Blog Butterfly340

Albatros Media

Hello! Vítejte u dalšího článku tentokrát o knihách... Včera jsem se totiž dívala po knihách a narazila jsem na Albatros Media.

Což je e-shop s podle mě zajímavými knihami a navíc tam vyjdou i levněji než jinde...


Mimochodem, knihy, které se tady objeví jsem vybírala tak, aby si tady každý našel něco...



Fantastická zvířata


- Autorka: J. K. Rowlingová

- Žánr: Fantasy

- Počet stran: 288

- Cena: 199,-


Děj: Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše.


Recenze na knihu: Knihy formou scénáře se čtou poměrně dobře a rychle. Prokleté dítě se mi ale líbilo mnohem víc než Zvířata. Jak tady někdo už zmiňoval - je velká škoda, že autorka nevydala tento příběh v klasickém podaní. Děj je parádní, postava Mloka skvělá. Takže kdyby to bylo napsáno klasicky určitě by to mělo mnohem víc fanoušků. 


Moc se mi líbí, že se v příběhu vracíme do světa magie a ty drobné spojitosti mezi příběhem Mloka a Harryho. Film, který vyšel už téměř před rokem určitě stojí za podívání. Doufám, že si to autorka rozmyslí a pokračování napíše už v klasické formě.


Odkaz na e-shop!

Odkaz na další recenze zde!







Magnus Chase a bohové Ásgardu - Thorovo kladivo


- Autor: Rick Riordan

- Žánr: Fantasy

- Počet stran: 448

- Minulé díly: Magnus Chase a bohové Ásgardu - Prastarý meč

- Cena: 319,-


Děj: Jmenuju se Magnus Chase. Loni touhle dobou jsem vybíral popelnice, spal jsem pod mostem, flákal se s kámoši Hearthem a Blitzem, vyhýbal se policajtům a snažil se prostě přežít. A přede dvěma měsíci jsem zničehonic umřel v boji s ohnivým obrem. Probral jsem se v hotelu Valhala jako jeden z Ódinových válečníků einherjů. Od svého znovuzrození jsem si zvykl na spoustu podivností. Putoval jsem po devíti světech a potkával severské bohy, elfy, trpaslíky a další bandu netvorů, jaké ani neumím pojmenovat. Získal jsem magický meč a s jeho pomocí spolu s kamarády odvrátil ragnarök, soudný den. A myslíte, že mě čekal zasloužený odpočinek? Ani nápad! Sotva jsem našel Meč léta, už abych se vydal pátrat po další kouzelné zbrani, ztraceném Thorově kladivu… Druhý díl trilogie bestsellerového autora Ricka Riordana, tentokrát inspirované tajemnými vikingy a severskou mytologií.


Recenze: Pro mě tento druhý díl rozhodně znamenal více než ten první. Hlavně v tom ohledu, že byl věnován Tolkienovi a bylo tu na něj plno odkazů. Ona už ta severská mytologie celému příběhu dodává větší šťávu. Stereotyp zápletky tu pořád ještě je, ale ten humor to dokáže částečně zvrátit. 

Teď už netrpělivě čekám na třetí díl, protože proč čekat na zdlouhavé vydání, když je možné si knihu přečíst v originále? ;)


Další recenze na knihu zde!

Odkaz na e-shop!





Koruna 


- Autorka: Kiera Cassová

- Žánr: Romantické fantasy

- Počet stran: 272

- Minulé díly: Selekce, Elita, První, Dcera

- Cena: 231,-


Děj: Když byla Eadlyn přinucena zúčastnit se Selekce, nikdy si nemyslela, že by se snad mohla zamilovat do některého z 35 nápadníků. Ji prostě žádná pohádka jako její rodiče nečekala. Jen počítala dny a modlila se, aby už konečně mohla všechny poslat domů. Ovšem po mnoha událostech, které se odehrály v paláci, si začíná uvědomovat, že možná není nejlepší nápad být na všechno navždy sama. A navíc někdy srdce dokáže překvapit i toho nejotrlejšího cynika. Ale co když Eadlyn už ani nebude mít na výběr a bude muset učinit volbu, která je náročnější a důležitější, než by si kdy pomyslela…?


Recenze: Kniha se mi líbila, je čtivá a není nudná.


Odkaz na e-shop!

Další recenze na knihu!






Zlodějka příběhů


- Autorka: Michaela Klevisová

- Žánr: Detektivní

- Počet stran: 288

- Cena: 215,-


Děj: Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se jí pracně vybudovaná pověst hroutí pod rukama: její dcera je nezvěstná a navíc neznámý vyděrač odhalil všechna její tajemství. Co s tím vším mají společného její dvě kamarádky z dětství? Pak dojde k vraždě a je na charizmatickém inspektorovi Josefu Bergmanovi, aby rozpletl složitě zamotané klubko přátelských a mileneckých vztahů.


Recenze: Musím povedať, že som príjemne prekvapená. Prostredie Prahy (to mestské i to vidiecke), sympatickejšie i nesympatické postavy, zaujímavé detektívne trio a príbeh, ktorý je založený na láske i nenávisti (koniec koncov, ktorý nie je). A neuhádla som vraha v polovici, páčilo sa mi, ako autorka rozohrávala možnosti na všetky strany a hoci sa napokon riešenie dalo uhádnuť skôr, ako sa k nemu reálne detektív dostal, to postupné odhaľovanie bolo zaujímavé. 


Myslím, že dám Klevisovej aj ďalšiu šancu a s Josefom Bergmanom sa rada znovu stretnem :-)


Odkaz na další recenze zde!

Odkaz na e-shop zde!





Rychlý jako vítr


- Autorka: Carola Wimmerová

- Žánr: O zvířatech

- Počet stran: 199

- Cena: 160,-


Děj: Každý by měl poznat, co v něm vězí… Majka je vzteky bez sebe. Třídní učitel ji nechal propadnout, což pro ni znamená jediné – místo vytouženého letního tábora s kamarádkou se bude celé prázdniny učit, a sice na venkově v hřebčinci své dosud nepoznané babičky. Ale na to, zabořit nos do knížek a nechat se hlídat jen o něco starším pacholkem Samem, nemá Majka ani pomyšlení. V nejtemnějším koutě koňských stájí objeví divokého a plachého hřebce Severáka – a překvapeně zjistí, že rozumí řeči koní! Jenže nezkrotného koně chtějí utratit. Jestli ho chce Majka zachránit, musí tvrdě trénovat a především poznat samu sebe. Napínavý příběh napsala Carola Wimmerová podle scénáře k filmu „Rychlý jako vítr“.


Recenze: Mám ráda koně, ale tohle byla pohádka s tak nepravděpodobným a vylhaným dějem, že nemůžu hodnotit jinak.



KONEC:-)


Tak co? Zaujala vás některá kniha? Nebo jste něco už četli?

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Butterfly340: Mne má "Ježiško priniesť" (aspoň by mal, keď nie, budem zlá! smajl) všetky tri knihy Pána prsteňov + Chrabromilský šál + mohol by konečne normálny luk + nejaký ten prívesok s prsteňom alebo zeleným lístkom... ^^ #TotalFan

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Lucy Lupinová: Mám to stejněsmajl Doma mám sice celý HP boxík, ale chybí mi do sbírky ještě právě Fantastická zvířata a další ,,doplňkové" knihy, jak ty říkášsmajl Ale doufám, že mi některou z nich přinese ,,Ježíšek"smajl

Butterfly340To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.