ehm.. Blog?

O ovcích a lidech, část první, vy.

Tohle je opravdu nejlepší název článku, co jsem kdy vymyslela. Pokud by někdo nechápal, stačí mi napsat, jeho význam i narážku vysvětlím. :D


O čem bude řeč? O vás, o tobě, o nás, o mně. Předsudky, nenávist. Láska, svoboda


Kdo jste vy, všichni? Vy, co nejste já. Vy, co jste všichni stejní, a zároveň tak jiní, než ty. Mluvím k tobě, kdo teď přejíždíš očima po řádcích, stojím před tebou, dívám se ti do očí. 

Tak tedy znovu. Ty si pod „vy“ představíš všechny kromě tebe. Všechny, co tě soudí, co tvoří svět pro tebe bezpečnějším, radostnějším, plným lásky, strachu, bolesti a násilné smrti.

Budu o těch, co jsou pro tebe „vy“, mluvit jako o nás.  Ať jsi kdokoliv, bez nás by tvůj svět byl naprosto jiný. Možná, že by se z tebe, kdos třeba nenápadná šedá myška, stala extravagantní black metalová zpěvačka s dvoumetrovými umělými křídly. Třeba právě black metalová zpěvačka s dvoumetrovými umělými křídly je to, po čem tvé srdce neustále touží. Po tvé druhé půlce, kterou ti právě my nedovolíme. Koukali bychom se na tebe, měli bychom řeči, možná bychom se ti smáli, možná bychom se tě báli. A přesto, že bys konečně projevila své opravdové já, necítila by ses dobře. Opravdu si myslíš, že tě takhle uvidíme? 


Možná právě bojuješ s tím, co jsem popsala, s tím, že miluješ nějaký styl oblékání, hudby, fandíš „nepřijatelným“ věcem, jsi jiné sexuální orientace, chceš být taková, jaká jsi, ale ono to prostě nejde, jelikož by tě odsuzovali, a toho se bojíš. 


Něco ti řeknu. 

Oblékni se teď jak chceš, jak ses bála se obléct, ať jde třeba i o jedno tričko, které se ti sice celkem líbí, ale bojíš se reakcí (každá z nás tenhle kus oblečení má, a ne že ne), nebo o oholení hlavy a navlečení se do kostýmu bonbonu. Dívej se na sebe a vstřebávej ten krásnej pocit být někým, kdo opravdu jsi. 

A vyjdi ven, projít se se sluchátky po okolí. 

A nezapomeň. Pokud se budeš cítit jak trapka, přizpůsobí se tomu tvá řeč těla a tu lidé vnímají, i když o tom neví, a opravdu tě budou brát za trapku. Když ale vyjdeš sebevědomá, s pocitem vlastní krásy, budeš opravdu pro všechny krásná.


Nakonec se z tebe začne stávat i někdo, komu i je i jedno, jestli je pro ostatní krásný, protože je krásný sám pro sebe, protože jsi svobodná, nenecháváš se omezovat hloupými názory, a konečně žiješ


 Věř mi, stojí to za to


Děkuji za přečtení, dejte vědět, co si o popsané myšlence myslíte, co byste na mém stylu článků vylepšili, váš názor na cokoliv zmíněné.

Komentáře

Simka 333VIP(YOUTUBE A YOUTUBEŘI)

Tento článek je opravdu mimo mě. Na začátku jsem si říkala "ok, tohle se mě netýká, tak možná potom", ale nepřišlo to. Jsem se sebou spokojená a další věci, a s tím světem bez "vás", jediné, po čem bych toužila navíc, je umět létat. A to bych asi nedokázala kdyby lidi v okolí odešli.

Simka 333To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.