A bit of my life

10 nejstrašidelnějších zámků v Evropě

Mám tu pro vás 10 nejstrašidelnějších zámků v Evropě. Na konci si můžete hlasovat co pro vás bylo nejstrašidelnější. Jdeme na to!

10. Hrad Glamis - Angus, Skotsko


Glamis Castle se nachází v Angusu ve Skotsku a je považován za jeden z nejstrašidelnějších hradů. Je také známý, protože je to zámek, kde sídlí stejnojmenná postava v hře Macbeth William Shakespeare .

Jednou z legend, která zahrnuje tento hrad, je Monster of Glamis. Dědic Lorda Glamise, Thomas Lyon-Bowes se narodil s vážnými deformacemi. Byl popsán jako polovina žáby, půlka slečny M. Gilchristová. Domnívá se, že byl v hradní zóně v tajné místnosti a byl držen mimo pozornost a držení.

Další příběh je Duch Earlu Beardieho. Údajně Earl Beardie byl alkoholik a známý pro svou krutost. Říká se, že Beardie a lord Glamis hráli karty se samotným ďáblem v místnosti, která byla trvale utěsněna stovky let později. Beardieova duše byla odcizena satanem a byla odsouzena hrát karty až do soudného dne. Je považován za nejznámějšího ducha devíti duchů, kteří straší kastu. 

9. Hrad Dunnottar - Skotsko


Posazený na skalnatém výbežku s výhledem na severní moře ve Skotsku, Dunnottar Castle je perfektní turistickou atrakcí pro zvědavé lidi, kteří mají zájem o paranormální. Vzhledem k dlouhé historii krveprolití a násilí se říká, že tento zámek pronásleduje mnoho duchů. Říká se, že po celém hradu se v noci slyší bolesti a utrpení.

Mnozí návštěvníci prohlašují, že mají svědectví ducha dívky v zeleném tartanovém šatě v pivovaru. O této dívce, která byla přezdívána jako paní v zeleni, je známo málo. Jiný duch je vysoký muž, o němž se říká, že je ze skandinávského vzhledu.

8. Hrad Bran - Rumunsko


Hrad Bran, který se nachází v Rumunsku, je obyčejně známý jako "Dracula hrad". Ačkoli neexistují žádné důkazy, že na tomto hradě zůstával Vlad the Impaler , mnozí lidé věří jinak kvůli své vysoké poloze na skalním výchozu. Kromě duchovních pozorování tisíců lidí zabitých na tomto hradě místní lidé tvrdí, že silný zápach fialové může být zachycen.

7. Hrad Warwick - Warwickshire, Anglie


Duchy zámku v Warwicku se dodnes říkají. Vězeňská věž a žalář, kde se lidé trápili, jsou hlavním lákadlem duchů tohoto hradu. Nejslavnější duch je prehistorická postava s výškou téměř devět stop.

Dalším duchem je sir Fulke Greville, bohatý básník a vlivný člověk, dostal v roce 1604 hrad Warwick. Greville nikdy neměl manželku ani děti, které by mohly být jeho dědicem, takže udělal malou rezervu pro Rapha Haywooda, svého služebníka. Haywood nebyl spokojen s malým dědictvím a bodl Grevillea, který utrpěl měsíc od rány, dokud nezemřel. Sir Fulke Grevilleovi se zdá, že chodí do místnosti, která byla kdysi jeho studií, a turisté byli svědky záblesků stínu, které na ně hleděly a cítili jeho přítomnost při mnoha příležitostech.

6. Baron Empain Palace


Palác Baron Empain, který se nachází v Egyptě, byl postaven v letech 1907 až 1911. Historie tohoto paláce mě sama zaujala. Během baronova pobytu v tomto paláci, jeho manželka spadla po točitém schodišti a bohužel ztratila svůj život. O několik let později zemřela baronova dcera, která byla oběťmi duševních chorob.
Navzdory skutečnosti, že palác byl letos prázdný, sousedé s palácem byli svědky otevřených a zavřených oken. Hlasy a hluk pohybujícího se nábytku lze také slyšet uprostřed noci.

5. Hrad Dover - Kent, Anglie


Hrad Dover je středověký hrad, který se nachází v Anglii v Kentu. Tento hrad je považován za pronásledovaný bezhlavým duchem, který byl zavražděn a vykraden, zatímco nesl velkou sumu peněz. Také se čas od času objeví duch dámy oblečený v červených šatech. Tvrzení také tvrdí, že dveře se uzavírají a otevírají samy.

4. Stirlingský hrad - Skotsko


Nachází se ve Skotsku, hrad Stirling je jedním z nejdůležitějších hradů ve Skotsku. Nejznámějším duchem v tomto zámku je duch z Vysočiny, který je viděn oblečený v úplně tradičním kostýmu. Architekt byl úspěšně schopen zachytit ducha Highland na pásku.

Dalším slavným duchem je duch ze zelené dámy, která je považována za jednoho ze služebníků královny Skotů. Kvůli požáru v pokoji komnaty královny, služebník zemřel zachránit život královny Marie. Během několika let byla po celém hradě.

3. Hrad Fyvie - Fyvie, Skotsko


Hrad Fyvie se nachází ve vesnici Fyvie ve Skotsku. Stejně jako mnoho jiných hradů ve Skotsku je hrad Fyvie známý také jako strašidelný a prokletý.

Kostrové pozůstatky dámy byly objeveny za stěnou ložnice v roce 1920. To je myšlenka být pozůstatky Lady Meldrum, která zemřela ve 13. století. Mnoho z nich vidělo svůj duch a zažilo nevysvětlitelné a bizarní události během návštěvy hradu.

Dalším duchem je Dame Liliasová, která byla oddána s Thomasem Rhymerem. Poté, co porodila pět dcer, Thomas toužil po chlapci. Jeho trpělivost byla tenká a on podváděl Dámu Lillias, která později zemřela na zlomené srdce, když se dozvěděla o této záležitosti. V noci se Thomas Rhymer oženil s bratrancem své ženy, našli slova "D LILIAS DRUMMOND" vyřezávaná do kamenů, která se dodnes může zdát.

2. Tamworth Castle - Staffordshire, Anglie


Tamworth Castle, s výhledem na řeku krotký, byl postaven ve Spojeném království. Nejznámějšími duchovními tohoto hradu jsou Bílá paní a Černá paní.

Legenda oznamuje, že bílá dáma byla u věže ve věži uvězněna Sir Tarquinem. Zatímco na misi, aby ji zachránil, její milenka zavraždila sir Lancelot du Lac. Duch bílé paní byl viděn putovat po zámku. Černá paní je duch mníšky Edithy. Říká se, že její duch napadl Roberta, barona, a jeho výkřik bolesti byl slyšet celý hrad.

1. Oxfordský hrad - Anglie
 

Oxfordský hrad je středověký hrad v Oxfordu, v Anglii. To je věřil být jeden z nejvíce strašidelných staveb ve Spojeném království kvůli jeho podílu na temné historii. Vzhled tmavých stínových postav viděl jeden z bezpečnostních strážců a jeho pes. Po několika dnech smutně zemřel pes, což vedlo k přesvědčení, že byl vyděšen.

Tak a ted' k té anketě..ZDE .. Jsem zvědavá na odpovědi :) Určitě si o další nápady na články pište dolů do komentářů. Zase u dalšího článku, ahooj! 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.