It's a blog. Who cares.

Hollow Knight|Absolute Madness!|Pantheons 4-5

Vážení, vítejte.

Tentokrát žádné sliby, dělám Pantheon of the Knight, nevím jak dlouho to zabere, ale předpokládám, že nejkratší doba to nebude. Zbytečné okecávání netřeba, snad jen...

Higher Beings, There Words Are For You Alone: Spoilery 


Pantheon of the Knight
Teď už je konečně odemčený! Ne pro mě. Já totiž pořád neporazila Markotha.


Ok fajn, už je done. Popravdě nechápu, co s ním všichni máte za problém, prostě jste na zemi a párkrát skočíte, párkrát Abbys Shriek a done! (No a potom je tu Markoth na ascended, bez podlahy....)

Čtvrtý pantheon odemčen! No...očekávala jsem asi víc. Abyste věděli, já to dala jenom jednou a to jsem se dostala rovnou k hlavnímu bossovi, takže zatím nemůžu soudit, protože onoho finálního bosse jsem neporazila. Ještě...Čtvrtý pantheon je celkem lehký. Říkám já, která si všechny bossy poctivě cvičila v Hall of Gods. Nebo víte co, na to "očekávala jsem víc" kašlete. Tohle je těžký.

Jako první vám na hlavu skočí Enraged Guardian který mi z nějakého důvodu nedělal v Hall of Gods problém, ale jakmile jsem v Pantheonu, tak vyjdu s pěti životama místo jedenácti. Dokonce jsem ho dala na Ascended (to znamená čtyři masky per hit). To ale nijak nevadilo, i když jsem se toho bála a přemýšlela, jestli se prostě nenechat zabít a začít od znova.


Nope. Střetnete se s Lost Kin, kterýho jsem si taky cvičila a ze začátku zrovna easy nebyl. Defender's Crest vyřešil. Pokud tu ztratíte většinu životů, tak se nemusíte bát, protože potom je No Eyes v normální aréně. (Na Ascended má nenormální arénu.) Stačí být trpělivý a dáte to no-hit a ještě vyjdete s plnýma životama. Což se hodí, protože dostanete odplatu za Cloth. Přivítejte Traitor Lorda. V Hall of Gods jsem nevěděla, jak ho dát. Jsem moc blízko, udělá shockwave a mě to hitne. Jsem moc daleko, dá infikovaný shurikeny a hitnou mě. Sharp Shadow je můj věrný přítel. Vlastně, držte se u něj blízko, ale pokud na chvíli stojí a připravuje se k nepřímému útoku, ta jděte a potom dash. I kdyby vám ale dělal problém, tak žádnou starost! Další je White Defender a ubírá jenom jeden život, takže easy shit.


Potom je lavička. Vyměnila jsem Defender's Crest za Grubsong. A začnete zhurta. Začínáte Dream bossem, Failed Champion, kterej je sice náročnej, ubírá dvě masky, ale když ho porazíte, pořád můžete Dream Nail a mít tak plno duše. A vzhledem k tomu, že Failed Champion má dlouhé outro a Markoth taky nemá nejkratší intro, si ty životy zvládnete vyhealovat. Ano, další je Markoth. Abyss Shriek jsem nepoužívala, duše se musí šetřit a to se vyplatilo. Kdybych to dělala teď znova, asi bych první fázi z jedním Dream Shildem udělala ručně - mečíkem a druhou s dvěma DS bych spamovala Abyss Shriek. Anebo ne, protože další boss jsou, ano, jsou, Watcher Knights a na ně já potřebuji duši jako sůl.


Opět můj skvělý přítel Sharp Shadow, ale jinak jsem se je snažila vyřídit co nejdřív. Až na posledního, kterého jsem nechala a to jsem se healovala. Z jejich boje jsem tak odcházela se ztrátou jediného života. A ani Blaster Master, nebo jeho dream verze, Soul Tyrant nebyl schopen tento stav změnit. Snad jen k lepšímu, odcházela jsem s plnýma ke Godseekorovi. Do teď si pamatuju, jaký mi Tyrant dělal potíže. A teď je to jeden z těch easy shit bossů.

A vážení, fanfáry, protože se Godseeker začala chovat celkem dobře. Teda, v první části. Nejdřív ale jste si všimli, že jsme někde jinde.


Že tohle není ta zlato-hnědá, která nás provázela ostatními Pantheony. Řetězy a bílo-černá. Co mi to jen připomíná. Každopádně, Godseeker říká, abychom ukázali strach (re, ehm, s maskou, která nemá mimiku, to nejde zrovna dobře.),


že jdeme k Bohu bohů a jestli se považujeme rovný s ním. Že máme stejný tvar a i naše echo je už známé...


No a potom, ou shit!


