Kakajíčko s Otys

School Tag - Jsem nacista?!


Vítám vás u mého dalšího článku. Tentokrát to bude (jak už můžete poznat z názvu) School Tag! Do kterého mě tagovala Alexeia Lilian Moorová, za což jí moc děkuju... 

Už to nebudu dál zdržovat a myslím, že můžeme jít na samotný článek! 



Chodíš ráda do školy?

Ano, někdy. Ve většině případech je to právě v pátek, což je jeden z takových těch pohodových dnů. Jediné, co mě na pátku štve je matika, po které hned následuje ještě horší hodina alá fyzika. Mám pocit, jako by to nikdy neskončilo. Naštěstí, že po těchto dvou hodinách mučení následují 2 hodiny výtvarky, při které si můžu číst, povídat si s kamarádkami a nemusím plavat ve světě čísel. 

 


Chtěla bys radši studovat nebo pracovat?

Pracovat. Jenže na práce, které bych chtěla dělat bych potřebovala vysokou školu, což je celkem na nic. Ale pokud bychom vzali v úvahu to, že bych výšku nepotřebovala, šla bych raději pracovat.
Nejsem vyloženě člověk, který by se učil 24 hodin denně, proto bych ani nechtěla na výšku. Fyzické práce také nejsou nic pro mě. Chtěla bych napsat svou vlastní knihu nebo natočit nějaký film, nejlíp nějaké fantasy. 

 


Učíš se průběžně, nebo jenom před zkoušením či testem?

Jak kdy. Pokud jde o nějakou čtvrtletku nebo pololetku z matiky, či písemku z fyziky nebo zeměpisu, učím se celého půl dne. Ale pokud jde o testy z češtiny, přírodopisu nebo dějepisu, podívám se na to většinou jen před hodinou. Nebo se na to nepodívám vůbec...
O většině testech ani nevím, takže i možná proto se na to neučím. A taky mě to nebaví. O většině hodinách nedávám ani pozor, jelikož si buď čtu, přemýšlím o tom, co si dám na večeři nebo jsem uvězněna v mé fantastické mysli. 

 


Tvůj nejlepší a nejhorší předmět?
Jak už jsem psala, tak můj nejlepší nebo nejoblíbenější předmět je asi výtvarka, jelikož tam nemusím v podstatě nic dělat. A taky můžu nakreslit cokoliv z mé mysli. Od draků až po Jona Snowa ♥.
Co se týče takových těch hodin, kde se "učí", baví mě nejvíce asi dějepis, čeština (sloh) a nebo přírodopis. . Kromě psaní slohovek v češtině mě také nesmírně baví psát čtenářský deník, pro fanatika jako jsem já je to splněný sen.
Naopak mé nejméně oblíbené předměty nebo předměty, které nenávidím jsou zeměpis, matika, hudebka a fyzika. Hudebka se může zdát jako předmět, ve kterém nebudete muset nic dělat, pouze zpíváte písničky (v mém případě tajně čtete knížky) a máte na 1 hodinu klid. Ale jste na omylu. Tedy alespoň v mém případě... Moje učitelka na hudebku je na mě zasedlá, vlastně ani neví jak se jmenuji, říká mi buď Lucko, Anežko nebo jakýmkoliv jménem, které se absolutně nepodobá tomu mému.

 


Jakou technikou si zdobíš sešity?
Maximálně si píšu nadpisy barevnými fixami, to je tak všechno. Ale záleží do kterého sešitu se podíváte. Dějepis či přírodopis jsou asi mé nejlépe vedené sešity, jsou přehledné, mé zápisy se dají přečíst, všechno je krásně barevné... prostě hezké. Ale pokud byste vzali můj sešit do matiky nebo hudebky, oslepnete. Mé zápisy v hudebce nepřečtu dokonce ani já a matika je nepřehledná, všechno nahuštěné na sobě a je celá potrhaná.
A pokud už se pokusím o nějaké to DIY, abych si mohla vyzdobit sešit, papír je všude, mám zalepený stůl i ruce a akorát vypotřebuji všechen barevný papír, lepidlo a izolepu. 

