Blog Butterfly340

Rok 2018

Hello! Po dlouhé době vás vítám u mého dalšího článku. Vím, že jsem slibovala vánoční články a na konec z toho nic nebylo, ale to víte - není čas xD. A vypadá to, že ho budu mít ještě míň. Za chvilku mě čekají přijímačky, takže se budu muset učit a pak už bude léto...:) No, takže článků bude ještě méně a méně. Každopádně, proč tenhle článek vlastně píšu? Tak za prvé to bude taková informačka, za druhé příprava na další články (dotazníky) a pak bych vám taky ráda něco doporučila:)


                                  


V prosinci se tady objevil první dotazník o tom, jak daného člověka znáte, jaký na něho máte názor. Takže jsem se rozhodla, že si taky jeden vyrobím =D Tady je odkaz. Předem děkuji za odpovědi. Jsem celkem zvědavá, co tam vyplníte... Článek z toho nejspíše nebude, záleží na čase.



Dále bych se vás chtěla zeptat, co byste rádi za články. Nápady mám, ale ráda bych svůj blog uzpůsobila čtenářům. Takže tady je další dotazník.


Tohle byla ta méně zajímavá část, ale pro mě důležitá, a teď můžeme přejít k další části tohoto článku:)



Minulý rok pro mě nebyl zrovna nejlepší, proto jsem se rozhodla, že v roce 2018 zkusím přistupovat jinak k životu. Stanovila jsem si několik cílů, které chci splnit. Připadá mi, že díky tomu se jaksi cítím lépe a dokonce se mi i celkově více daří. Proto bych to chtěla doporučit i vám. Ještě pořád je začátek ledna, ještě pořád máte možnost něco změnit. A jaké tedy mé cíle jsou?


První bod se týká školy a toho, že učení je pro mě prostě na prvním místě,

protože jinak to nejde. Udělala jsem si jakýsi rozvrh toho, jak se budu připravovat na přijímačky, tak se podle něho chystám taky držet. Mimochodem, jestli vás zkoušky také čekají, tak určitě pište do komentářů, ráda si s vámi popovídám o tom, jak se na ně připravujete vy =D

Já se zatím učím především z těchto dvou knížek:             

            

 

Další bod je, že se pokusím jíst trochu zdravěji (*píše a přitom jí jakousi čokoládovou tyčinku*). Tohle se mi zatím moc nedaří, ale snažím se no... Ono, když je člověk špatně naučený, tak změna k lepšímu mu nikdy nepůjde snadno. Hodně mi ale pomáhá aplikace, kterou mám staženou v mobilu - Kalorické tabulky. Všechno je tam přehledné a člověk díky aplikaci vidí, jak se stravuje. Takže doporučuji. 


  

Mimochodem, ty screenshoty nejsou z mého mobilu, našla jsem je na Googlu... Tady je odkaz ke jejich webovkám, kde se toho určitě dozvíte více.


Další bod se týká toho, že nebudu ke všemu přistupovat tak pasivně a taky se budu více věnovat svým přátelům. Krátce před tím, než jsem si to slíbila, jsem našla Čtenářskou výzvu 2018, takže se jí zúčastním. Výzva obsahuje celkem 20 položek, tak si nemyslím, že by to byl problém... Kdyby někdo měl zájem, tak přidávám i odkaz na Databázi knih, kde jsou všechny body výzvy a je tam i diskuse.


                           



A teď se ještě vrátím k minulému roku a věcem, které jsem v něm objevila. Myslím tím, hlavně filmy, seriály, knihy,  které mě zaujaly.





                                       


Nevím, kolik z vás ho zná a má ráda, každopádně já jsem si AHS naprosto zamilovala. Zatím jsem tedy viděla jen první sérii a kousek druhé mám rozkoukáno, ale rozhodně ho tento rok dokoukám xD Každá série má jiný příběh, nenavazují na sebe. Někomu se možná seriál může zdát strašidelný, ale záleží na zvyku. Rozhodně ho ale nedoporučuji dětem pod 13!


   Mimochodem, tady najdete všech 8 sérií online.






                        


13RW zná asi každý, předpokládám. Rozhodně stojí za to ho vidět, člověk si totiž pak uvědomí některé věci a začne na svět a životy jiných lidí nahlížet trochu jinak (pokud tedy nejsem opravdu zabednění xD). Předem ale upozorňuji, že při prvních pár epizodách se v seriálu nemusíte vyznat a bude vám to připadat nudné, je ale dobré to zvládnout, protože pak se vám ty kousky skládačky začnou dávat dohromady a pochopíte o co tam vlastně jde. Někteří mají názor, že 13RW je spíše pro starší, podle mě to ale není až tak pravda, záleží na člověku... Jinak, pokud jsou tady nějací fans - kdo už se taky těší na druhou sérii?

