It's a blog. Who cares.

Bendy and the Ink Machine 1|Nová vizáž!

Zdravíčko!

Už je to pěkně dlouho, co? Ne že bych nic nepsala, mám rozepsaného Pána prstenů, ale nějak jsem se zasekla. Nevadí mi to, nelituji toho, nechce se mi to měnit. Říkala jsem přeci, že přijdu neočekávaná, ne?


A teď konečně, 30. dubna konečně vyšel Chapter 4 z Bendy and the Ink Machine. A s ním i update ostatních. Už jsem to hrála, všechno. Kdo ví ale, jak dlouho tohle budu psát. (Btw. chapter 4 je skvělý! Doporučuji!)


A nejdřív se tedy samozřejmě podíváme na chapter 1. Mám screenshoty z předchozí verze, takže budeme moci porovnat. Mě osobně se zdál nepopsatelně lepší. Dost s otálením, jdem na to!


Tady už je trochu pozdě zahrát si předchozí verzi... pro vás. Já mám i tu nejstarší, i tu předchozí. Nemám tu, co byla mezi nimi, což mě trochu mrzí...

OBSAHUJE SPOILERY

Danger. Keep out.


Za prvé, změnilo se menu. Dřív bylo takové složitější, kdežto teď je hodně zjednodušené. A to mi vyhovuje. Rozhodně je to hustý styl! A hodně se to k tomu hodí. Hudba zůstala stejná - Sketches, myslím. Jediné, co tam nefunguje, je ukládání, ale mám takový pocit, že theMeatly říkal, že to nepůjde až do chapter 5. To mě tak trochu děsí...


To první je to nové. Proč to jen vypadá, že Bendy pláče? :(


Začátek je potom poměrně stejný.


 Stejně jako první věta. 

,, Alright, Joey. I'm here. Let's see if we can find what you wanted me to see."

Nicméně, hned jak vstoupíte do haly, uvidíte zásadní rozdíl. Mimochodem, dveře za vámi jsou stále zamčené. :D


Tohle bylo i v traileru, ale naživo je to mega.

Řekněme, že se vydáme doleva. První dveře jsou stále zamčené, ale chodba, na jejímž konci je váš bývalý stůl už tak stejná není. Předně proto, že dveře, které tam byly, tam nejsou a místo nich je tam další místnost.



Henry egoista. Tady mě zaujala jedna věc. Vlastně víc věcí. "After I left". Takže Henry, v době, kdy tu pracoval musel být jako... umělec (?) sám. Další věc je, že vedla plakátu s Bacon soup, je zabarikádovaná místnost - záchod, toaleta, WC - říkejte si tomu jak chcete. A vedle něj je vystřihovánka Bendyho. (Ale vážně, jak se dá "Cutout" přeložit?). Bylo by mi to docela nepříjemné, kdybych měla potřebu a Bendy vedle mě... A to poslední.


Vidíte ten stůl před námi? Ne? Už určitě ano, výborně. Když se k němu přiblížíte, uslyšíte takové divné zvuky - šepot, skoro bych řekla. To samé je i u těch děr ve stěnách, nebo i Bendyho vystřihovánek. A to není všechno.


Vidíte ten nádherný obrázek na něm? Pokaždé, když se od něj vzdálíte, otočíte se a znovu na něj kouknete, zjistíte, že se změnil. Tahle věc mě neskutečně vyděsila. Já chapter 1 hrála hned, jak to vyšlo, takže jsem ani nevěděla teda, jestli se něco nestane!


Nejsou všechny. Ty zbylé vám nechám jako překvapení. Každopádně, nic se nestane. (Aspoň mně ne, když jsem to hrála.)


Další nádherná věc je chodba, ve které byste šli k Ink Machine. Jo a zmínila jsem se, že tady Henry o existenci Ink Machine neví? Je to nové jak pro nás, tak pro něj.


Máme tady skvělý ukazatel! Díky, Joey, přesně to jsme potřebovali...

A hned jak se otočíte...


To druhé je tentokrát to novější... Tady i krásně vidíte tu změnu stylu...A změnu vizáže dveří! Mimochodem, proč mají schránku? To vedou ven...? Mám pocit, že všechny dveře s touhle schránkou jsou buď důležité, nebo se neotevřou ani ve finální verzi...


Půjdete dál chodbou, kde už není místnost s Ink Machine, ale tenhle nádherný popisek.