Budeme se modlit k bohům, aby tě umlčeli navždy! Že nejsme bůh, jenom ten, co to předstírá a že máme, jemně řečeno, být zticha. Čehopak se Godseeker bojí? 

A Dream Nail dialog se změnil. Jen skrz něj totiž najdou boha(/yni), kterou hledají.


Já bych řekla, že už no big suprise, ale furt suprise as heck, protože fuck yea! Krutost Godseekera nezná hranic. To je podruhé v jednom patheonu, co musíme bojovat proti sourozenci. A tenhle nám to dá sežrat.



To intro je cool, to je fakt skvělý.


Víte, já jsem si dala hec, že vydržím deset vteřin. Vydržela jsem dvacet a dostala ho k prvnímu stagger. Jenže on, jak jakoby spadne, tak mě, s jedním zbývajícím životem tak nějak zalehl a to byl asi tak můj konec. Jo... Bude to zábavnej fight a sama sebe jsem ohromila, že jsem se několikrát celkem dobře vyhnula. Až na to zalehnutí. Taky jsem zjistila, že Sharp Shadow bude muset být saka načasovaný a sakra předvídaný, protože Pure Vessel má jedno kombo a to nejde proletět ani s Sharp Shadow. Taky je lepší nenechat se utlačit do rohu. To jsou potom šance na přežití rovny téměř nule.


Tak, na tohle teď taky zapomeňte. Nejlepší je skrz něj dashnout, ALE musíte si hlídat cooldown shadow dashe, abyste tak proti němu nevyrazili a on vám neubral dvě masky. Pokud se vám ještě nerestoval, tak ho přeskočte a zkuste pogo. Není to tak těžký, jen si držte vzdálenost. Problém už pro mě nebyl ani to, když spadl, ale jeho útok, kdy ze sebe vypustí Void provazy, protože se teleportuje a vypadá to, že půjde na útok mečem, takže dash, ale v ten moment udělá tuhle věc a vy s dashem nemůžete skočit, takže to naperete přímo do něj. Pokud se tak stane, tak vaše nezranitelnost je dost dlouhá a znovu vás už nehitne. Použijte to tedy k maximalizování damage. Koneckonců, pokud máte Un. Strenght, tak to máte 96 damage za tři hity, která hravě zvládnete. Pokud ho dostanete k stagger, tak radím nepoužívat ani Abyss Shriek ani Descending Dark, protože se mi z 75% procent stávalo, že se vzpamatoval rychlejš, než jsem se mohla hýbat a sejmul mě. Během stagger můžete dát až 4 hity, což je nějakých 128 damage a to je větší než Descending Dark i Abyss Shriek.

Po tréninku je fér, na Ascended jsem to nedala, ale dávám to na Attuned. To musí být sakra blbý, abych to nedala.

Pantheon šel normálně a poslední Pure Vessel boj byl i zároveň můj nejlepší, kdy mi ubral asi jenom čtyři masky, což jsou dva hity a to jsem vyhealovala.


Charms setup byl Unbreakable Strenght a Heart, Quick Slash, Sharp Shadow a pro první část Defender's Crest (haha, Lost Kin) a pro druhou Grubsong (všichni). 

Za tenhle pantheon dostanete cutscene! Hell fucking yes!


A odemkne se nová oblast v Godhome, kde najdete Pátý Pantheon - of Hallownest.


Nutno podotknout, že to má cool lavičku a obecně to působí jinak,


nejen kvůli tomu, že ten pantheon musíte najít a že tam je takové drnčení světla.


Zkrátka, jděte do lázní a tam uprostřed double jump a jste v šachtě, která k pantheonu vede.


Tenhle pantheon... To je 45 bossů. To není problém, všechny si je můžete nacvičit v Hall of Gods. 1. problém jsou ale poslední tři bossové. Třetí je NKG, potom lavička, Pure Vessel a konečný bůh tohohle pantheonu. To je hodina cesty k nim a potom prohrajete proti Pure Vessel a jdete od znova. A znova a znova a znova. 2. problém je změna arén. Dream bossové, Gruz Mother, Uumuu, Brooding Mawlek a Nosk, co si pamatuji, je mají jiné. Brooding Mawlek a Nosk nevadí. Ale, Gruz Mother má třeba arénu se třemi pilíři a mezi nima ostny. Zkuste to s Sharp Shadow. Uumuu a třeba Markoth nemají podlahu. Což je pro mě katastrofa, protože pro mě je podlaha pro oba tyhle boje klíčová. Gorb a Xero mají taky tři pilíře a mezi nimi nic. No Eyes a Marmu mají arénu zadělanou trny. A potom je tu The Collector, která má enemáky z Kolosea. To znamená Primal Aspids a spol. 

Mimochodem, hele co jsem našla! (Samozřejmě ne bez pomoci, tohle by mě nikdy ani nenapadlo.) 


Doslova.

Fajn, tak jedem.


