Kikoušův život

Jaký KOV jste podle HOROSKOPU

Hewwow lidičky! Tady Kiki.


Několik dní zpátky jsem si četla takový zajímavý článek o horoskopech. Že každý nemá jenom jedno znamení zvěrokruhu, ale že se dělí na tzv. Sun, Moon a Rising. Sun je vaše znamení, ve kterém jste se narodili a Moon s Rising se odvíjejí od vašeho datumu narození a kde jste se narodili. Na internetu na to existuje několik kalkulaček, tak pokud by vás to zajímalo tady jedna je >> kalkulačka horoskopu.


Dneska se ale budeme bavit o tom jaký kov jste podle alchymistického horoskopu. Co k tomu budete potřebovat je vaše osudové číslo. Jak takové číslo zjistím? Postupně sečtu čísla v mém datumu narození dokud nedostanu jednociferné číslo. Takže pokud se někdo narodil například 16. 4. 2009 (to není moje datum narození, jen tak pro info), tak budu počítat: 1+6+4+2+9=22 a pak ještě 2+2=4. Takže jejich osudové číslo by bylo 4. Takže jestli máte svoje osudové číslo vypočítané, jdeme na to. Nezapomeňte se pak se mnou v komentářích podělit o svoje pocity, jestli takový opravdu jste nebo jestli to je úplně mimo :))


1 - Stříbro (značka Ag, latinsky Argentum)

Stříbro je ušlechtilý kov bílé barvy, používaný člověkem již od starověku. Vyznačuje se nejlepší elektrickou a tepelnou vodivostí a slouží jako součást různých slitin, ve šperkařství a ve fotografickém průmyslu.

Pokud je stříbro vaším osudovým kovem, tak jste nezávislí, vášniví, nesnášíte zákazy a toužíte po svobodě. Chcete tak být neustále v pohybu. Stříbro vám také dodává zvláštní sílu k útoku, pokud vám někdo ublíží, avšak většinou jednáte dřív než byste si ten útok promysleli.


2 - Železo (značka Fe, latinsky Ferrum)

Železo je druhý nejrozšířenější kov na Zemi a je hojně zastoupený ve vesmíru kde se podílí na vzniku hvězd. Lidi ho znají již od pravěku. Největší využití má ve slitinách oceli.

Podobně jako stříbro i vy máte rádi svobodu, nezávislost a jste průbojní, avšak zranitelní. Vevnitř máte křehkou duši kterou si hýčkáte a tak se skrýváte za masku. Jste atraktivní, velmi zruční a umělecky nadaní.


3 - Rtuť (značka Hg, latinsky Hydrargyrum)

Přezdívá se jí také živé stříbro. Je to těžký a toxický kov, který se nejčastěji používá jako náplň teploměrů a součást slitin. Je jedním z kovových prvků, který je za normálních podmínek kapalný.

Jak už popis rtuti napovídá, jste aktivní a dokážete se přizpůsobit jakékoliv situaci. Jste také vtipní, inteligentní a vnímaví, prahnete po dobrodružství a skvěle vám jde komunikovat s ostatními. Nikdy s vámi není nuda.


4 - Zinek (značka Zn, latisnky Zincum)

Zinek je modrobílý, měkký lehce tavitelný kov používaný člověkem již od starověku. Slouží jako součást slitin, používá se při výrobě barviv a jeho příjem v potravě je nezbytný pro správný vývoj organismu.

Jste impulzivní, optimističtí a citliví. Zinek vám dodává velký smysl pro spravedlnost a zodpovědnost. Máte taky vzácný dar - vždycky víte jak se zbavit špatné nálady jak vaší, tak i lidí okolo. Jste kreativní a máte úspěch v uměleckém světě.


5 - Cín (značka Sn, latinsky Stannum)

Cín je stříbrobílý lesklý kov a je lidstvu známý už od pravěku a to jako součást slitiny bronzu. Má nízký bod tání a je hodně tažný, používá se ve slitinách, v potravinářství jako fólie a při výrobě uměleckých předmětů.

Tak jako cín jste velmi dynamičtí ale paličatí. Jdete si za svým cílem i přes mrtvoly, před ničím se totiž nezastavíte. Jste ale i pracovití a snažíte se dosáhnout všeho po čem toužíte. Prioritou je pro váš však rodina.


6 - Olovo (značka Pb, latinsky Plumbum)

Olovo je šedobílý lesklý těžký toxický kov, který je znám lidstvu od starověku. Má nízkou teplotu tání, je dobře kujný i při pokojové teplotě a odolný vůči korozi. Velmi dobře pohlcuje rentgenové záření. Využívá se tak ve zdravotnictví a jako pájka při pájení.

Pravděpodobně jste docela plaší a citliví, nesnášíte konflikty a negativní lidi. Bohužel jste pro ně ale spíš magnetem, který je přitahuje. Jste však poctiví a loajální, nemáte rádi lži a nespravedlnost. Když je potřeba tak pomáháte slabším. Daří se vám ve všem, protože máte smysl pro detail.


7 - Platina (značka Pt, latinsky Platinum)

Platina je stříbřitě bílý drahý kov. Název platina vznikl jako zdrobnělina španělského slova plata (stříbro). Lze to tak přeložit jako stříbříčko. Je to ušlechtilý, odolný, elektricky i tepelně vodivý kov. V přírodě se vyskytuje jako ryzí. Využívá se ve sklářském průmyslu při výrobě optických vláken.

Díky platině vás životem provází velké štěstí, skoro ve všem se vám daří a máte talent téměř na všechno. Štěstí máte i v lásce a ve vztazích obecně. Někdy máte ale problém se druhým otevřít a svěřit se jim. Moc vám záleží na tom, aby si vás druzí vážili. Skvěle se vám daří v módních oborech.


8 - Nikl (značka Ni, latinsky Niccolum)

Nikl je bílý, feromagnetický kov stříbrobílé barvy. Je součástí slitin a používá se k povrchové ochraně jiných kovů před korozí. Vzhledem k jeho toxicitě je jeho praktické využití postupně omezováno.

Nikl vám dodává originalitu a nápaditost. Snažíte se vždy vyniknout, jste přizpůsobiví a máte rádi když se pořád něco děje. Změny vám nevadí, protože to vidíte jako příležitost zkusit něco nového. Nesnášíte tak jakoukoliv rutinu.


9 - Zlato (značka Au, latinsky Aurum)

Zlato je chemicky odolný, velmi dobře tepelně i elektricky vodivý měkký kov zlaté barvy. Již od dávnověku byl používám pro výrobu dekorativních předmětů jako jsou šperky a taky jako platidlo. V přírodě se objevuje jako ryzí.

Máte neobyčejné kouzlo osobnosti, jste vášniví, ambiciózní, originální a věrní. Máte velké charisma a laskavost, takže jste nejlepšími přáteli i partnery. Rádi se obklopujete krásnými věcmi a máte tendenci zbytečně utrácet. I když hodně utratíte, dokážete peníze zase rychle vydělat.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.