Kakajíčko s Otys

TOP #10 nejbizarnějších jídel


Vítám vás u mého dalšího článku. Jak už jste si mohli všimnout z názvu, tak to bude 10 nejbizarnějších jídel.

Doporučuju vám si k tomuhle článek vzít nějaké jídlo nebo pití a taky nějaký kýbl nebo aspoň sáček... No, myslím, že to tu nebudu okecávat a jdeme na to: 


10. Casu Marzu

• česky doslovně 'shnilý sýr' je sýr (nečekaně), který se vyrábí v Jihozápadní Itálii, přesně v Sardinii 

• pokrm je zvláštní tím, že se do něj přidávají živé larvy sýrorodky drobné 

  


9. Sannakji

• je korejská specialita, která se dělá z chapadel malých živých chobotniček 

   


8. Hadí Víno 

• hadí víno alkoholický nápoj, který se vyrábí v Jihovýchodní Asii (v Číně a Vietnamu) 

• tento nápoj se v Asii využívá především na problémy s erekcí

• do tohoto vína se dává buď vykuchaný had nebo jeho tekutiny (krev, žluč a hadí jed) 

(Pokud si dobře pamatuju, tak jsme to měli na půdě na minulé škole, heh...) 


7. Polévka Ptačí Hnízdo

specialita (zase) z Jihovýchodní Asie

• tahle polévka je jedna z nejdražších jídel, přestože se skládá vlastně jen z ptačích slin

  


6. Khash

• 'pochoutka' z Blízkého Východu, Turecka a Východní Evropy 

• nic moc zvláštního, jedná se vlastně o polévku z dušených kravských nožek a hlavy

 

- Kdo by si (ne)dal?!


5. Beondegi

• je lehké jídlo z korejské kuchyně, také svým původem pochází z Korey 

• doslova ,,Beondegi" znamená kukla, jelikož to jsou vařené nebo dušené kukly bource morušového 

  

(Ehm, jsem jediná, komu to připomíná sušené datle...?) 


... A když už jsme u těch brouků, larev, červů apod., tak tady je seznam 'pochoutek', které se dělají z hmyzu: 

- Smaragdový Brouk (Afrika)

- Lýkožrouti (Austrálie)

- Kobylky (Izrael)

- Pražení Pavouci (Kambodža)

- Ding Leed/Kobylky (Thajsko)

- Vosí Sušenky (Japonsko)


4. Shirako

• v češtině mlíčí jsou vlastně spermie z Tresky 

• 1 cm3 tohoto sekretu obsahuje až 20 mld. spermií

  


3. Polévka Z Želvy

• želví polévka je 'lahodným' pokrmem z Jihovýchodní Asie

• polévka se dělá tak, že se želva zabije, otevře se skořápka, vyndá se z ní želva, odstraní se oči, 'opere se' a pak se vaří společně s telecími kostmi, zeleninou atd. 

 


2. Hákarl

• v češtině nakládaný žralok je islandský pokrm ze žraloka (nečekaně)

• takhle specialita obsahuje velké množství močoviny a tak je tohle maso pro člověka jedovaté (pokud neprovedete nějakou speciální úpravu) 

• ta speciální úprava se dělá tak, že žralok projde kvašením, při kterém z něj škodlivá tekutina vyteče (dřív se to dělalo tak, že se žralok zahrabal do písku a a zatížil se velkými kameny - dnes jsou na to speciální plastové 'kontejnery') 

• pokud jí člověk tento pokrm poprvé, tak se začne nekontrolovaně dávit, což je způsobeno vysokým obsahem amoniaku, tato pochoutka také dokonce páchne hůř, než chutná

   


1. Bacut

• na prvním místě je u mě díky své nechutnosti...

• jedná se o pokrm z kachny z Filipín

• není to klasická kachna, tak jak ji známe tady v Česku s knedlíkem a zelím, jedná se vlastně o embryo kachny, které je uvařené ve skořápce, to znamená, že se vlastně jedná o ještě nevylíhnutou malou kačenku 

  


To by bylo pro dnešní článek všechno, doufám, že jsem vám (ne)znechutila večer... Vím, že tenhle článek nebyl nějak extra dlouhý, ale myslím, že těch nechutných jídel stačilo. Pokud by jste chtěli dalších TOP #10 nebo nějaké zajímavosti, určitě mi to napište do komentářů. 

Momentálně nemám tolik času a nějak nestíhám, ale další článek by měl vyjít brzy, možná ještě tenhle víkend. A hned po tom článku se můžete těšit na další názorovku s tou starou Otys! 

Tohle by bylo pro dnešní článek opravdu a všechno a u dalšího článku TAKOS! 





Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.