To TC je mi nějak povědomé... co takhle Thomas Connor? Nebo jsem jen blbá a nevím, k čemu se TC používá. A něco se očividně stalo, i když já téhle tabulce moc nerozumím... Output je něco jako produkce, ne? A teď tam prostě jenom to "Danger, keep out". 


Následně budete muset překročit jednu trubku, u které byl theMeatly tak laskav a poradil nám, jak na to...


A dostaneme se to krásné místnosti...balkonu. A svítí na nás sluneční světlo, jéj! 

Ty řetězy se hýbou. Není to příjemný.


Henry si rychle dá dvě a dvě dohromady.

"This lift could use a few dry cells."

Načež sesbíráte dva kvádry s elektřinou a zasunete je to takové krabičky. Zmáčknete páčku a..

"Let's see what you're hiding down there, old friend."

Všimněte si, že Joey Henrymu napsal - You best pal, Joey Drew a Henry tady řekl - Old friend. Očividně tedy byli přáteli. (Až na to, že v Henryho hlase je těžké rozpoznat, kdy je ironický a kdy ne. Btw. Henry má skvělý hlas.)


Co jiného by taky mohlo vyjet, že? Každopádně, nová Ink Machine vypadá doopravdy hustě. Jen se podívejte na ty roury, co z ní trčí. A taky, ten řetěz, co jí drží, musí být doopravdy silný...

Potom už klasicky máte tohle monstrum zprovoznit.

Jdete tedy chodbou, kde vás opět málem zabije uvolněné prkno a zabočíte doprava. Tahle místnost je úplně nová.


Dokonce tady najdete i jiného, pravděpodobně živého, tvora. Přivítejte naprosto oslnivou a báječnou rostlinu!


Potom tedy opět vyjdete, (ne)leknete se Bendyho a vaší pozornosti neunikne místnost s Borisem.


Tahle místnost je hrozně super! Pokud jste si všimli, na druhém obrázku, té malé truhly, tak ta jde otevřít a hádejte co v ní je? Ne, není tam nic, ale je tam kost! A opět, v téhle místnosti je slyšet šepot a nejhlasitější je u Borise.


A jde se na honbu za věcmi, které potřebujeme!

V předchozí verzi byl spawn náhodný, teď jsou všechny na stejném místě pokaždé, když to budete hrát.


Zatouláte se do místnosti s rádiem, kde oproti minulé verzi je lístek. Kdo hrál ví, kdo ne, bude si muset počkat na Chapter 2.


A taky se zatouláte do téhle místnosti, kde si můžete zahrát šipky. Nedělám si srandu.


Dřív nebo později všechny předměty sesbíráte s teď musíte jít restartovat Ink flow.

Tohle je ten druhý jumpscare, který jsem vám slíbila u minulého Bendyho. Je ještě z předchozí verze, ale stále tam je.


Krásnou předělávku dostal i kino sál, kde jste mimochodem už zavítali, protože jste museli sebrat plyšáka.


A místo You left me in a Heartbeat vám tam někdo začne hvízdat. Pokud nechcete hrát, ale slyšet, najděte si trailer na chapter 2 a na začátku a na konci.



Jakmile to spustíte, praskne trubka a celá místnost se začne potápět daleko realističtějším způsobem, než v předchozí verzi.


Zdrhnete a uslyšíte takové nepříjemné zvuky. Můžete jít zpátky, ale co tam uvidíte, to vám neřeknu. Moc nadšení nebudete... 


Jo, ještě narazíte na Audio pana Wallyho Frankse.



Pravděpodobně uklízeč, nebo nějaký technik...Kdo ví. Alespoň prozatím.


Dojdete zase do té místnosti, zmáčknete páčku a Ink Machine jede. Celá ta pekelná díra se zahalí do nehorázně tmavé tmy. Z Borise začne stříkat inkoust a můžete jít navštívit theMeatlyho.


Jdete si krásně zpátky i Ink Machine a co je? No ano, někdo to opět zatloukl. Zvenku. A taky uvidíte nádherné LIDSKÉ stopy, které jdou od toho místa pryč a mizí za dveřmi místnosti, kde jsme hráli šipky.


A největší změna, které si všimnete, je samozřejmě Bendy. 

Takhle vypadal v předchozí verzi.


Hey, how's ya doin', bro? Ale prostě, když jsem si ty fotky prohlížela, tak jsem vyprskla smíchy.


