Blog Butterfly340

Co dělat o víkendu?

Hello! Nevím, jak u vás, ale dnes je ve Znojmě (tady bydlím) docela hezky, avšak přes víkend má být zase zima. Takže jsem se rozhodla pro vydání tohohle článku - ,,Co dělat o víkendu?"


Když je venku teplo a svítí sluníčko, tak se přece jenom člověk zabaví, ale když je chladno, tak je to o něco těžší. Takže pokud ještě nevíte, jak strávíte nynější víkend, tak tady je pár tipů:-) Aneb, co budu o víkendu dělat já...



Učení

Každý z nás má určitě něco, co by se měl učit, anebo by měl vypracovat nějaký úkol. Hodně lidí to odkládá na týden, protože víkend by měl být hlavně o relaxu, ale když se nudíte, tak určitě nezaškodí vytáhnout si například sešit do dějepisu a začít se učit, nebo se konečně ,,dokopat" k nějaké prezentaci, referátu či povinné četbě...




Úklid

Do uklízení se asi většině nechce (nebo alespoň mě ne), ale je zapotřebí občas utřít prach na nočním stolku, vyhodit všelijaké papírky se starými poznámkami válející se na stole a konečně vyřadit oblečení, které je vám malé... Rozhodně se něco najde a o víkendu je ten správný čas na to, to udělat. Takže přeji hodně štěstí, ať na vás při úklidu nespadně nějaká kniha, nebo neobjevíte obrovského černého pavoukaa =)



Chytré aplikace

A co je lepší, než celý den být na mobilu nebo tabletu, že? Ale místo toho, aby člověk jen tak zabíjel čas na Facebooku, či jinde, by mohl vyzkoušet pár ,,chytrých aplikací". Mimochodem, ten název jsem vymyslela sama, takže se nedivte... Co je vlastně chytrá aplikace? No, taková, která vám umožní jakýsi rozvoj, nebo podpoří vaši kreativitu. Doporučuji Duolingo (učení jazyků), Lumosity (procvičování mozku), Wattpad (čtení a psaní příběhů) a Pinterest (inspirativní nápady na jakékoliv téma). Ale dobré je i třeba Polyvore (tvoření setů). Prostě...každý si vybere něco:-)



Filmy

Na filmy se můžete dívat, i když zrovna žádný v televizi nedávají a do kina se vám taky nechce. Jak? Stačí vám k tomu onen ,,zázračný" internet. Filmy totiž najdete jak na YouTube, tak i na dalších stránkách, kde jich je daleko víc. Já osobně se nejčastěji na filmy dívám na www.filmyhd.cz Takže takový tip... Nebudu vám tady doporučovat takové ty klasické filmy, které každý zná, jako například Harry Potter, Fakjú pane učiteli, Sebevražedný oddíl a podobně, ale spíše takové ty ,,pozapomenuté", které ale rozhodně stojí za zhlédnutí, což jsou například Sinister, Podfukáři (1, 2), Krotitelé duchů, 21 Jumb Street nebo Poldův švagr.



Čtení

Nevím, jak jste na tom se čtením, ale já ho miluji! Proto si určitě o víkendu i něco přečtu. Momentálně se chystám na knihu Královi psi od spisovatele Martina Jensena a knihu Syn od Jo Nesbø. Existuje spoustu různých knih, je to na tedy na člověku, který žánr má radši, proto je tak trošku blbost doporučovat knihy, ale člověk za zkoušky nic nedá. Takže doporučím knihy Divergence (sci-fi), Deník malého poseroutky (teen fikce), Hvězdy nám nepřály (romance), Dcera (teen fikce) a Orel deváté legie (historický román), Mrazivé léto (detektivní teen fikce)... Pokud nemáte moc rádi dlouhé knihy, tak doporučuji nějaký časopis (Epocha, Enigma, 21. století...) nebo třeba knihy s povídkami, básněmi či žánr populárně naučné. Rozhodně dejte čtení šanci!


Další činnosti

O dalších činnostech, které můžete o tomto chladném víkendu provozovat z tepla vašeho domova, se moc rozepisovat nebudu, ale napíšu to už jen ve zkratce. Takže, co když už jsem všechno z předešlých činností zkusila a nudím se? No, tak můžete zkusit třeba vařit! Já vařím i peču ráda, ale bohužel to moc úspěch nemá, protože se to většinou jíst nedá (důvod spočívá hlavně v tom, že se nedržím receptů a experimentuji se surovinami). Pokud se budete držet dle receptu, tak si myslím, že si můžete ,,vykouzlit" úžasnou svačinu, nebo i snídani a večeři. Doporučuji zkusit něco snadného, například jablka v županu, domácí termix, toasty nebo třeba zkusit nějaký ovocný pohár. Receptů je na internetu dost, stačí si jen vybrat...


Také můžete zkusit něco nakreslit, napsat či zkusit nějaké to Diy. Vždyť fantazii se meze nekladou, ne? Je to jen na vás, co podniknete, co vás baví.


Tímto se s vámi loučím a přeji krásný víkend=)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.