It's a blog. Who cares.

Bendy and the Ink Machine 2| Nejsme tu sami...

Zdravíčko!


Už je to zase ten pátek, co?

No a jak jsem slíbila, mám tady Bednyho - 2. Tentokrát nemám staré screenshoty, smůla.

Takže, okecávání netřeba, jdeme na to!


Obsahuje spoilery.

Danger! Keep out.

(A tentokrát i nevhodný jazyk a mluvní prostředky)


Takže se nádherně probudíme na oné věci, kterou jsme vidět nechtěli - Pentagramu.


Všimněte si těch čmoudů, co tam jsou. A taky naší sekery!

Nebo třeba i toho, že z určitého pohledu vypadá ten pentagram jak hlava Bendyho.


Prosekáme si cestu a najdeme chodbu i schody, kde nás málem (opět) zabije uvolněné prkno. Vřele doufám, že chapter 5 skončí s tím, že Henryho zabije prkno.


Pokračujeme tedy dál a narazíme na první, velice pozitivní nápis. A k tomu spoustu Bacon soup, rakví, pentagramů, Bendyho vystřihovánek a jednoho audio záznamníku.



Seznamte se se Sammym Lawrencem. Trochu psychopat, co myslíte? Nicméně hned potom, co tohle Audio sklapne, uslyšíte ještě jednou poslední větu: "Can i get an amen?"

Ten nápis někde v počítači mám, ale nechce se mi hledat. Nebo počkat...

Yep, tohle vyřeší všechno!

Pokračujeme tedy dál a dál až narazíme na inkoustové jezero, kde se válí prkna a na jejímž druhém konci něco je. Vstoupíte, protože jiná možnost není. 


Když budeme cca v polovině, někdo se tam projde s Bendyho vystřihovánkou. Ta největší změna za celou historii Bendyho - ta osoba má boty! A taky je, jen tak mimochodem, celá z inkoustu a nosí nějakou masku a monterky.

Henry na to zareaguje takhle: "Hello! Excuse me! Can you help me! Hello?" 

Jo a mimochodem, Henry to tu vůbec nezná a nepoznává a nemá tušení, jak se tohle místo stalo tak velkým.


Zpátky ale. Když dojdete na druhou stranu, najdete Bendyho vystřihovánku, ale osobu nikde. Musela projít zdí, či co.

Potom musíte zmáčknout všechny spínače a otevře se nám brána. Následují zatlučené dveře. Naštěstí máme sekyru, takže si prosekáme cestu skrz. Ještě předtím nás ale stačí vyděsit hluboký, suchý nádech.

"It's really dark in here." 

A následuje:



Další Audio pana Sammyho. Tady už tak šíleně nevyznívá. Sammy očividně nebyl Joeym nějak nadšen, ale všimněte si, že narozdíl od Thomase Connora a Wallyho Frankse to není "Mister Drew" ale prostě Joey. A taky, Sammy je očividně skladatel hudby pro animace a šéf celého tohohle patra - Music Department.



Dokonce je to tam i napsané. Jenže, možná jste si všimli, že na předchozím obrázku je tma a tady světlo. Henry pravděpodobně není elektrikář, ale za páčku, která tohle zprovozní, zatáhnout umí. V téže místnosti jsou dveře a na nich EXIT. Jenže jsou z části potopené. Smůla, Henry.

Následuje ale další problém - spadne vám tam takový chumel inkoustu - nepodobný jiným. A z něj v tu ránu vyletí nějaké hnusné monstrum. S nimi nemějte slitování, protože oni ho s vámi taky nemají. Jakmile je všechny (je jich... hodina matematiky... 3+2+2=... počkejte, vezmu si kalkulačku...7! Jsem úžasná, ano, děkuji vám.) pobijete, otevře se vám ta brána, co vidíte.

Tam je další chodba. Cestou narazíte na místnost s varhany, na které když zahrajete, ozve se nářek. Když zahrajete pětkrát, získáte achievment Johnny's broken heart.

Dál narazíte na místnost, pravděpodobně nějaké menší kreslící oddělení s tímhle obrázkem.



Z čehož docela jasně vyplývá, že Bendy se musí usmívat za každých okolnosti. Ať už je šťasten, naštván, smuten, nebo znechucen. "Do not let Joey see this, " mám takový pocit, že to Drew přesto viděl.


Na levé straně najdete potopenou místnost - Ošetřovnu. No a jdete dál, až narazíte na kancelář Sammyho Lawrence, kde je čirou náhodou ona páka, o které mluvil ve svém audiu. A přesně tu potřebujeme. Jenže, i jeho dveře jsou z části potopeny.


A opět Wally se svým: "I'm outta here!" Nicméně nám odhalí, že potřebujeme klíče a dle jeho rady jdeme prosmýčit všechny odpadkové koše. Najdeme je! Jejich spawn je náhodný, takže pokud si myslíte, že juknete na youtubery a máte vystaráno, smůla.

Jdete zpět a odemknete tuhle místnost, ve které je další Sammyho audio.


