Minions - Žlutí mimoňové přichází do kin

Kdo jsou mimoňové zač

Jsou žlutí, jsou roztomilí, mluví svou vlastní řečí a aby byli spokojení, potřebují sloužit nějakému padouchovi. Ideálně samozřejmě tomu největšímu. Více o nich se dozvíš v následujícím videu, které slouží jako první trailer na film Mimoňové.

Kde jsi je mohla vidět

Já, padouch (2010)

Poprvé se minioni neboli mimoňové (používají se obě verze) objevili ve filmu Já, padouch z roku 2010. Ano, vážně je ten film už tak starý. Mimoňové zde slouží Gruovi, padouchovi, který má v plánu tu největší loupež v historii, aby se prokázal jako pravý padouch. Chce ukrást Měsíc. Mimoňové mu v celém záměru pomáhají, jsou to jeho nejvěrnější sluhové a rozhodně by Grua nikdy nezradili. Ne úmyslně. Kvůli občasné nešikovnosti mimoňů se prostě někdy něco nepovede. Ale za jejich lásku a oddanost to určitě stojí.

Mimoni mluví motanicí několika jazyků - španělštiny, italštiny, francouzštiny a angličtiny.

Já, padouch 2 (2013)

Mimoňové se po prvním filmu stali miláčky celého dětského i dospělého publika a na hlavním plakátu pro druhý díl jsi mohla vidět jenom je. Gru už není padouch, ale napravený padouch. Stará se o tři osiřelé holčičky, které se k němu přidaly v prvním díle, a snaží se je podle svého nejlepšího vědomí a svědomí vychovávat. Mimoňové mu v tom pomáhají a starají se o celou domácnost. O Grua projeví zájem šéf Antipadoušské ligy, který chce Gruovy schopnosti využít. Navíc se objeví známý padouch Eduardo a co hůř, začnou se ztrácet mimoňové. Pokud jsi film ještě neviděla, prozradíme ti jednu malou věc - můžeš v něm vidět mimoně ve fialové barvě.

Původně měli být minioni vyšší a více připomínat lidi. Na to ale nebyl dostatek peněz, takže jsou malí.

Mimoňové (2015)

Mimoňové byli ve filmech tak úspěšní, že dostali svůj vlastní film. Zabývá se tím, co dělali, než dostali svého vysněného padoucha (Grua). Můžeš se tedy podívat do minulosti, konkrétně do roku 1968, 42 let B. G. (Before Gru - Před Gruem). Mimoňové jsou na tom opravdu špatně, protože padouchů je nedostatek. Napadne je však spásná myšlenka a vydají se na největší světový sraz padouchů. Tam potkají největší hvězdu padouchů Scarlet Odkráglovou a hned je jim jasné, že musí sloužit právě jí. Jak celý příběh dopadne? To zjistíš v kině. Mimoňové mají premiéru 25. června 2015.

Žádní dva mimoňové nejsou stejní, každý je originál.

Já, padouch 3 (2017)

Ačkoli to zatím nemůžeme říct se stoprocentní jistotou, v roce 2017 by do kin měl přijít třetí díl Já, padouch. Jenže jak už to takhle dopředu bývá, nevíme vůbec nic - zápletku, obsazení, ani konkrétní datum. Zbývá nám tak jen se těšit. Jisté ale je, že mimoňové se ve filmu určitě objeví. Tvůrci by byli sami proti sobě, kdyby to tak nebylo.

Věděla jsi, že mimoně ve filmech mluví jediný herec, a to režisér všech tří filmů Pierre Coffin?

Kde si s nimi můžeš zahrát

Zahraj si mobilní hru jménem Despicable Me: Minion Rush. Funguje velmi podobně jako Subway Surfers, takže se určitě nudit nebudeš. Běhej se žlutým mimoňem a sbírej co jiného než banány. Čeká tě nejen skvělá grafika, ale také bitvy s různými bossy a různá prostředí, ve kterých se hra odehrává. Tak neváhej a stahuj zde, hra je k dispozici zdarma!

Hra, která provázela druhý film, se nečekaně jmenuje Despicable Me 2. Jedná se o mobilní hru, která je taktéž zdarma. Nejde ale ani tak o hru, jako spíš o zajímavou aplikaci. Můžeš použít oblíbené zvuky a hlášky mimoňů přímo z filmu a nastavit si je jako vyzvánění. Nebo můžeš použít miniony na skvělou animovanou tapetu a mít je pořád u sebe! Oficiální aplikaci od tvůrců filmu můžeš stáhnout zde.

Hry s miniony můžeš najít i u nás na HPD, tak neváhej a hrej!

Slovníček mimoňštiny

Česky Mimoňsky
Sbohem! Poopaye!
Ahoj! Bello!
Mám hlad! Me want banana!
Ošklivý! Bananonina!
Přísahám... Underwear...
Oheň! BEE DO BEE DO BEE DO!
Máme tě rádi. Tulaliloo ti amo.
Nesnáším tě! Tatata bala tu!
Hračka Baboi
Co? Po ka?
Jablko Bable
Zmrzlina Gelato
Díky! Tank yu!
Jedna Hana
Dvě Dul
Tři Sae
Pro tebe Para tu
Židle Chasy
zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 23. 06. 2015   |   Zobrazeno: 14029x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

Tessi2002(Zvířata jsou nej.)

Ten film je fakt božísmajl Ale abych řekla pravdu,mimoně moc nemusím já mám radši Scarlet ale jinak je to můj nejoblíbenější film mám ho na notebooku a dívám se na to pořád dokolasmajl

Tessi2002To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.