I tady přikládám odkaz na stránky se všemi epizodami zdarma.


 


 




                     


Další známý seriál, který se vrátí už 13. 1.! Ano, už ode dne, kdy vyšla poslední epizoda, čekám na tenhle den, kdy bude další. Pro vysvětlení - seriál měl vánoční pauzu, tudíž se nevysílal... Z uvedených seriálů je Riverdale asi tím nejméně známým, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. Je to spíše taková oddechovka, nic náročného oproti ostatním. Co se týče doporučení, tak si myslím, že nejvíce si ho užijí holky 14+.

 Odkaz na Riverdale.

  






Měsíční kroniky


Měsíční kroniky je knižní série od spisovatelky Marissy Meyer. Je to taková oddechová sci-fi série, do které jsem se naprosto zamilovala. Zatím mám přečtené 3 knihy, na nočním stolku mi leží čtvrtý díl. Začátek první knihy - Cinder - se vám může zdát trošku divný, nudný, ale i tak knihu nikam nezakládejte a čtěte dál. Příběh se hezky rozvine, a když budete díl dočítat, tak přísahám, že se už budete natahovat po dalším:D Knihy jsou pro všechny, co mají rády takové ty méně náročné knihy nebo sci-fi.


      


       




Papírová města


Tuhle knihu jsem dostala na Vánoce, ale přečetla jsem ji ještě v minulém roce a to jedním dechem. Je to úžasná kniha od spisovatele Johna Greena, autora Hvězdy nám nepřály. Tu knihu jsem četla také, ale musím říci, že Papírová města jsou mnohem lepší. Je to chytlavý děj, který dokáže hodně zapůsobit na psychiku a člověk si díky tomu uvědomí spoustu věcí. Rozhodně ale nedoporučuji pro menší čtenáře, je to těch 13+.


                                                     




Divergence


Další sci-fi série, tentokrát od Veronicy Rothové. Myslím si, že vám ji nikomu nemusím představovat, zná ji snad každý. I lidé, co nečtou... Samotnou Divergenci jsem četla už v roce 2016, v roce 2017 jsem ale četla její další dva díly - Rezistenci a Alianci. Musím říct, že ten konec jsem opravdu nečekala, dost jsem přitom brečela...ale dost spoilerů! Myslím si, že je to další série, která si zaslouží právem pozornost, takže kdo nečetl, tak může začít xD





Kráska a zvíře


Známý film, celkem doporučovaný. Osobně jsem se dlouho odhodlávala k tomu se na něj podívat, myslela jsem si, že to bude taková další obyčejná předělávka tradiční kreslené Disneyovky, která nebude stát za nic. Ale spletla jsem se. Je to krásný film, moc hezky zpracovaný a s úžasnými hereckými výkony. A nebudou se u něj nudit jak malé děti, tak  dospělí.


   




22 Jump Street


První díl, 21 Jump Street, jsem viděla už ani nevím kdy, druhý díl v tu dobu nebyl ani v kinech. Nevím proč, ale úplně jsem na to pokračování zapomněla. Náhodou jsem ale minulý rok natrefila na nějaké žebříčky, kde se velmi dobře umístila i 22 Jump Street, dokonce lépe než první díl. Takže jsem si ji hned natěšeně stahovala z uložto =D A musím říci, že je opravdu ještě lepší než první díl. Nasmějete se u toho, jako u žádného jiného filmu, navíc má skvělé obsazení a herecké výkony tomu odpovídají. Jen bych chtěla upozornit, že je ve filmu mnoho vulgarismů a různých sexuálních narážek, takže uvažte, jestli je pro vás vhodný.


  





Tímhle bych se rozloučila. Myslím, že inspirace máte ažaž:D A prosím, vyplňte dotazníky...




Komentáře

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

Taky dělám přijímačky, sice na vysokou, ale furt to jsou přijímačky. Přeju hodně štěstí s přípravou i se samotnými zkouškami smajl
AHS mám zkouknutý taky a naprostá dokonalost. Nejvíc se mi líbila poslední série - Cult, k té se ale chvíli ještě budeš prokopávat.
Jinak jen takový detail. Je 22 jumP street. Nevím ale, jestli jsi to tak nepsala náhodou naschvál a mně jen něco nedošlo smajl

Directionerka26To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

lucka874VIP(Girl´s Dream)

Papírová města mám doma, ale ještě jsem se nějak nedokopala k tomu, abych si je přečetla. Do čtenářské výzvy se určitě zapojím!
Moc hezké typy.

lucka874To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.