Kakajíčko s Otys

GIRL TALK: rozchody, toxičtí lidé, sebeláska...


Vítám vás u mého dalšího článku.

Vím, že už jsem asi 2 roky nevydala žádný článek, ale během tohoto období se toho v mém životě událo docela dost, a tak jsem ani neměla čas, chuť a náladu něco psát. Ale řekla jsem si, že když mám týden prázdnin, že by bylo fajn zase něco napsat, jako dřív. 

Nevím, jestli sem vůbec ještě někdo chodí a byl by ochotný si zase po těch letech přečíst moje názory apod., ale pokud jo, budu za to moc ráda. 

Ale teď už k věci: 


Jak už jsem psala, v mém životě se toho událo opravdu dost a vím, že asi není ideální tahat svůj život na sociální sítě, ale chtěla jsem se o to s vámi podělit. Protože si myslím, že je to celkem fajn námět na článek. A po celkem dost dlouhé době mi napsala moje dost dobrá kamarádka, jelikož potřebovala pomoct s dost věcmi. A myslím si, že každý s něčím potřebuje někdy poradit... ať už je to cokoliv.

A tak jsem si řekla, že bych sem mohla vypsat nějaké své rady, návody, názory, zkušenosti... a udělat z toho takový GIRL TALK, když už jsme na nějaké té stránce pro dívky, že jo. 

A je mi taky jasné, že spoustu holek (nejen holek, samozřejmě i kluků...) si prochází dost těžkými věcmi, ale třeba o tom vůbec nechtějí mluvit, a tak mě napadlo udělat tu takovou malou poradnu. A i kdyby zde nikdo třeba neřešil tyhle ty situace, tak i tak bych byla ráda, kdyby si to aspoň někdo přečetl a napsal mi svůj osobní názor na dané téma, anebo mi napsal nějaké další téma, o kterém bych měla psát - pokud by vás to teda bavilo. 



TOXIČTÍ LIDÉ A ROZCHODY

Jako první téma, o kterém bych se tu chtěla bavit, jsou toxičtí lidé, protože si myslím, že takových lidí je opravdu spoustu. A pokud okolo sebe nějaké máte, měli byste se jich jednoduše zbavit.

Chápu, jak to může být občas těžké, hlavně pokud se vám třeba daná osoba líbí, nebo k ní máte nějaký citový vztah, cokoliv... Ale to nejlepší pro vás je si takových lidí vůbec nevšímat, ignorovat je, neodpovídat jim, nepsat, nereagovat na ně... úplně se od nich odříznout. 

Protože pokud to neuděláte, může to dopadnout špatně. A tím myslím opravdu špatně...

Nikdy si totiž nemůžete být jisti, čeho je daný člověk schopný. 

Může s vámi manipulovat, využívat vás, zneužívat... cokoliv. 

Pokud okolo sebe někoho takového máte, radím vám, zbavte se ho, opravdu. Vím, jak to může být těžké, ale všechno bude těžší, když se ho nezbavíte. 

Na konci školního roku jsem se dala dohromady s klukem z vedlejší třídy, i přes to, že mi všichni říkali, ať to nedělám. Že on není ten, za koho ho mám. 

Ale týden s ním mi bylo fajn, opravdu bylo. Dokonce kvůli mně přestal hulit trávu, protože mi to dost vadilo. (A abych to uvedla na pravou míru, pokud někdo hulíte a vyhovuje vám to, klidně to dělejte, upřímně mi do toho nic není a nezakazuju vám to.) 

Jen pokaždé, když se zhulil, byla jsem mu naprosto ukradená, nadával mi, dělal fakt divné věci apod. 

A několikrát mi řekl, jaká jsem štětka, jak moc mě nenávidí, ať ho nechám na pokoji... a ve výsledku jsem byla vždy já ta, co se mu za vše omlouvala, i když jsem mu nic neudělala. 

A vyvrcholilo to až k tomu, že mě vydíral. A pokud jsem neudělala, co on chtěl, řekl všem moje dost osobní věci, využil je všechny proti mně a řekl, že pokud něco neudělám, tak řekne vše i mým rodičům a všem, se kterými se bavím, aby se se mnou přestali bavit a mohla by to řešit i sociálka.

A tak jsem dlouhou dobu dělala věci, které se mi vysloveně hnusily, než jsem našla odvahu a kompletně se od tohoto člověka odřízla a přestala skákat tak, jak on pískal. A konečně to i někomu řekla.

