Blog Butterfly340

Ochrana zvířat - petice

Mnoho z vás si po přečtení nadpisu říká, že jsem asi padlá na hlavu. Petice se přece může podepsat až když vám je víc jak 18. Tímhle článkem vám však chci dokázat, že i my, děti, můžeme s podepisováním petice pomoct... Dále v tomhle článku naleznete odkazy a stručný popis, proč bojovat za zvířata.


Spousta z vás asi ani neví, co je to petice. Takže vysvětlení  petice = je písemně podaná žádost občanů, tzv. petentů, buďto parlamentu či jinému zastupitelskému orgánu, vládě či hlavě státu, případně jinému orgánu státní a veřejné moci. Petiční právo patří do politických práv.


JAK MŮŽEME POMOCI MY JAKO DĚTI?


1) Sdílení

Většina z vás má účet na facebooku. A není nic snazšího, než kliknout na políčko sdílet (na timelinu), tak se k této k možnosti podpisu dostanou i vaši přátelé, kteří již osmnáct let měli a můžou se podepsat. Popřípadě je dobré dát stránce like.


2) Rodiče a starší příbuzní

Většina starých lidí ani neví, že Internet existuje, natož aby si na něm hledali aktuality. Proto je dobré jim povědět, že něco takového je, ukázat jim webovku petice, jestliže se jim to bude líbit, tak je poprosit o podpis. To stejné platí i u rodičů. I když většina našich rodičů je aktivních na Internetu, tak se většinou zajímají o zprávy či e-mailovou komunikaci.


3) Příspěvky

Já sama nepřispívám ani rodiče ne. Znám však lidi, kteří přispívají trvale webům, které provozují tzv. e-petice. O tomhl eby jste se měli poradit s rodiči a nezapojovat se bez jejich souhlasu.



KDE TYHLE PETICE NAJDEME?

Jak jsem už psala najdeme je na internetu. Obyčejně mají své webovky i fb stránky. Tady je pár odkazů (stačí zkopírovat a vložit do vyhledávače).

KOŽEŠINOVÉ FARMY

http://www.obrancizvirat.cz/?gclid=CLrD4f6S0s8CFbcK0wodiRUO7w


MNOŽÍRNY PSŮ

http://e-petice.cz/petitions/petice-proti-mnozirnam.html?utm_source=adwords&utm_medium=cpc&utm_campaign=mnozirna&gclid=CPy67KST0s8CFUG7GwodD3sGjA


DOSAVADNÍ LEGISLATIVA A ZÁKON O OCHRANĚ ZVÍŘAT

http://eagri.cz/public/web/mze/ochrana-zvirat/







A proč vlastně pomáhat zvířatům?

Proč? Protože zvířata přece taky mají nárok na život bez bolesti a utrpení. Nebo si snad myslíte, že na takový život máte právo jen vy?

Jestli máte rádi zvířata, tak vás potěším, protože chystám ještě jeden článek na podobné téma.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.