Jako první máme ne jednoho, ale rovnou dva Vengefly Kings,


kteří jsou celkem easy (vycházím od nich s pěti životama a jsem spokojená), potom je Gruz Mother, která má ale tři pilíře a mezi tím ostny, takže problém.(1x smrt)


I kdyby jste ale vyšli s jedním životem, tak no problemo, páč další je False Knight.


Následuje Massive Moss Charger


a potom Hornet.


Godseeker už se nechová strašně a jedeme dál.


Další je velká mysl Gorb (1x smrt),


který má taky tři pilíře a mezi tím nic, ale to je v pohodě. Dál je Soul Warrior a okolo něho se spawnujou Follies ze Soul Sanctum.


Potom je nový boss - Tiso, kterého ale zavalí Brooding Mawlek.


Potom jsou bratři Oro a Mato, kde já používám prostě face-tank techniku.


Potom dostanete lavičku. Další je Xero (2x smrt) a to, že má taky platformy a mezi nimi nic a to je ještě složitější.


Sharp Shadow vám dává pocit, že to dashnete, ale to pokud nemáte dobrou pozici nedáte. Takže skok a dash. Další je Crystal Guardian, no problemo,


Blaster Master (Soul M.)


a Oblobbles.


A potom Mantis Lords. Boj začíná normálně, ale pak! Sisters of Battle.


Hele, na druhým save file je mám na radiant, neexistuje možnost, že to nedám. Lavička a následuje Marmu s obrněnou arénou.


Stačí stát na místě a máchat mečem do vzduchu. Funguje v 90%. Potom je Flukemarm, která zkonzumuje 6 Abbys Shriek, než se uráčí zemřít.


(Přemýšlela jsem, jestli to nemám zacenzurovat. No ban, pls)

Potom je Broken Vessel


a následuje Galien. (3x smrt. F*ck him. Nenávidím ho.Může jít do háje.)


A potom je Paintmaster Sheo.


Lavička. Přibzučí Hive Knight,


následován Elder Who


a Collector s enemáky z Kolosea. (Fuck Primal Aspids)


A když už jsme v Koloseu, další je God Tamer


a potom Grimm.


Lavička a Godseeker u boha jménem Unn.


A potom změna! Watcher Knights


a za nimi Uumuu, který nemá podlahu.


Potom další velká změna, Winged Nosk, který má podobu Hornet.(2x smrt.Ale to kvůli Uumuu)


Potom je Sly


a ukončuje to Hornet Sentinel. Lavička.


Žádný oddych, protože jdete cvičit jógu s Enraged Guardian.


Potom je Lost Kin, na Defender's Crest nemám místo. Ae Grubsong může jít do háje.


Potom je No Eyes(1x smrt. Je to official vážení. Umřela jsem proti nejlehčímu dream bossovi.)


s trnitou arénou a potom už klasicky Traitor Lord(1x smrt, poděkujme No Eyes, respektive její aréně)


a White Defender.


Lavička a tentokrát Godseeker naříká nad uzavřeností White Lady.


Ještě ale není konec. Soul Tyrant


a potom Markoth bez podlahy. (To je hrozně RNG boss).


Potom by měl být Grey Prince Zote, ale já ho nechala umřít v Greenpath, takže...A potom je tu Failed Champion,


na kterém naberete všechnu duši a plný životy a stejně vám to k ničemu nebude, protože u dalšího bosse uděláte jeden blbej pohyb a kompletně vám to rozhodní rytmus. Přivítejte Nightmare King Grimm. (2x smrt. Do háje!).


Hej, ale dá se, i když vám chybí jeden život. Easy shit. A po téhle noční můře (haha, cheap joke) následuje...lavička!

A potom naposledy Godseeker mluví o Pale King.


Bůh tak silný a přesto vymazán tak kompletně. A kdo by mohli být poslední bossové? No, ještě nebyl Pure Vessel...Takže tady je! 


A když už ho porazíte a konečně si myslíte, že je konec, tak hádejte, kdo nechce být znovu zapomenut?


Přece stará dobrá Radiance! Vlastně, ne úplně. Přivítejte její absolutní formu, Absolute Radiance. (6x smrt v pantheonu, nespočetněkrát krát v Halls of Gods.)


A jako předchozí tři bossové, double damage a je rychlejší a má trochu jiné útoky na rozdíl od sestřičky Radiance.


Řady vodorovných mečů jsou jen tři, ale jdou rychle, kolmé meče jsou čtyři a rychlejší, řady mečů vycházejících z jejích očí jsou dvě (Ascend with Gorb!), laser beams jsou daleko rychlejší a to samé světelné koule a je jich víc a mají větší brightness, takže nejdou kdoví jak dobře vidět. Ale ten pocit, když se k ni dostanete, ha....

A konečně můžu použít tenhle meme. Totally Accurate.

