A bit of my life

SPECIÁL 200+ Jak být úspešný na blogu?

  

Každý z nás touží mít nějaké cíle, umístění a sny. Když to tak vezmu, na HPD snad každý chce mít úspěšný blog. Některým stačí mít alespoň jednoho čtenáře, který by mu četl články. A mít nějakého fanouška, který by mu dával na jevo, že jeho články jsou dobrý, super, úžasný atd. Jenže, né každému se tak daří. Jak jsem se koukala na blogy, a projížděla od slavných až po nulový, docela mě i zamrzel ten blog, který měl 1+ nebo vůbec žádný! Rozhodla jsem se vám pomoct. At' už k lepší kvalitě, designy (Layouty), nadpisky a další jiné věci, tak i nápady na články a originalitu. protože každý má jinou fantazii, ale spousty lidí jí ani nepoužilo. Snad vám tenhle článek pomůže k lepšímu, a najdete to, co jste potřebovali vědět =) A nemuseli jste vše ukončit.

 Jenom jako úvod, chci moc poděkovat všem čtenářkám mého blogu. A za tak krásné a povzbuzující komentáře, které mi vždy posíláte. A chci poděkovat i těm, kteří mi pomáhali néjen na blogu, ale i někde jiné! jsem velice ohromena že jsem se umístila na 92. místě v žebříčků. A budu nadále blogovat dokud mi fantazie neubyde:) A ted' se můžeme pustit do toho!

  

 Každá funkce blogu to nějak ztěžuje a zlehčuje. už jen záleží na tom, jestli na svůj blog přidáváte články, a nebo i svoje kontakty do menu, designy a další jiné věci. blog je rozdělen do tří částí, E-shop, firemní a osobní blog na psaní článků. Já však volím vždy osobní blog:3 Někde se to prostě nerozděluje. Prostě vyber šablonu a mazec! Já znám tolik stránek na blog " Blog.cz, e-stránky, webnode, blogspot.com, a mnoho další... Ale záleží které si vyberete. Některé stojí peníze, a to i ve výše 1000 tisíci korun.. Nikdy bych neutrácela tolik. Proto je lepší přes nějakou stránku kde budete mít že je to přes to udělané. Já jsem spokojená s blog.cz a vy? Nevýhody a výhody jsou všude, méně a více kvality, svůj design, na vybrání. A mnoho věcí, kterým lidem (ne)padne.

 

Blog.cz

Tuhle funkci mám nejraději. Je tam pohoda a s blog.cz vše udělám. Vyber si šablonu, a název blogu a můžeš začít :3 Někdy to má své háčky a obzvlášt' pro začátečníky! Má to spousty výběru, a né vždy to není přesné. Blog.cz je spíše pro pokročilý, ale jestli si designy nevyrábíte sami, je to jiná. Články, blog, designy, menu, nadpisky, jméno, kontakty, obrázky, rubriky, šířka stránky, barva, výška záhlaví, zápatí, a ještě více si musíte zorganizovat.. Ale časem vše pochopíte :) Není to zas tak těžké když půjdete na prohlídku xD Ještě pro vysvětlení, klidně mi napište xD

 

Webnode

Tady ani moc nejsem spokojená. Jelikož webnode má už nové funkce s moderním nastavením. Záhlaví a stránku si už sice zorganizujete sami, ale blog.cz je pro mě z čista lepší. Ale je pravda že každý má jiný vkus. A proto mu to nechci nikomu kazit aby se někdo přestěhoval jinam. To důvod nemění. Menu máte nahoře u záhlaví, a ostatně máte články. Je to smutné když nemáte nic a máte jenom prázdné rubriky. Ale i když to někomu vyhovuje, dá se to využít. Sice máte méně prostoru, ale funkce se dají využít na RPG hry a jiné věci.. No, můj proslov skončil protože já nemám co říct =D

 ... A mnohem dalšího, každý však pozná má svůj názor ...

   

 

 Každý článek je jiný. Někdo se inspiruje, někdo kopíruje a někdo používá svojí vlastní fantazii. Tagy, názorovky a mini soutěže.. To vše je opakované. Zkusme na to zapomenout a zapojit svojí vlastní fantazii. Článek může vyjadřovat tvoje city, sny, nebo i nápady. Ale už je jenom na tobě který článek vymyslíš. Často jsou komentáře v síni slávy typu:

 

Pomůže mi někdo vymyslet článek?

 

 Nevím jaký článek mám vydat!

 ......

My ti rozhodně neporadíme! (Pravda) 

 

Tagy, mini soutěže a nebo názorovky na nás. (Tohle v dnešní době dělá každý!)

 

Každý čeká na jeho nápad. Ted' jako kdyby neměl jinou možnost vymyslet článek a musel by jen vymýšlet. Ano, mám to! Ani já vám k tomu nepomůžu. Výjimečného, co tu ještě nebylo, to se vám snažím říct. Kdybych vám to řekla, byl by to můj nápad. Já fantazii beru ze všech možných míst. vemte si deníček (sešit) a tužku. Začněte si psát co jste dnes dělali jak jste se měli, a co vás baví / bavilo nejvíce. Pak třeba něco vymyslíte. Fantazií meze nekladou! Protože je zbytečné kopírovat. Tím si akorát uděláte mnoho nepřátel! Poradím vám však jednu věc na článek, je lepší vydávat méně článků ale kvalitních, než více článků a nekvalitních, které skoro nikoho nezaujme. Řekněme si tedy pár pravidel co hlavně nedělejte!

Kopírovat, Dělat krátké články které nikoho nezaujmou, a hlavně článek né věta...

A co je nejdůležitější? KOPÍROVÁNÍ! Tohle je nejhorší věc co člověk může dělat, věřte mi.

