ehm.. Blog?

Nenávist - Justin Bieber, One Direction atd.

Všude - na facebooku, na různých stránkách, ale i v reálnem životě se stýkáme s jedním z nejrušivějších a v mnoha případech i naprosto bezdůvodném problému - jak již je výše zmíněno, s nenávistí. Vélká část této ,,vlastnosti" je směřována právě na celebrity, hlavně na mladé zpívající chlapce.

V tomhle článku se budu věnovat právě jim.

 


 Denně na sociálních sítích vídám nenávistné příspěvky, nejednou jsem dokonce viděla i přání smrti určitému zpěvákovi. Nad těmi příspěvky kroutím hlavou, radši ani neotevírám komentáře a v hlavě mi běží jediná otázka: Proč tohle všechno? 



Nebudu se tady ohánět něčím, jako že ,,hateři jen závidí" a ,,že toho dokázali víc než vy." Tyhle reakce fanynek mi přijdou hloupé a laciné, bez jakékoliv snahy vymyslet něco, co by znělo inteligentně a neudělalo určitému fandomu ještě horší pověst. Myslím, že ,,Je to naše hudba, je to váš názor, nikdo vám nenutí ho milovat. Ale přát smrt člověku, kterého jsi nikdy v životě neviděl a který ti vlastně ani nic neudělal, je trochu přes čáru, zamysli se, prosím :)." zní o hodně lépe, než ,,dyť tohodokazal vyc nez vi tak ho nehejtujte vi ste jen ***** a *****, a ja ho myluju a n naky hejty kaslu."



A potom se divíme, že nám ostatní nadávají do ,,vlhkých třináctek". Myslím, že 95% té nenávisti je způsobeno právě těmito fanynkami. Právě těch 95% lidí, kteří nesnáší někoho kvůli hloupým fans a článkům v Bravu, mi připadá jako lidé bez vlastního názoru, kteří nechtějí být ,,trapní". Je to smutné, nesnáším jak hloupé fanoušky, tak hloupé hatery. 



Nejvíc té ,,nenávisti" se směřuje hlavně na Justina a One Direction, méně to schytali třeba 5 seconds of summer nebo The Vamps. Teď rozebereme ty dva ,,hlavní".



Justin Bieber - Belieberky


Justina jako takového moc v lásce nemám, byl to takový milý kluk, sice jeho písničky i hlas byli téměř bez úrovně, ale byl mi sympatický, takové zlatíčko, teď je to přesně naopak, má vážně pěkný hlas, některé písničky jsou opravdu krásné, ale přijde mi, že mu sláva trošku stoupá do hlavy. A  hateři ho bůhvíproč nesnáší ze všech nejvíc. Možná v tom hraje roli i trocha té závisti, nevím, nevidím jim do hlavy.


Ale přiznejme si: Justin je takový ten týpek, kterého většinou milujíty nerozhodné malé holčičky, které ani nevnímají pořádně jeho hudbu ani charakter, spíš ho mají rady, protože... No, protože prostě Justin :D 

Jinak mám belieberky vážně ráda, ale občas by si to chtělo přiznat, že Justin je taky jenom člověk, žádný bůh, člověk jako my.



Důvod, proč jste největší fandom na světě, nemůže být jen vzhled, jak říkají ostatní.

Ale čím víc fanoušků, tím víc haterů. Dejte však pozor - je rozdíl mezi haterem a kritikem :) Dokážu si představit, jak je to pro vás těžké, všem inteligentním belieberkám držím palce :)



One Direction - Directioners, Directionators


Kluci jako takoví mi jsou hodně sympatičtí (to bude tím, že jsem directionerka, hah :D), vrátíme se na chvilku do X-Factoru, kam nastoupili jednotlivě bez vědomí o existenci tech dalších. Upřímně? Nadaní byli všichni, hlavně Liamův hlas se mi hodně líbil, (Louis mi rval uši, jako promiňte, ale jeho hlas byl vážně hrozny :D), ale v samostatné kariéře by nikdo z nich neuspěl, jak poznamenal Simon.