No ban pls, je to jen totally accurate joke. Vlastně je to popis reality.

Takže jo, dala jsem to. Konečně můžu v klidu čekat na Silksong. Nějaká rada na poražení AR? Hrajte defenzivně. Útočte jenom (JENOM), když k tomu máte pozici a nikde žádný útok. Ve fázi 6 ty platformy nejdou dashnout ani s Sharp Shadow, musíte i Monarch Wings.


A spam Abyss Shriek, pokud dost životů, pokud ne, tak...Dodge! A potom už samotné konce. Ten první, bez Delicate Flower je takový.


Naposledy hitnete Radiance a znovu se vám rozletí maska.


Radiance znovu drapne Void a objeví se kreatura s osmi očima, která dvěma prsty udělá to, co Hollow Knight Vannile Radiance oběma ruky.


Roztrhne jí oči.


A potom žádný Bitch slap'in the face!. Nenenenene. Tentokrát Shade Lord, ta Void kreatura, respektive my, alias Ghost, zvedne druhou pařátu a kompletně Radiance zničí.


A tím nemyslím to, že jí stáhne. On jí prostě vymaže.


Ona umře. (Do háje.)


A vzhledem k tomu, že jste v poslední fázi byli nad Godseekerem,


tak se oblaka zatemní a dolů se vrhne Shade Lord


a obejme Godseeker.


A ta zrovna nezní, že by se jí to nelíbilo.


Embrace the Void. A potom už jste v reálném světe v Royal Waterways a sledujete, jak Void pohltí tělo Godseeker


a vypustí svojí sílu do světa.


A poslední scéna. Hornet na nás stále čeká v Temple of the Black Egg


a všude kolem jsou ty infikované provazce, které začnou černat.


(Beru to jako dostatečný důkaz toho, že je Radiance nadobro pryč.)


A potom zvuk řetězů a před Hornet se objeví velký Vessel s Pure Nail. Kdo by to jen mohl být.


Druhý konec je úplně stejný. Až na to, že Godseeker má Delicate Flower, bledou květinu od Ze'mer.


A bledé věci jsou obecně silné. (Pale King, Pale Mother (White Lady)...) Takže místo toho, aby byl Void vypuštěn, ho ta kytka zapečetí. A zůstanete v Royal Waterways. 


Vše ostatní je stejné.

Upřímně. Holy fucking shit. Čekala jsem hodně, ale ne tohle. Já to vysvětlím v posledním článku z Hollow Knight, ale šlo tam o celý ten proces s laděním Godseeker k bohům.


Naštvalo mě to, že je Radiance na dobro pryč. Protože potom jsem šla zpět a použila jsem Dream Nail. A ono to vypadá, že Void nemá rád nikoho. Ani Pale King ani Radiance. Mezi tím mezi sebou válčili Radiance a Pale King. Takže takový trojúhelník.


Taky jsem ráda za tu poslední scénu s Hollow Knight, spíš teda teď Pure Vessel, vzhledem k tomu, že Radiance je pryč. Dává mi to naději pro Silksong a trpělivost.

Godhome byla skvělá zkušenost, když jsem se nudila, dávala jsem Pantheony i s vázáním. Ale pátý pantheon už znova dělat nebudu. Dvakrát to stačilo a je pravda, že jsem se po dokončení obou cítila tak trochu Hollow. 


Nezmiňuji to, že celkem šestkrát jsem umřela v Pantheonu proti Radiance. V tu chvíli jsem jí nenáviděla, ale potom, když jí Shade lord rozdrásal mi jí bylo líto. 


Rozhodně moje nejoblíbenější konce a nejvíc asi ten bez Delicate Flower, kde jde Void full rage. Druhý by byl Dream No More, poražení Vanilla Radiance.


Jo a taky, můžete otevřít tyhle modré dveře a ono vám to dá lifeblood u laviček v pantheonu.


Co teď dělám je Randomizer, proházené věcičky a tak. Dokončila jsem to dvakrát a pomalu, ale jistě se začínám nudit. Zkoušela jsem Path of Pain, ale to je asi nad moje možnosti.


Dál jsem zkoušela hrát Nier:Automata na PC a dospěla jsem k názoru, že koupě ps4 bude výhodná. Nedostala jsem se přes prvního bosse a to to jelo na nejnižší rozlišení a max. výkon. Tak sorry, že nemám GeForce GTX 1550. Ale jo, hra to bude dobrá. Někdy.

Prozatím to tedy bude všechno, uvidíme, kde mě nějaká hra chytne, ale myslím, že to bude buď Nier Automata, Bendy and the Dark Revival a Silksong. Ani k jednomu nejsou žádné news.

Tak tedy děkuji za čtení celé téhle série, ještě se uvidíme u vysvětlení a možná něčeho víc, ale prozatím je to všechno.


Takže, Čauko!


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.