Jde se najít Sammyho... svatyni? Já nevím. Máte ale několik hudebních nástrojů, na které musíte zahrát. Opět, jejich spawn je čistě náhodný.

Takže se zatouláte do téhle místnosti - nejhezčí, co jste zatím viděli!


Hudební nástroje! Ale vaše nadšení překazí Henry: "I know there's something I gotta do in here. I feel like I'm missing something."

Taky tady vidíte Audio slečny/paní Susie Campbell. Asi dabující osoba. Pro postavu jménem Alice Angel.

Zkusíte zahrát na nástroje a ono nic. Značně dopálení začnete létat po celém Music Departmentu a narazíte na schody, které vás zavedou na krásný balkónek s promítačkou a audiem Normana Polka.


Tenhle pán je mi hodně sympatický. Pro změnu ale očividně nemá v lásce ani Sammyho, ani Joeyho. 

Potom už bude záležet jen na vašem důvtipu. Necháte projektor zapnutý, běžíte rychlostí světla dolů, nezlomíte si nohu, zahrajete na nástroje a otevře se vám Sammyho svatyně.


Může mi někdo vysvětlit, proč je vedle stolu záchod? Já chápu, že i Sammy měl někdy potřebu, ale nemohl něco z toho dát někam jinam? A proč je tam pentagram a jsou slyšet nepříjemné zvuky? Někdo už to dekódoval, z části:


Doporučuji sluchátka.

A jak to, že tam jsou zapálené svíčky?! Které očividně jsou zapálené čerstvě? No nic, otočíte kolečko, jdete zpátky, dostanete infarkt z jumpscaru Bendyho vystřihovánky a dostanete nepříjemný pocit, že vás někdo sleduje...


Mezitím, co ze svého nového idola nespouštíte oči a on z vás, vás znovu napadne nevím kolik inkoustových monster. Když je pobijete, jdete dál a zjistíte, že se stále ještě nemůžete dostat do Sammyho kanclu. Jdete tedy zpátky a zjistíte, že ošetřovna už není pod inkoustem a tak tam vesele jdete. Zmáčknete páčku, ale kolečko chybí. Takže jdeme ještě hloubš.


Tohle se nedá okomentovat jinak, než "shit". Otočte se a...


Ó, to je srdceryvné... Nebo taky ne. Stále máme sekyru, takže jdeme! Narazíme na zabarikádovanou chodbu a za prkny je inkoustové monstrum z kloboukem. 

"Was that thing holding my valve?"

Takhle je to podáno ve hře. Já si to dovolím upravit podle hlasu. "Was that... THING holding my valve?"
Jde se pronásledovat to stylové monstrum. Tohle už tak srdceryvné není:


A narazíme na dlouhou chodbu, kde je místnost s audiem Jacka Faina.


Někdo, kdo skládal texty k Sammyho muzice. Třeba k písničce "The Lighter Side of Hell"

Pokračujeme dál a narazíme na tu věc znovu. Kdykoliv, když se jí pokusíte chytit, uteče a zjeví se někde jinde. Zmáčknete jednu páku, výtah jede nahoru.



Tohle bylo i v traileru, ale tam to bylo zastíněné, takže se všichni dohadovali, jestli tam bylo "Sing with me" nebo "Sing for me". 

Počkáte, až se ten stylový chlapík, řekněme Jack(?) dostane pod výtah a zmáčkneme druhou páku. Výtah spadne a Jacka to rozdrtí. Jediné, co z něj zbude je jeho klobou a kolečko, které potřebujeme. 

Nejlepší omluva ever? "Sorry I had to do that. Nice hat though."

Jdeme zpátky, osoba se poděla někam do pryč, vrazíme do té trubky kolo, otočíme, uslyšíme zvuk inkoustové monstra (vrátím se k tomu později) a jdeme do Sammyho kanclu.

Mimo jiné tam najdeme i tohle:


Ink Machine verze 2. A mimo jiné taky rádio.


By DAGames - Build Our Machine.

Zatáhnete za tu páku a vesele si to hasíte směr Exit. Houby. Ta osoba vás praští zezadu lopatou a vy omdlíte.


Jakmile se probudíte, svázaní a bez sekery, stojí před vámi ona osoba, kterou nám theMeatly představil jako Sammyho Lawrence!

Začne kecat o spoustě věcí. A byla mu dána nová animace, což je hustý. Taky se všimněte, že ačkoliv je jeho tělo z inkoustu, stále má svaly.

"There we go now, nice and tight. We wouldn't want our sheep roaming away now, would we? No, we wouldn't."


Jsi si jistý? Moje sekyra!

I must admit I am honored you came all the way down here to visit me."

To nebylo pro tebe...

It almost makes what I'm about to do seem cruel. But the believers must honor their savior. I must have him notice me."

...


"Wait. You look familiar to me... that face... Not now."


Proč ne teď? Sammy nás očividně poznává... Může mi to zachránit život, ty zmetku!

"For our lord is calling to us, my little sheep."

Komu říkáš ovečka?!

The time of sacrifice is at hand! And then, I will finally be freed from this... prison. This inky... dark... abyss I call a body.

 


Aw... Můj vztek se právě změnil v hlubokou a neutichající lítost.