Nicméně a bohužel, nový Bendy je tak trochu těžký zachytit. Tohle je, co se mi podařilo. (Vynahradila jsem si to v chapter 2 a 3 a vlastně i 4... :D)


Bendy po vás tentokrát ale nerafá. Objeví se a odhodí vás.


Otázka, která mi vrtá hlavou je, jestli vám chtěl tady ublížit a jestli čirou náhodou vás nezachránil. Asi si to moc idealizuji, ale přeci jen...Nějak vám neublížil a SPOILER - ani vás nezačne pronásledovat. Nebo vás prostě chtěl zabít a místo toho vás odhodil. Chudák.


Nicméně, studio se hroutí. Za vámi padá střecha, nebo prkna, která jsou nahoře, do obličeje vám leze čmoud, celé studio se potápí a vy utíkáte k pootevřeným dveřím...!


Houby. Opět se propadnete skrz podlahu. A přesto, že opět spadl z několika pater (minimálně z tohohle a ještě jednoho) je Henry opět v naprostém pořádku. Jak to dělá? Hodilo by se mi to...


Setkáte se s Thomasem Connorem, opravářem. 


Prosekáte si cestu tím inkoustem a dojdete do místnosti, která také došla úpravy.


Místo tohohle tu máte docela solidní a úžasné toto:


Ta krabička má v sobě opět kost. Mimochodem, proč tady mají sekyru?


Prosekáte se krásným dřevem a dorazíte na místo, které jste rozhodně vidět nechtěli. Chodba z vámi je zřícená.


Vstoupíte, přes očima se vám mžiknou tři obrázky, všechno ztemní a vy padnete jako zabití.

Obrázky/halucinace jsou stejné, až na jeden. Máte tam Ink Machine - tu novou, vozíček a Bendyho. Nového.

To místo nepoznávám a Bendymu není vidět do tváře, takže ani nic nemůžeme odvodit.


A to je všechno!


Všechny screenshoty patří mně. Kopírování a zneužití je zakázáno. Videa patří theMeatly a Darknight.


Pokud vám to počítač/notebook umožňuje, nastavte si hraní na co nejvyšší kvalitu. Bude to jiný zážitek. Teorie známe, můžete kouknout na youtube... Tady to není vidět, ale Bendy má doopravdy nový desing i animaci, které mě děsí. (Ale vážně, já při chapteru 3 mrzla strachy.). Změnila se i jeho hudba, jmenuje se stále Little Devil Darling, ale není to ta samá a já si troufám říct, že je lepší.


Nečekejte, že to teď bude dokonalé, občas se hra prostě sekne. Časem to spraví, ale se spousty nových změn přichází i spousta nových lagů. Neděste se, už se na tom pracuje.


Lidi, mám na vás všechny ale prosbu. Všichni, kteří jste fanoušci Bendyho. Začínám to vídat čím dál tím víc a absolutně se mi to nelíbí. Na Steamu v diskuzích jsou lidé poměrně fajn, ale najdou se i individua, která doopravdy fajn nejsou. Nedávno jsem taky byla na streamu na Twitchi - DAGames. Způsob, jakým se tam ty "lidi" chovali, byl totálně mimo čáru. Spoilery na chapter 4 je absolutně nezajímali - klidně to tam psali, jako kdyby se nechumelilo. Pravděpodobně prostě nemohli pochopit, že někdo to ještě nehrál a chce se nechat překvapit. Blbé otázky level - Proč to není zadarmo, miluji Bendyho... a takovéhle věci a SPAM. Přesně takovéhle věci dělají z nás, komunity hráčů, blbce, děcka a ze hry něco, co hrajou jen malá mimina a podobně. Někomu je to pravděpodobně u zadnice, ale mně ne. Přesně v tohle se obrátilo FNaF. V očích lidí je to prostě blbost. A nejsou to jen hry. Anime, filmy, různé spolky. Jsem z takových lidí doopravdy zklamaná. Tohle není, jak by komunita měla vypadat. A mám taky čím dál tím víc pocit, že některé lidi samotný Bendy prostě nezajímá a jen se přiživují na jeho popularitě a při tom se ještě opovažují říkat, jak se to super a jak už se nemohli dočkat. Dokonce i na Twitteru.


To tedy bude ode mě všechno, loučím se s vámi, nevím, kdy se znovu uvidíme, nechovejte je jako kdyby byl Bendy, nebo cokoliv jiného váš život a

Čauko!


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.