Ale když je dali dohromady, nemohla jsem věřit svým uším, na chlapce, kteří nezpívají nějak profesionálně, to bylo vážně dobré, uchvátili mě :)



Ale už dost o minulosti, roky, kdy byli 1D na každém kroku nenáviděni, jsou pryč, ze zpívajících chlapců se stali plnohodnotní umělci a zrovna si dávají pauzu, to však nikomu nebrání je milovat :)



Co bych řekla k nám, directionerkám? Jsme šílený fandom, místo sexy fotek si dáváme na tapetu různá memečka či  retardované momentky, nejde mi sem vložit obrázek mé tapety, nevadí .D



Ani oni nejsou bezchybní, ale o tom to celé je, milovat je jako normální lidi, vidět na nich ty chyby a i přes to se na ně nevykašlat :)



Potom jsou zde války ES a LS (♥), které mi připadají naprosto nesmyslné, jsme přeci jedna velká rodina, ne?

I u nás se vyskytují žárlivé m*chy, které je vlastně mají rády jen proto, že je to cool, říkáme jim Directionators, a právem je nesnášíme! :D 



Celkově mi nenávist k těmto chlapcům/mužům připadá stejná jako u Justina - ve většině případů ovlivněna hloupými fanoušky, bez chytrého důvodu.  Já sama jsem ještě nenašla nic tak strašného, za co by měli být nenáviděni, máte něco? Napište mi to do komentáře, je to váš názor a já vám ho neberu! :)





Jak bych obsah článku shrnula v pár větách?

,,Nenávist je přirozená, sice zlá, ale přirozená, je však důležité ji umět ovládat. Bezdůvodná nenávist nebo dokonce nenávist kvůli popularitě je však naprosto hloupá. Ale i my by jsme se měli zamyslet - nejsme občas otravné? Necpeme někdy své idoly všem, komu to jde? Tohle hodně ovlivňuje názory ostatních lidí na nás, fanynky, ať už 1D, 5sos či dokonce metalistky nebo EMO, naučte se, že ne každého to zajimá  :).


Vždy tu budou zlí lidé, kteří nenávidí všechno a všechny, ale nenechte si brát své názory, své záliby a své sny, stále si stůjte za tím, koho milujete, i když třeba jen platonicky."


Hudba je krásná, prosím, neničte jí. 


L.

xx



Komentáře

Daniell(Vondruškovci)

Kdyby článek nepřipomínal duhu, byl by ještě lepší, než je nyní! V něčem s tebou souhlasím, v něčem ne. Vystihlas to skvěle, řekla bych. Abys pochopila můj názor, musím ti vysvětlit svou situaci:
Vždycky jsem byla (a předpokládám, že i budu) outsider. Miluju historii, čtení knih a country music. Nemám žádné sociální sítě, prošla jsem si šikanou ve třídě. Přesto všechno se s nimi snažím vyjít. Na fyzice si pouštíme filmy, které považuju za slabomyslné a laciné (humorem, vy úchylovésmajl). Mlčím a předstírám smích. Na angličtině si pravidelně pouštíme písničky. Zpívám s ostatními. Potom mám jednou příležitost pustit něco, co poslouchám JÁ. A rekce? "Panebože, umlčte tu husu někdo! Vždyť je to běs! Jak to VŮBEC může(š) poslouchat?!" A já mlčím a pouštím Biebra a Sheerana (jestli je píšu blbě, tak se omlouvám).
Chápu, že oni (autoři, zpěváci) za to nemůžou. Já jen nechápu, proč... Proč JÁ musím tolerovat JEJICH oblíbené písně/filmy, když ONI nesnesou jednu písničku, kterou chci JÁ pustit jednou za rok.
Zpěváci za to nemůžou a já neříkám, že všechny jejich písně jsou špatné. Některé se mi i líbí. Toleruju je i jejich styl, tak nechápu, proč ostatní netolerujou ten můj.
No jo, no. Omlouvám se, já už si prostě potřebovala "vylít srdíčko". V zásadě s tebou souhlasím ve všech bodech obžal... (Co to sakra píšu?), no prostě máš pravdusmajl
P.S. Omlouvám se za chyby, píšu na tabletusmajl

DaniellTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Leada(Správňácký koňáci;))

Daniell: děkuji za duhové upozornění, uberu na barvách smajl Myslím, že je každého věc, co poslouchá, bohužel se v dnešní době se dává přednost tomu, co ,,letí" než tomu, co je hezké. Když pustím ve třídě 1D, tak všichni (radši) mlčí, ale velkou část mého playlistu tvoří Backstreet boys, Michael Jackson a takoví ti starší, pro to už nikdo pochopení nemá, bez řečí jako ,,co to je za vykopávky" a ,,to je hrozný, pusť tam radši to svojé van dajrekšn" se to neobejde, takže si dovolím říct, že tě jaksi chápu smajl Jinak moc děkuji za názor a dlouhý komentář!

LeadaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.