Zábava,tajemství a zajímavosti

POSTAVA V ZRCADLE (horor)

Ahojky, 

děkuji že jste zavítali na můj blog. Po dlouhé době jsem napsala další horor. Nebo jsem se o to alespoň pokusila.

No nic, nebudu to dál protahovat a doufám, že se vám bude líbit :D




Postava v zrcadle



Kolikrát už jste se dívali do zrcadla? Povím vám příběh o dívce, která by se nejraději do něj už nikdy nepodívala. 

Amanda každý večer chodila po chodbě kolem zrcadla do svého pokoje. Vždy když se do něj podívala, nic se nestalo. Ale jednou….
Byl chladný podzimní večer a Amanda byla doma sama. Dívala se na televizi a trochu to protáhla. Nakonec na ni padla únava a ona se rozhodla, že je na čase jít spát. Vyšla schody do patra a prošla chodbou kolem zrcadla. Ani nevěděla, co jí lákalo se do něj podívat. Najednou spatřila cosi zvláštního. V zrcadle, nebyl jen její odraz. Za ní stála postava. Amanda vykřikla a rychle se otočila. Nikdo však za ní nestál. Znovu jí pohled sklouzl k zrcadlu. Nikdo v něm už ale nebyl. Jen její odraz. Rychle vběhla do svého pokoje a zabouchla dveře. Tu noc se jí spalo velmi špatně. Ano, mohla se splést nebo to mohl být jen nějaký obraz. Ale co když ne? Co když viděla…. Radši na to ani nemyslet.
Amanda bývala skoro každý večer doma sama. Její matka zemřela, ještě když byla malá a otec pracoval až dlouho do noci aby se uživili.
Další večer Amanda musela opět projít kolem zrcadla. Chtě nechtě se musela do něj podívat, protože bylo v úrovni jejích očí. Pomalu sklouzla pohledem až k němu. A byla tam. Opět ta postava. Amanda nabrala odvahu a podívala se blíže. Postava nejspíš patřila dívce. Ano, byla to dívka. Měla ulepené vlasy, které jí zasahovaly do obličeje. Na sobě měla šaty roztrhané a od krve. Stejně tak bylo zakrvácené i její tělo. Dívka pomalu naklonila hlavu jako by si Amandu prohlížela. Amanda znovu vykřikla a rychle doběhla až do svého pokoje. „Co se to děje? Přece nejsem blázen, to musí mít nějaké logické vysvětlení.“ Seděla schoulená na posteli, kolena si přisunula k sobě a objala je rukama. Ani nevěděla jak, po chvíli usnula. Kolem druhé hodiny ráno ji probudily divné zvuky. Znělo to jako….jako kdyby někdo škrábal nehty nebo něčím o zrcadlo. Amanda se neodvažovala podívat, co to je. Zvuky čím dál tím víc zesilovaly. Ona si jen zakryla uši, schovala hlavu pod peřinu a snažila se uklidnit.
Asi za hodinu se Amanda probudila. Bylo hrobové ticho. Hlavu měla stále pod peřinou. Pomalu odkryla pokrývku a to, co viděla, ji vyrazilo dech. Nad ní stála dívka. Přesně ta dívka, kterou viděla v zrcadle. Neubránila se výkřiku a rychle schovala hlavu zpátky pod peřinu. Po chvíli se odvážila a vykoukla ven. Nikdo tam nebyl. Dveře se prudce otevřely a do pokoje vletěl její otec. „Zlato, co se děje? Volala jsi o pomoc.“ Řekl udýchaně a unaveně. Bylo vidět, že spal. „T-to nic, jen zlý sen.“ Odpověděla Amanda. Nechtěla mu říct pravdu. Vypadala by jako blázen.
Tu noc už se nestalo nic.
Třetí večer musela Amanda opět projít okolo zrcadla. Nastala prudká bouřka. Hromy hlasitě bouřily a na obloze se objevovaly zářivé blesky. Spánek co nejdál oddalovala a seděla v obýváku na gauči. Oči se jí začaly pomalinku zavírat. „Ne, nemůžu tu zůstat. Ještě bych polekala tátu. A ten je nerad, když někdo nespí tam kde má.“ Vzdychla si a šla nahoru. Schod po schodě, pomalu se blížila k onomu místu. Už jí zbýval jen poslední schod. Nakonec si přikryla oči a utíkala po slepu do svého pokoje. Když v tu chvíli uslyšela hlas. „Amando.“ Prudce se zastavila. Ale neotočila se. „Amando!“ Zaznělo znovu ale tentokrát příkřeji. Amanda se pomalu otočila. V tu chvíli by se v ní krve nedořezal. Dívala se přímo na dívku. Byla jen kousek od ní. Zdálo se, že se usmívá, ale pak se její výraz změnil na jiný úsměv. A to zlý. Posměšný. Amanda stála a nemohla se pohnout. Nevěděla, co má dělat. Dívka se pomalu blížila k ní. Amanda chtěla utéct, ale nemohla. Prostě tam jen stála a strach se jí zmocňoval čím dál tím víc. Dívka ji chytla silně za ruku a táhla jí do zrcadla. Pozdě poznala Amanda její záměr. Už byla u zrcadla. Jen pár krůčků a byla by v něm. Stačila jen zakřičet: „Pomoc!“ A zmizela v zrcadle spolu s dívkou.
Od té doby Amandu nikdo nikdy neviděl. 




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.