 

Kopírování je nejhorší věcí kterou jsem si prošla. A nerada bych, aby se to stalo i vám! Kdysi dávno jsem zahlédla jeden úžasný blog. Moc se mi zalíbil design blogu. A každého z jejího SB jsem se ptala kdo to je, a jak layout udělala. tehdy jsem nevěděla o blogu nic. Neuměla jsem si ani upravit design, a ničemu jsem nerozuměla. Až jsem jí napsala o podobný design. za pár měsíců mi odepsala, a já byla štěstím bez sebe! Jenže pak mě začali napadat i ostatní že jí kopíruji a byla jsem jen ubohá holka co si neuměla udělat layout. Ted' si ho už umím udělat xD Docela podobného se mi ještě taky přihodilo, že jsem našla úžasnou skupinu, a moc se mi zalíbila jejich RPG hra. Tak jsem jí okopírovala pro "Naší" skupinu krom designu. A taky to tak začínalo. Byla bych ráda aby jste to nedělali. nejde o nahlášení, jde hlavně o citlivce které to může i zranit. Stačí okopírovat menu, cokoli. Není to dobré. A speciélně tohle jsem vám chtěla říct. V síni slávy k tomu došlo se spousty zmatku. A né každý byl z toho rád že musel tohle poslouchat (No,tak vidět). taktéž i zprávy. Někdy je dobré se neukazovat a dělat si své. A kdyby někdo jiný kopíroval a vy ho viděli, neplet'te se do cesty, ti co chtějí pomoci (Chápu) ale může se to schrnout i s vámi. A dojít k větším hádkám. Nerada bych se k tomu vracela. A pochopte prosím tuto informaci :3!

 

 

Né vždycky vám kontakty udělají extra reklamu na blog, ale když už jsme u toho. Každý kontakt je jiný Wattpad - knížky Instagram - Fotky Ask.fm - Otázky a Facebook - Fotky, chat.. Takže se na čem koli můžeme podílet. Jsou i fanoušci kteří by chtěli vás vidět i někde jinde. Vidět vás na fotkách, zeptat se vás na otázky, na youtubu, a různě. Mě stačí 3-4 sociální sítě. Je toho sice mnoho, ale já jsem taková.

 

Instagram, Ask.fm, facebook, YouTube, Wattpad, Blog, Snapchat, musical.ly, Skype, twitter, linkedln, email (Jen jako kontakt třeba do soutěží).. A spousta dalšího.

každý kontakt stejně jako blog má výhody a nevýhody. Ale nejzákladnější je email, který je při informování nejdůležitější! Udělat si svůj merch přes různé stránky jde taky udělat. Někde to stojí peníze, někde si můžete vydělat :) Udělejte si klidně věci ke stažení, obrázek, a nebo něco. Ty kontakty jsou už spíše pro jiné blogy než je HPD xD

 

 U tohodle se asi rozpovídám nejvíce. Často se mě ostatní ptají přes co dělám grafiku. Takže hezky postupně xD

Nadpisky a písma

Většina z nich dělám přes Cooltext.com  tato stránka má mnoho vymožeností. Výběru textu, a můžete si zvolit barvu. zároven, i písmo. Já používám paficio, které mi asi vyhovuje hodně xD Já teda zvolila černou barvu, šedou nebo bílou xD (Jako vždy, jiná nesmí být) xD Nojo, já vždycky zvolím takovouhle barvu nadpisku =D nebo picasion.com Tuto stránku moc nevybírám, a to z jednoho důvodu. Je to moc pestrobarevné! Tady však je taky angličtina, takže vám to možná bude dělat problémy xD No, můžete si vytvořit GIF, AVATAR a PÍSMO. Já tedy Avatary nepoužívám, kdyžtak ten gif který jenom střídá obrázky xD Ty písma jsou strašně barevná a třpytivá. No, jen se podívejte ´=)

 

Fotky a videa

Ty videa sice moc nepatří k blogu. Ale když už jsou youtuberky, které používají videa i do článků, tak já někdy taky. (Né tady xD) Přes jaké aplikace se můžou stříhat videa? Imovie (Jen pro Iphone a Apple) Snad pro mě nejlepší editor. Já ho teda využívám a stříhá se v něm dobře. Ale i ty některé háčky. Často mám problém s miniaturkou na videu xD VivaVideo Nejznámější editor pro samsungy nebo sony vegas? xD Ted' nevím.. Pro mě je to první apka kterou jsem poznala, ale v ní upravuje každý, a jde poznat ta kvalita :'D FinalCutPro Přes tuhle aplikaci upravuje mnoha youtuberů. Ale nemůžu se s tím vyrovnat že to nemůžu sakra najít xD Ale editorů je mnoho, takže si je klidně najděte xD

No a k těm fotkám??? Nejlepší fotky najdete přes pinterest.com

Asi jenom to, že je dobré přidávat fotky snad ke každému článku. A když už píšete ten komentářovej článek, tak aspoň s nějakou úrovní xD " Ahoj, chtěla bych se vám omluvit že tu dnes a ostatní dny nebudu, ale odjíždím (Ted' nevím xD Si domyslím) do Kanady a budeme tam přes měsíc (xD) ÁÁÁ Obrázek xD " Prosím vás ještě trošičku delší článek xDD A když děláte recept, návod a nebo DIY tak alespoň ten obrázek ukažte. Ale nebojte.............

 

XDDDDDDDDDD (Wtf??) =D

  

Snad jsem vám pomohla. Sice toho moc nebylo těch 2 dnů co jsem to dělala ale coxD Jsem moc ráda že čtete moje články, a že vás baví. Já se budu zase pokusit vymyslet další článek =D A užijte si silvestr a št'astný nový rok! :)

Lauren Cristovao

Happy New Year! 

 

 

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.