A tímto tady opravdu ze sebe nechci dělat chudinku - nebo cokoliv podobného, nechci, aby mě někdo litoval nebo něco... jen jsem tím chtěla říct, ať neděláte to, co já. Protože to může dojít opravdu daleko. Tento člověk vás může například začít bít... a daleko horši věci. A tak vás prosím, pokud někoho takového u sebe máte, nenechte ho s vámi manipulovat, rozejděte se s ním/s ní, přestaňte se s tím člověkem bavit...

A i když rozchod může být pro někoho dost složitý, rozhodně je to lepší, než být v toxickém vztahu. 

Navíc, vztahy netrvají věčně, ale člověk, se kterým budete navždy, jste vy sami.


 


SEBELÁSKA

Vím, že tohle téma se řešilo tak v roce 2015, ale myslím si, že je celkem dost důležitě, abyste se sebou alespoň trochu byli spokojení. 

Samozřejmě, je to vina sociálních médií, že lidé, hlavně tedy dívky, se neustále srovnávají s ostatními, například dívkami z Instagramu. Ale je taky třeba si uvědomit, že modelky z Instagramu jsou... modelky. A Instagram chce, aby vypadaly co nejdokonaleji a bylo to podstrkováno všem lidem. Většině ale nedochází, že tyhle ty slečny jsou upravovány ve Photoshopu, mají na sobě makeup a mají působit dojmem dokonalosti. Ostatním ale nedochází, že v realitě přesně tyto slečny mohou vypadat úplně jinak. 

Myslím ale, že je důležité si uvědomit, že vzhled není všechno. 

Ano, samozřejmě, pokud s někým chcete například chodit, tak vám musí nějakým způsobem připadat hot. A někdo může být sebehezčí, ale pokud má toxickou osobnost, tak si myslím, že i když je hezký, tak by s ním nikdo nic mít nechtěl. Navíc, krása pro každého znamená něco jiného. To, že se vám nelíbí například váš nos, neznamená, že se nemusí líbit jiným. 

Navíc si myslí, že žijeme v době, ve které když se vám něco na sobě nelíbí,můžete to pomocí makeupu, anebo plastik změnit. (Neříkám, že teď, když je vám tak 13 a čtete si tento článek, ať teď okamžitě naběhnete za mamkou a taťkou, že chcete plastiku prsou, protože Janička ze sedmé třídy je má větší, to fakt ne.)

Ale pokud se někdy v budoucnosti rozhodnete, že se vám nějaká část vašeho těla nelíbí a chtěli byste to změnit, běžte do toho! Nenechte ostatní, ať vám rozkazují ohledně vašeho těla... Pokud vám to dodá sebevědomí, udělejte to! Pokud vám dodá sebevědomí třeba jen to, že si dáte výraznou rtěnku, i když se to ostatním nebude líbit, udělejte to! Je důležité, abyste se cítili dobře vy! 

 


POTRATY A VAŠE TĚLO

Vím, že mi možná někteří budete psát, že takové téma sem nepatří, že jsou tu malé holčičky... Ano, to je sice pravda, ale myslím si, teď je tu daleko více starších holek (i kluků) a myslím si, že je celkem dost důležité o takových tématech mluvit, aby to nebylo tabu... 

Dle mě na potratech není nic špatného a byla jsem naprosto znechucena, když je v Americe zakázali. (Nebo tedy... znechucovalo mě už jen to, že přemýšleli nad tím, že to zakáží.) 

Nejsmutnější na celé věci ale bylo, že to odhlasovali všechno muži, o této věci nemohla rozhodovat ani jedna žena. A ne, nejsem žádná přehnaná feministka nebo tak něco... Jen mi to přijde jako naprostý nesmysl. Jak muži mohou rozhodovat o ŽENSKÉM těle? 

Pokud je dívka znásilněna a je jí pod 18 let... Jak se může o to dítě sama postarat? Kde má brát peníze na jídlo, všechny potřebné věci, co dítě potřebuje, kdy se má o něj starat, když musí chodit do školy a všechno? Samozřejmě... mohli by jí s tím pomáhat rodiče. Ale ne každý má tak láskyplné rodiče, kteří by byli ochotní se o to postarat... a ani ne každý má vůbec ty rodiče. 

Moje blízká kamarádka otěhotněla v 16 a místo toho, aby ji její kluk podpořil, řekl jí, že je coura, že to dítě určitě není jeho, měla si dávat větší pozor, že je to její vina, na žádný potrat s ní nepůjde a ať si to dítě sama vychovává. 

A samozřejmě... Někteří si můžete říct, jo, jasně, ten týpek má pravdu, měla si dávat větší pozor... Ale kondomy ani antikoncepce nejsou stoprocentní. A nic vás zaručeně před těhotenstvím neochrání. A ano, samozřejmě, existuje i pilulka po, ale jak můžete vědět, že vám selhala antikoncepce? Nemyslím si, že v takové situaci je vhodné někoho - nebo sebe obviňovat, ale řešit to. A pokud vám někdo řekne takový non sense, že je to pouze vaše vina a nepůjde s vámi na potrat... tak je to celé prostě špatně. 

