Blog by Nikky

Jak uspořádat párty

Ahoj, kremrolky a kremroláci, vítám vás u svého víkendového článku. Zkusím vám trochu přiblížit, jak uspořádat nejen letní párty. Tak jdeme na to!

Pozvánky

Tištěné pozvánky jsou drahé a nikoho určitě neurazí, když ho pozveš emailem nebo SMSkou. Pokud to bude taková menší párty (do deseti osob), klidně můžeš pozvánky vytisknout nebo i vlastnoručně vyrobit. Jako třeba takhle:

  Popis psát nebudu, je to celkem makačka. Zkus alespoň vystřihnout odbélník, přelož ho a máš to. Potom tam akorát napíšeš to pozvání a svou adresu.

Téma

Vymyslet nějaké téma není nutností, ale může to být zábava. Jestli pořádáš párty venku, může to být třeba ,,Plavkový večírek." V tom případě by se hodilo mít bazén. Pokud pořádáš párty doma, zkus třeba ,,Co nejvíce barev", kdy lidé přijdou v oblečení co nejvíce barev. Nech proudit fantazii.


Občerstvení

Hosté by se ti měli sami nabídnout, že donesou nějaké jídlo. Kluci nosí většinou brambůrky a kolu, holky nosí třeba koláč od maminky. Rozhodně neříkej ne. Další jídlo bych doporučovala v podobě rautu. Když jste venku, vynes ven nějaký kovový stůl. Dej na něj nějaký hezký ubrus a třeba i nějakou ozdobnou dekoraci (soška, hezká lampička). Potom snášej jídlo. Pečivo dej do takových proutěných misek a do malých mističek třeba nějaké omáčky. Nějaké bonbony nebo zákusky nesmí chybět! Na osobu počítej tak 1,5 litru nějakého nápoje. Do velkého džbánu naliješ třeba limonádu a postupem času ji budeš dolévat. Další výběr jídla je na tobě. Potom třeba do nějaké skleničky dej plastové příbory a vedle toho takové ty papírové tácky. Vevnitř to bude podobné. Tedy vlastně stejné. (+ můžeš podávat i koktejly z mého článku o letním občerstvení. Místo skleniček by se ale hodily plastové kelímky, protože jsou nerozbitné a levné.) 


Dekorace a ochrana majetku

 Venku můžeš na místě konání rozvěsit barevné stuhy nebo řetězy se žárovičkami. Rozestav na terase kovový, plastový nebo i dřevěný zahradní nábytek. Kolem můžeš na zem rozsypat nějaké konfety. Uvnitř domu připrav gauč, křesla i židle. Na nějaký nábytek se hodí ochranná folie, aby tam nezůstaly třeba kolečka od plastových kelímků s pitím. Místnosti, kam nikoho nechceš pouštět, zamkni. I vevnitř můžeš rozmístit barevné girlandy a konfety. Z místností, kde se mejdan koná, vynes i nějaké cennosti, jako notebooky nebo mobily.


Hry na party

Doporučuji Doplň větu, Pravdu nebo úkol a Zábavné věty(můj článek).

Úklid 

Nejnepříjemnější část večírku. Jakmile hosté odejdou, je čas vše uklidit. Nepoživatelné zbytky jídla a drobky shrň do odpadkového pytle a vyhoď do popelnice. Posbírej nádobí. Pokud jsi používala skleněné, tak nějaké dej do myčky a něco umyj sama. Plastové nádobí se taky uklidí. Sundej ozdoby a posbírej konfety. Umyj stůl a spolu s nábytkem ho vrať na své místo. Místo konání ještě prohledej, hosté mají tendenci nechávat talířky a kelímky všude po bytě. Pokud není noc, můžeš vyluxovat. Předtím ale doporučuji vytřít. Pokud nějaký host vylil pití, vysavači by to neudělalo dobře.

Tak, a to je konec. Pokud budete, mí milí čtenáři, párty skutečně pořádat, přeji vám, aby se vám to povedlo a hostům se vše líbilo. Nikky mlčí a končí. Papapa :-D


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.