Blog Butterfly340

Top 6 nejdražších věcí

Hello! Vítám vás u dalšího článku =) Tentokrát to bude ,,Top 6 nejdražších věcí". Název myslím vypovídá za vše, takže přejdu rovnou k článku...


Jinak, vždy beru nejdražší věc z určité kategorie, NE CELKOVĚ! 



Nejdražší boty - Harry Winston "Ruby Slippers"


- cena - 3 000 000 dolarů = 60 510 519 Kč


- Tyto boty byly navrženy Harrym Winstonem k oslavě 50. výročí Čaroděje ze země OZ. Harry Winston "Rubínové střevíčky" stojí 3,000,000 dolarů a byly ozdobeny 4,600 drahokamy.


        


Více luxusních bot zde!



Nejdražší mobil - GoldVish ‚Le million’ Piece Unique


- cena - 1 000 000 eur = 26 000 000


- Nejdražší mobil na světě je vyroben ze zlata, je osázen diamanty a má pás z krokodýlí kůže. Mobil za cenu luxusní rezidence je vůbec nejdražší mobil na světě a je takto zanesen i v Guinnessově knize rekordů. Luxusní mobil má nezvyklý design s efektními rohy na vrchu a vespod telefonu. Jeho tělo na světe je vyrobeno z 18karátového bílého zlata a je osázeno 120karátovými diamanty. Hmotnost telefonu dosahuje 360 gramů. Na zádech telefonu je vyměnitelný pás z krokodýlí kůže, která může mít 12 různých barev. 




Galerie dalších luxusních mobilů zde!



Nejdražší hodinky - 201-CARAT CHOPARD


- cena - 25,000,000$ = 575 000 000 Kč


- Jsou totiž vyrobeny z 15karátového růžového diamantu, 12karátového modrého diamantu a 11karátového bílého diamantu. Také nesmíme zapomenout na 163karátový diamant, kolem něj jsou další dva bílé a růžové. Když to sečteme, vyjde nám neuvěřitelných 201karátů. Podle toho se i jmenují. 



Článek o Top 10 nejdražších hodinkách zde!



Nejdražší šaty - Abaya šaty od Debbie Wingham


- cena - 17 600 000 dolarů = 351 000 000 Kč


- Je to volný svrchní oděv, který rády oblékají ženy islámského světa. Poněkud extravagantní háv, alespoň co se ceny týče, je možné spatřit v jeho plné blyštivé kráse od 20. března v luxusním dubajském hotelu Raffles. Navrhla ho britská designérka Debbie Wingham. Nejdražší součástí šatů je velmi vzácný rudý diamant, pouze jeden ze sta milionů těchto drahých kamenů je červené barvy, většinou je ale velmi titěrný, proto je tento obrovskou raritou s cenou 145 milionů korun. Společnost mu dělá padesát dokonalých bílých diamantů a 50 neméně dokonalých černých diamantů, zbylých 1899 menších bílých diamantů je zasazeno do platiny.  Na jejich zhotovení bylo potřeba 200 000 stehů samozřemě čtrnáctikarátovou zlatou nití, jak jinak. Vyniká zejména dokonalé lemování s motivem květiny.


  


A další drahé šaty najdete kliknutím na odkaz:-)



Nejdražší obraz -  No. 5


- cena -  140 000 000 dolarů = 3 220 000 000 Kč


- Obraz je od  Jacksona Pollocka. Dílo bylo vytvořeno technikou „akční malby“ a řadí se do stylu abstraktního expresionismu. Použité materiály byly smalt, olejové a hliníkové barvy. Nyní ho má ve vlastnictví mexický byznysmen David Martinez.




A zde je odkaz na článek o nejdražších obrazech...



Nejdražší auto -  Rolls-Royce Bespoke Sweptail


- cena - 11 000 000 eur = 300 000 000 Kč


- Uvnitř je to luxus dovedený do absolutního extrému, pojatý v duchu minimalismu. Zdobí ho drahá exotická dřeva (eben, filipínské paldao) a zadní část, ze které tvůrci vyjmuli sedačky, dostala speciální osvětlení. Na přístrojovce přitahují pozornost hodiny s titanovými ručičkami a ciferníkem z fajnového Makasarského ebenu. Ve středové konzoli je pak speciální chlazený box na lahev šampaňského a dva křišťálové poháry.
V každých dveřích je schránka, do které pasuje na míru vyrobená aktovka z kůže a karbonu vyšperkovaného hliníkem a titanem do které se vejde laptop.



Detailnější popis auta zde!



KONEC =)


Jinak, budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jak se vám článek líbil, a jestli byste si některou z věcí v budoucnu chtěli pořídit (za předpokladu, že budete bohatí:-). Taky by mě zajímalo, jestli někdo z vás rozklikl odkazy, a jestli chcete, abych je tam příště dávala také... Předem děkuji za odpovědi:)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.