Život Song

Jin & Jang

                                              Jin & Jang

                                                  

Určitě si musela už slyšet o Jin & Jang nebo někdo to zná pod Jing & Jang.

Tady vám o tom trochu něco řeknu :) Mám totiž inspiraci z článků z internetu a já to vysvětlím svýmy slovy.


Jing a Jang má vlastně původ ze starobylé čínské filosofie a znamená dvě navzájem opačné a doplnující se síly,které se nacházejí v každé živé i neživé části vesmíru a galaxie.


Jin - (čín. „tmavé místo, severní svah (kopce), jižní břeh (řeky), zamračené, zahalené“)je tmavší část tedy element, má působit velmi smutně,pasivně,tmavě , žensky a má být s nocí. Jin je velmi,velmi často srovnáván se symbolizací země a vody.

Jang - (čín. 陽/阳; "světlé místo, jižní svah (kopce), severní břeh (řeky), sluneční světlo") je ten světlý element,á působit vesele,aktivně,světle,mužsky a je přirovnáván se dnem. Jang je také velmi často  srovnáván se symbolizací větrem a ohněm.


Jin (ženskost, tma, pasivní síla) a Jang (mužská, světlá, tvořivá síla) jsou popisem doplňujících se opaků a nejsou absolutní – proto jakákoliv dichotomie Jin a Jang bude z jiné perspektivy vypadat opačně. Proto se výše uvedené pojmy k Jin a Jang neberou doslovně.. Všechny síly v přírodě mají oba dva stavy a tyto stavy jsou v neustálém pohybu. Na západě se často Jin a Jang zobrazuje nepřesně jako "zlo" a "dobro". Nesprávná je i interpretace symbolu ve smyslu barev - Taijitu nesymbolizuje černou a bílou (nebo červenou) barvu jako opak (černá není neexistence bílé), ale symbolizuje v analogii tmu a světlo (tma je neexistence světla a naopak).

 Jin & Jang  pohou vypadat i v jiných formách které už upravují interpreti spíše anonymní. Někteří tvrdí že to má i jiné výzamy ale co my víme ?!? Ve starověké číně se mohlo udít spoustu věcí a Jin a Jang byla jedna znich a nikdo neví co měli na mysli.


Upravené fotky od Anonymů -


                 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.