Blog blogerky

Rachel-příšerný rok 2016

Ahoj. Dnešní příběh je o dívce jménem Rachel, která prožila příšerný rok a rok 2016 pro ni stal v životě tím nejhorší. Příběh není podle pravdy, ale vymyslela jsem si ho.


Leden

~~~~~~

Vzala jsem si jen jedno jediné předsevzetí pro tento rok. A to takové, že si tento rok pořádně užiji. Víc než rok 2015. Toto předsevzetí se mi však hned 10. ledna vymstilo. Rozbila jsem si úplně nový mobil který jsem dostala k Vánocům. Rodiče z toho byli dost naštvaní. Za 14 dní moje kamarádka vběhla pod auto. A to jen mojí vinnou. Přecházely jsme přes silnici a jelo auto. Já řekla mé kamarádce Zuzce že to stihneme a vyrazila. Jenže já vyrazila o chviličku dřív a auto mě jen tak tak minulo. A v tu chvíli co mě to minulo jsem slyšela jen jak pískaly brzdy a Zuzky křik. Potom padla rána. Auto nabouralo do místní večerky. Zuzka nehybně ležela. Já zavolala sanitku. Druhý den jsem se dozvěděla, že má zlomenou pravou ruku, pravou nohu, levé zápěstí 2 obratle a otřesk mozku. Pořád jsem si to hrozně vyčítala a celý den byla zalezlá někde v koutě a vzlykala. Kvůli tomu jsem také dostala čtverec z matiky a pětku z Fyziky.

Únor

~~~~~~

V únoru jsem měla pouze tragické pololetní vysvědčení. Jedna trojka a tři čtyřky. A to jen kvůli té nehodě. Pořád jsem si hrozně vyčítala že jsem zmrzačila svoji nejlepší kamarádku.

Březen

~~~~~~

V půlce měsíce tátovi někdo nabořil auto. Takže jsem jezdila autobusem a táta hledal nové auto. Mamka dělala ve firmě která byla dobře rozjetá, ale někdo je okradl a dostali se do krachu. Tudíž je mamka nezaměstnaná. Takže peníze by jsme potřebovali jako sůl.

Duben

~~~~~~

Mamka stále hledá práci. všude mají plno. Táta sehnal nové auto. Tento měsíc vše vypadalo slibně. Zuzce se také udělalo lépe. Ale já.. Přišla jsem o jedno oko a ležím v nemocnici. Operace je v naší finanční situaci nereálná. A co se stalo? Bylo hezké počasí a já se rozhodla, že pojedu do školy na kole a ušetřím za autobus. Ale moc jsem se rozjela a spadla. Do oka se mi zapíchl klacek.

Květen

~~~~~~~~

Už jsem doma. Mám skleněné oko, ale to mi ke zraku nepomůže. Se školou to je hrozné. Přidala se mi další trojka. Mamka zjistila, že má rakovinu plic. Začala se tedy léčit. Je to hrůza.

Červen

~~~~~~~

Zuzka je už v pohodě ale na to, že bude vysvědčení má co dělat. Naštěstí je to ten typ člověka co se pilně učí takže se v nemocnici učila. Naštěstí mi nic nevyčítá. Ale já sobě pořád ano. Mamce se rakovina zhoršila. Táta se snaží nás nějak živit. Je to naše jediná naděje.

Červenec

~~~~~~~~~

Konečně prázdniny. Za moje vysvědčení a kvůli naší rodinný situaci nikam nejedeme. Takže budu jen sedět doma a doufat že se mamka uzdraví.

Srpen

~~~~~~~~~

Jela jsem na týden k babičce. Babička je moc hodná a koupila mi nové věci do školy na září, protože ví jak jsme na tom špatně. Také mi koupila brýle kvůli mému druhému, ještě živému oku. Mám na něm jednu dioptrii. Ještě že mám tu babičku.

Září

~~~~~~~~

Mamka se vyléčila. Finanční situace už je také trochu lepší. Snažím se nový školní rok začít dobře. Zatím je to v pohodě. Konečně nějaký normálnější měsíc, kdy se nic vážného nestalo.

Říjen

~~~~~

Oční mi zase přidala jednu dioptrii. Mamka mi k narozeninám s tátou koupila psa Maxe. Je ták roztomilý!

Listopad

~~~~~~~~

Mamka umřela. Vrátila se jí rakovina. Jsem na dně. Nezvládám to. Mám pocit že už nikdy nebudu šťastná. Ta mamka která mi koupila mobil, psa, která mě porodila, pomáhala mi, vařila mi, starala se o mě.. Tu najednou není..

Prosinec

~~~~~~~

Už jsem na to lépe. Vánoce trám s tátou, Maxem a babičkou. Mami.. Kde jsi! Proč sakra nejsi s námi u stromečku a nezpíváš koledy?! Ach jo.. Silvestr jsem neslavila. Nemám ráda začátky roku. Nenávidím předsevzetí. Nikdy si už nevezmu žádné předsevzetí!

♣♣♣

Važte si své rodiny a uvědomte si, co pro vás dělá a znamená.

Napište mi názor na tuto povídku do komentáře. Budu moc ráda. ☻


Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Moc mi tam nezapadá ta mámina rakovina. V září se vyléčí a v listopadu umře? Nikdy nic nejde takhle rychle... Ti, co už prodělali rakovinu jsou trvale monitorováni, protože se počítá s tím, že se vrátí, tak aby mohli co nejrychleji zasáhnout.

Jinak, příběh mi přijde překombinovaný. Tolik smůly nemá nikdo!

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

eskaut: Samozřejmě. V příběhu může být, co chceš. Ale pak příběh působí lacině a čtou ho jen holky, které nedokáží číst kvalitní literaturu. Nejlepší knihy, co když četly jsou Deník mimoňky a Víly Winx. Takže bravo, na hpd budeš určitě úspěšná!

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.