A teď nechci znít jako někdo, kdo odsuzuje křesťany a další pobožné lidi, to vůbec ne... Pokud mi to člověk vyloženě necpe, tak jsem s tím ok. Ale názor, že život je boží dar a potraty by měly být zakázány... je prostě špatný názor. Nikdo nemá právo mluvit člověku do něčeho, do čeho mu nic není. každý by se měl zajímat o své tělo a svůj život. 

A pokud byste otěhotněly v brzkém věku a to dítě byste nechtěly, tak je to naprosto v pořádku a nikdo by vám do toho neměl nic říkat, nikdy. 

To samé i u vaší váhy. Pokud vám někdo říká, že jste tlustí... A přitom jste jen trochu chubby a cítíte se tak spokojení... Neměl by vám do toho nikdo mluvit. Pokud jste tak šťastní, tak je to ok. A vlastně... i kdybyste byli ,,tlustí", ale spokojení, je to ok. 

(I když... co je moc, to už je moc... myslím si, že pokud někdo váží 200 kg a stále přibírá, tak už to zase tolik ok není, ale to je úplně jiný případ...) 

Chci říct, že pokud jste spokojení takoví, jací jste, tak je to naprosto v pořádku a pokud s tím má někdo problém, tak by si nejdřív měl vyřešit své komplexy a až pak se zajímat o druhé. 

 

 


Tak tohle už by bylo pro tento článek všechno, pokud se vám líbil, anebo pokud tu ještě vůbec někoho zajímám, tak bych byla ráda, kdybyste mi o tom dali vědět. 

Pokud by se tento článek někomu líbil a zajímaly by ho nějaké další mé názory apod., tak mi to určitě napište do komentářů, budu za každý komentář ráda. 

I pokud s mými názory nesouhlasíte, ráda si přečtu ty vaše. 

Tak tohle je už opravdu vše, mějte se skvěle, užívejte si státní svátek a TAKOS! 


Komentáře

králíčci jsou nejVIP(Svěřování se,rady a zábav...)

Taky se vrátím k těm potratům a přidám k tomu to, co se u nás nedávno stalo.
Samozřejmě nemůžu říct, že bych je podporovala, ale, přesně jak říkáš, jsou případy, kdy je to lepší. Ať už kdyby se mladá matka nemohla o dítě postarat, byla by znásilněná nebo se u dítěte brzy našla nějaká vývojová vada, která by výrazně snížila kvalitu jeho života nebo by mělo podle lékařů přežít jen třeba rok, dva.
Asi před týdnem u nás naproti hlavnímu vchodu do školy (gympl) vystavili nějaká skupina obrovské transparenty a cedule s tím, jak jsou potraty zlé, a porovnávali je například s pokusy na zvířatech, s Mengeleho pokusech na lidech, s oběťmi zabitými kvůli vzdělání a mnoha dalšími, které stavěli do stejné roviny.
Nevím, jak se jim povedlo dostat povolení něco takového vyvěšovat v centru města (asi 100 metrů od základky a ZUŠ, možná 200 od jiné základky a 20 metrů od gymplu, kam taky chodí jedenáctileté děti, vysokoškolských kolejí asi čtyřech paneláků), pravděpodobně neřekli, co všechno tam bude. Pochybuji, že by město povolilo vyvěšování dvoumetrových fotek z potratů a týraných dětí.
Nakonec na ně přijela policie, zrovna v době, když jsme měli zeměpis a šli jsme se tam místo něj (dobrovolně) podívat a celé to prodiskutovat.
Já osobně bych nebyla schopná jít na potrat jen kvůli tomu, že bych byla mladá. Rodiče vědí, že zodpovědná jsem, a opět jak jsi napsala, žádná ochrana není stoprocentní, takže si myslím, že by mě v tom samotnou nenechali, i by se mi snažili pomoct. Pokud by bylo dítě nemocné, tak to už je jiná, ale nad tím raději teď nepřemýšlet. smajl

králíčci jsou nejTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

julie kirová(Girl´s Dream)

Souhlasím.
Ještě k těm potratům... mně třeba mamka řekla, že kdyby náhodou.. tak by mi ,,zakázala" (nebo jak to říct lépe smajl) na ten potrat jít, protože jsem před ,,tím" věděla, jaká jsou rizika... Asi to zní jakožto od mámy hnusně, ale řekla to trochu jinak, lépe a tak jako mile, ale jde tu o tu pointu smajl

julie kirováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.