 


Co ti nejvíc pomáhá při učení?

Asi když si všechno důležité zvýrazním fixou. Ale jelikož se moc neučím, tak to nemůžu nějak posoudit...

 


Jaké jazyky se učíš?
Od první třídy se učím angličtinu a v podstatě od šesté třídy se učím němčinu. Na naší škole máme výběr ze 4 jazyků, a to: francouzština, španělština, ruština a němčina. A jelikož je na mě francouzština moc těžká, španělsky jsem se učila na prvním stupni, tak jsem se rozhodovala mezi ruštinou a němčinou. Nakonec jsem se rozhodla pro němčinu, jelikož když jsem si ten jazyk vybírala, byla jsem velká fanynka německé skupiny Rammstein a němčina mi přijde lehčí než ruština.  

 


Jaký/á učitel/ka je nejhorší a v čem?

Je to jedna stará bába, která učí matiku. Je to snad nejhorší učitelka na škole, je jí minimálně tak 74 let, vlastně by tam ani neměla učit. Pořádně nevidí, je skoro hluchá a pořádně se v té matice ani nevyzná, takové učitele by měli posílat k Daenerys, aby je sežrali její draci. 

Tahle učitelka mě dokonce obvinila z "nacismu", jelikož jsem četla do povinné četby Mein Kampf od Adolfa Hitlera. Chtěla to volat i mé mámě, ale to jsou její sliby, chyby. Do pěti sekund zapomene na vše, co říkala...

  


Používáš taháky? A na jakých místech?
Opravdu jen výjimečně, a to když se nestihnu naučit na nějaký test z předmětu, který mi totálně nejde. A nebo když nestíhám, tak si prostě napíšu nějaké nesmysly na dlaň a doufám, že si toho učitelé nevšimnou.... 

 


V jaké lavici sedíš?
Většinou je to v druhé lavici u dveří... Takže si už ze mě můj dějepisář udělal "vrátnou", takže pokaždé, když někdo zaklepe, chodím automaticky otvírat já. Na předmět jako je např. občanka, sedím ale úplně vepředu v prostřední lavici, což je peklo. Normálně bych si tam nesedla, ale jelikož má spolužačka nevidí na dálku a já sedím s ní, musíme sedět vepředu. Ale zase na předměty jako jsou např. němčina, hudebka, výtvarka atd., sedím zase úplně vzadu. 

 


Jsi spokojená s výběrem školy?
Ano. Sice mají mí spolužáci (kluci) na mě každodenně nějaké narážky, ale... to se dá skousnout. Tuhle školu jsem si vybrala já a myslím si, že jsem udělala dobře. Měla jsem na výběr z dalších 3 škol. Jedné z těch škol byl gympl, na který jsem se ale nedostala, za což jsem vlastně i ráda... protože kdybych se tam dostala, musela bych se každý den učit, což není nic pro mě. A na další školy jsem prostě nechtěla. 




Rozumíš si se spolužáky?
Většinou si moc nerozumím s lidmi v mém věku, nemáme si ani co říct. Ale... nějaké výjimky se určitě najdou. Mám pár oblíbených spolužaček (retardovaných spolužaček), které jsou mými BFF, ale... jinak si s lidmi s naší třídy nějak nerozumím. Jediný normální kluk od nás ze třídy je kluk, se kterým sedím v němčině, v pohodě se s ním povídá, je s ním zábava... a tak celkově je v pohodě. Jinak se spíš bavím s dětmi z vyšších ročníku, výjimečně i s lidmi na středních školách. 

 


Takže tohle byla poslední otázka, ještě jednou moc děkuji Alex, že mě tagovala to tohoto Tagu a... snad se uvidíme brzy u dalšího článku, TAKOS! 


A koho taguji? Všichni, kteří chtějí udělat tento článek, ať ho udělají! 






Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.