Nejšílenější fobie na světě (4. díl)

Přinášíme ti poslední díl nejšílenějších fobií, které na světě existují. Určitě si nezapomněla sledovat ani předchozí díly, ve kterých ses mohla seznámit s různými, naprosto netypickými a ojedinělými fobiemi, které se mezi lidmi celkem běžně vyskytují. Ani tento díl nebude výjimkou, ale tentokrát ti přinášíme ty nejpopulárnější. Některými fobiemi dokonce trpí i slavné celebrity.

 

Máš panickou hrůzu z chození do školy, nejezdíš kvůli vlastnímu strachu hromadnou dopravou nebo dokonce nepřecházíš ani žádné vysoké mosty? Možná se u tebe projevuje jedna z mnoha fobií, které najdeš v předchozím článku nejšílenějších fobií na světě!

 

Akrofobie

Akrofobie je obecně známou fobií, ale ty si ji požná vybavíš lépe pod strachem z výšek nebo naopak velké hloubky. Strach z výšek není dokonce ani v České republice nic ojedinělého, ale specialisté se shodují, že právě tuto fobii lze překonat, pokud překonáš samu sebe. Víš, kdo trpí panickým strachem z výšek? Určitě si dobře pamatuješ Dana Browna, který je autorem Šifry mistra Leonarda. Jeho strach z výšek je opravdu panický.

 

Equinofobie

Strach z koní. Tak se v překladu nazývá tento druh fobie, která ani v řadách slavných osobností nemá nouze. Panickou hrůzou z koní trpí herečka Keira Knightley, která se ale ve filmech objevuje na koni poměrně často. Jak je to možné? Téměř v každé scéně, kde musí sedět v sedle nádherného hřebce, ji zastupuje dublérka a Keira usedá na koně vyrobeného ze dřeva. I takové filmové triky jsou možné!

 

Lepidopterofobie

I když se ti může zdát, že jde o velmi ojedinělou fobii, opak je pravdou. Lepidopterofobií - strach z motýlů, totiž trpí lidé po celém světě a samozřejmě tomu není jinak ani v řadách slavných osobností. Určitě si moc dobře pamatuješ krásnou herečku Nicole Kidman, která je jednou z hlavních nositelek této fobie. Nedávno se nechala slyšet, že by byla radši, kdyby se na jejím těle nacházelo tisíce švábů, než aby na její rameno usedl krásně zbarvený motýl.

 

Coulrofobie

Máš někdy strach, když vidíš na ulici nebo oslavě narozenin veselého klauna? Coulrofobií trpí lidé, kteří mají panickou hrůzu z klaunů a ani v České republice není tato fobie nijak ojedinělá.

Významným představitelem strachu z klaunů je především herec Johnny Depp, který má navíc ještě panický strach z pavouků.

 

Chromofobie

Chromofobie rovněž není nijak ojedinělá a jde o strach z jasných a velmi zářivých barev. Osoby, které touto chorobou trpí, nenosí ve většině případů ani výrazně barevné oblečení, naprosto vyloučená je pro ně i návštěva nějakého karnevalu. Chromofobií trpí i bývalý manžel slavné herečky Angeliny Jolie, Billy Bob Thorton.

 

Ataxofobie

Všechny věci musí mít své místo, na veřejnost vycházíš jen dokonale upravená a úklidu svého pokoje se věnuješ prakticky neustále? Ataxofobie je možná tvá fobie, které se jen tak nezbavíš. Stejně jako se jí doposud nezbavil fotbalista David Beckham, který má neuvěřitelný strach z jakéhokoli nepořádku nebo neupravenosti.

 

Brontofobie

I když se zdá, že celebrity jsou naprosto neohrožené bytosti, se kterými jen tak něco nezatřese, pořád je nutné myslet na to, že jsou to také lidé z masa a kostí. Dokazuje to tahle fobie, kterou si určitě vybavíš pod strachem z blesků a hromů. Fobii neunikla ani královna popu Madonna, která má chronický strach z hromobití.  

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 04. 2016   |   Zobrazeno: 7062x

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Johnny je, bol, a asi aj navždy bude moja spriaznená duša... nielen že má rovnaké fóbie ako ja, je aj rovnako strelený ako ja, ale strelený v dobrom slova zmysle... smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Bubísek(☺☻Hudba,Sranda,Zvířátka☻☺)

akrofobie, clourofobie a lepidopterofobie to jsou moje fobie (a ano- váženě mám strach z motýlů) jo a moje mamka má eqionofibii (po jednom hříběti které k ní šlo hodila jablko) ale mě její fobie nevadí taky nemám s koňmi dobré zkušenostismajl

BubísekTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Sia23VIP(Teorie velkého třesku)

Já mám coulrofobii a tak trochu taky brontofobii smajl A taky arachnofobii a bojím se celkově hmyzu smajlsmajlsmajlsmajl

Edit 18:40: Ale nechápu, jak se někdo může bát koní?! Vždyť jsou to takové pěkné stvoření! smajl

Sia23To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

jo kocky

Troch se bojím klaunů (od včerejška) kdž jsem si přečetla článek o klaunovi který vraždil!smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl

Edit 17:05: Moje teta se bojí netopýrů ! A mě se zdají rostomilí!smajlsmajl

jo kockyTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

vampierVIP(Star Wars)

já když vidím na obrázku nebo videu moře, vyvolává to ve mně nepříjemné pocity (nejhorší je asi velrybí ocas nad hladinou), ale když mám moře doopravdy poblíž sebe, nebo v něm jsem, nic se neděje a i se mi to líbí.smajlsmajl

vampierTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lisek(budeme skvělé kámošky)

já mám arachnofobii ale když je ten pavouk malej tak sem v poho.
Mám pár typů a jsou dost legrační:
1. Když ho uvidíte nekoukejte na něj a ignorujte ho.
2. Jakmile ho uvidíte, utíkejte pro tátu a nebo mámu.
3. Nikdy ho nezkoušejte zabít samy! smajl

LisekTo se mi líbí +4 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.