"Shhhhh! Quiet! Listen! I can hear him. Crawling above. Crawling!


Už jste uhodli, co byly ty zvuky v chapter 1? Jsou úplně stejné co tady. Bendy se plížil ventilací. Nachytala jsem vás? =D

Let us begin. The ritual must be completed! Soon he will hear me... he will set us free."

Aha... tak to ty tady čmářeš na zdi...

Načež nás tam Sammy nechá, ubohé a spoutané a začne zpívat a pobízet Bendyho. Jsme jeho ovce na obětování, ne?

"Sheep, sheep, sheep, It's time for sleep. Rest your head. It's time for bed. In the morning, you may wake. Or in the morning, you'll be dead.

Hear me, Bendy! Arise from the darkness! Arise and claim my offering! Free me! I beg you! I summon you, ink demon! Show your face and take this tender sheep!"

Blbé pro Sammyho a dobré pro nás je to, že Bendy nejeví ochotu následovat Sammyho přání a tak místo nás zabije jeho. V minulé verzi se objevovali spekulace, jestli Sammy není naživu, protože zpod dveří nevytékal žádný inkoust.

No! My lord! Stay back! I am your prophet! I am your- AAAHHH!!"


Přetrhneme pouta, vezmeme si sekyru, zničíme pár inkoustových monster, běžíme! Prosekáváme si cestu a jdeme dál až uvidíme Ink Machine, která putuje stále hlouběji do tmy.




Až nakonec dorazíme na konec chodby a naše sekyra se zlomí! Jedna cesta je ale zavalená a v té druhé je další oceán inkoustu. Stejně nemáme jinou možnost. Jenže, jakmile tam vkročíte, tak se objeví Bendy a vy musíte utéct. Tohle bylo poprvé, co jsem zemřela a to jenom pro screenshot. Haha, jsem fotograf, co?



Samozřejmě, utéct musíme. Proběhneme dveřmi, které se v tu ránu zavřou. Pokud potom budeme poslouchat uslyšíte, že Bendy buší na dveře a potom jeho kroky jak jde pryč. Někteří říkají, že mezitím slyší "Henry" nebo "Let me in!" Já tedy slyším je jedno velké "MOAN" a "CHRR".

Jdete tedy rovně, sežerete za odměnu Bacon soup a narazíte na někoho jiného...



Přivítejte Borise!  

A tadá, konec kapitoly.

Ale ne článku. Pamatujete, jak jsem říkala, že jste slyšeli zvuk inkoustového monstra, ale nikde ho neviděli? Musíte jít až úplně zpět na začátek k tomu pentagramu a tam jeden je. A má čepku, kterou nosívají horníci. Můžete s ním dělat dvě věci. 

Za prvé, tu jsem nezkoušela, jít s ním tam, kde jste rozdrtili Jacka Faina a rozdrtit ho taky, což způsobí malý... nevím co to je, protože to vypadá jako halucinace, ale v chapteru 2 a 4 zjistíte, že to vlastně halucinace není.


A za druhé, co já teď občas dělám je tohle. Vezmete ho předtím, než máte jít do Sammyho kanclu, jakmile jste v chodbě k jeho kanceláři běžte do ní, stáhněte páku, nezemřete, doveďte ho až k místu, ke vás praští Sammy. On vás tam skutečně praští, ale zároveň vás zabije onen Searcher. Na chvíli se ocitnete někde úplně v čudu a potom na vás vyjukne tohle: 

Anko je moc šikovná - zvládla rozbít tuhle hru...


Inkousťáci vám nic neudělají, objeví se a zase zmizí.


A následuje opět Bendy. Jenomže teď je zaseklý na místě, nepronásleduje vás a ani vás nezabije, když se přiblížíte. Na oplátku nemůžete chodit zpět, vždy je dopředu a nemůžete běhat.


Hustý co? Po chvíli omrzí a dáte se na zběsilý úprk, když zjistíte, že vás Bendy nepronásleduje. Ostatně, jaký zběsilý úprk, když nemůžete utíkat?

Potom se za vámi opět zavřou dveře a Bendy před nimi je, protože následují stejné zvuky. Jo, zmínila jsem se, že během tohohle celého máte ještě jednu nevýhodu?

Když teď zemřete, objevíte s v inkoustovém tunelu a musíte jít do světla.


Během toho slyšíte zvuky. Šepot. Spousta lidí už to dekódovalo a ve výsledku je to hlas Henryho z chapteru 1.

Stejné zvuky a šepot slyšíte i během celého tohohle procesu.


A co víc? Tahle textura už nenásleduje v chapteru 3, pokud to jedete celé, ale ty zvuky a šepot ano.


Všechny screenshoty patří mně. Kopírování/zneužití je zakázáno. Hra patří theMeatlyGames, hudba DAGames + tomu člověku, co to dal na youtube.


Tak, všechno. Co říkáte? Uvidíme se zase někdy, řekla bych konkrétně, že budeme mrznout při Chapteru 3, loučím se a 

Čauko!

(A doufám, že jste poslechli mé přání z minulého článku...)


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.