Knihomolův blog

Úvod

  Ahoj! Přejděme rovnou k věci. Úvod typu ,,AHOJ! Jsem stráááááášně ráda, že jste si tenhle článek rozklikli!!!" prostě přeskočíme. Asi si říkáte, proč zrovna Lady Chocolate Cake. Upřímně řečeno, ani nevím. Mé rozhodování o tom, jak se bude blog jmenovat probíhalo asi nějak takhle: 


Hoa´s blog? Ne, až tragicky klasické. Nudné. Tisíckrát omleté.

Grammar nazi? No, ne všichni výskají radostí, když jim opravuji gramatické chyby, takže se jaksi obávám, že tento název všechny leda tak odpudí.

Knihy? Ne, ani náhodou! Přece nebudu psát jenom o knížkách! A taky to není zrovna kdovíjak bezvadný název pro blog. Spíš naopak.

Takový normální život? Dobrý vtip. Ne že bych měla nějaké nadpřirozené schopnosti a zachraňování světa patří na mém denním pořádku, ale normální život

Svět podle Hoa? Originalito, vylez! 

Můj blog? To je snad ještě horší než Hoa´s blog.

The Pink Unicorn? Nenenenenene. I když se přiznávám, že o tomhle názvu jsem vážně přemýšlela. Protože kdo by neměl rád jednorožce? Teda, ne že bych na ně věřila - mám vážný pochybnosti o tom, že při malé procházce na mě za rohem vykoukne jednorožec.

Řízek? Fajn, takhle to nepůjde. To už ze mě mluví hlad.


  Tak proč zrovna Lady Chocolate Cake? Ne, nehledejte v tom nic hlubšího. Vlastně je ten název celkem náhodný - po jedné hodině angličtiny se stal Chocolate Cake třídním maskotem. Takže mi tento název připadal nejvíc originální. Nebo aspoň z části.

  No, ale tohle vás asi ani nezajímá. Radši napíšu klasické Něco málo o mně: Jmenuji se Hoa (jak vás asi už napadlo). Chodím na první stupeň osmiletého gymnázia, takže mi je víc než 11 let a méně než 15. (Logicky! A mimochodem, já samozřejmě vím, kolik mi je, ale nerada bych to sem psala.) No, nicméně, mám zlozvyk opravovat gramatické chyby, a přitom ani já nejsem bezchybná... To jsem prostě celá já! Mám ráda fantasy knihy, popřípadě i sci-fi. Ostatní říkají, že jsem knihomolka. Ne že by se mýlili. Uch, teď zním jako nějaká šprtka - gympl, gramatika, knihy. Ale věřte, nevěřte, šprtka vážně nejsem.


  Jestli jsem vás popisem o mně neuspala, tak si povíme (bezva, teď zním nejenom jako šprtka, ale taky jako naše učitelka na děják!), o čem má tenhle blog vůbec být. 

  Tak zaprvé, asi tak jednou týdně (anebo víckrát) budu psát článek o nějaké knize. Fantasy, samozřejmě. A co jste čekali od takové knihomolky jako jsem já? Samozřejmě tu knihu nebudu pitvat, jenom o čem ta kniha je, obálka a blablabla. No prostě uvidíme.

  Zadruhé, asi jste podle jména uhodli, že nejsem tak trochu typický Čech. Protože jsem vietnamka. Takže asi občas přidám nějaký článek o vietnamských zvycích anebo jak to prostě chodí. Protože se vsadím, že ne všichni vietnamci ve vašem okolí jsou ochotní odpovídat na všechny ty otázky. Ne protože jsou nepřátelští, nebo netrpěliví, nebo tak něco, jen jim to možná leze na nervy. Vážně, je načase pochopit, že česká (ani jakákoliv jiná) jména, se prostě NEPŘEKLÁDAJÍ. Anebo že ANO, umím vietnamsky. Nebo že ANO, umím jíst hůlkami. Dobrá, tyto otázky odložím na potom. Jinak nic ve zlém.

  Zatřetí, budu občas přidávat nějaké zajímavé fakty. Ne každý má Facebook, nebo Instagram, na který jedna stránka přidává pravidelně fakty. Někoho by některé mohly zajímat.Věděli jste, že sušenka, která "přežila" potopení Titanicu, byla poté vydražena za 20 000 dolarů (asi 487 860 Kč)? Věděli jste, že mezi deseti nejšpinavějšími věcmi, kterých se pravidelně dotýkáme, se také vyskytuje menu z restaurací?

  To bude asi tak všechno. Kuchařka jsem mizerná, takže recepty zveřejňovat nebudu. Naše televize je funkční asi jako auto bez kol, takže novinky ze seriálů/filmů bych asi taky neočekávala... Módní tipy? Já ani nevím, co si zítra vezmu na sebe... Můj milostný život? Chachá, dobrý vtip. Vlastně, když nad tím přemýšlím, asi budu psát i povídky. No prostě uvidíme!


                                                                                                                            Vaše Lady ChocoCake

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.