Zábava :-) :-D

Zajímavosti z filmů!

Ahoj, dneska přicházím se zajímavostmi s filmů, dnes to budou americké "trháky" :D, ať se vám článek líbí :)

A jelikož víte, že jsem největší fanoušek "Hříšňáku" začnu jím :D


1. Hříšný tanec

Ve vrcholné scéně, v níž Johnny (Patrick Swayze) říká: "Baby nebude sedět v koutě," se tato věta Patrickovi nesmírně hnusila. Snažil se o to, aby tato replika ve flmu nezazněla. To se mu však nepodařilo.

 Hříšný tanec se stal nejvýnosnějším filmem roku 1987, celosvětový výdělek je přes 200 milionů dolarů.

Ačkoli Jennifer Grey zdaleka netančila před kamerou poprvé, Patrick Swayze později tvrdil, že scény kdy Johnny učí Baby tančit základní taneční kroky, vůbec nebyly hrané; musel prý Jennifer učit doopravdy. 

Když se Patrick Swayze dozvěděl, že jeho hereckou partnerkou bude Jennifer Grey, chtěl okamžitě z filmu vycouvat. Nepadl si s ní totiž vůbec do oka, když se natáčel film Rudý úsvit. 

Johnny a Baby nosí vždy kontrastující barvy. Baby velmi světlé, Johnny vždy černé nebo velmi tmavé.

 Zcela spontánně vznikla mj. scéna, v níž Johnny stojí Baby za zády a nechává svou ruku zlehka sklouznout podél jejího těla. Jennifer při natáčení několikrát zkazila záběr, protože byla nesmírně lechtivá a pokaždé vyprskla smíchy. Režisér Emile Ardolino nakonec tyto „nepovedené“ pokusy zařadil do hotového filmu. Skvěle ve scéně působí například otrávený výraz Patricka Swayzeho :D

2. Divergence 

Tris je 16 let, její představitelce (Shailene Woodley) je 23 let. Čtyřkovi je 18 let, jeho poředstaviteli (Theo James) je 30 let. 

Shailene Woodley byla jedinou volbou do role Tris.

Autorka knižní předlohy Veronica Roth má ve filmu malou roli, a to konkrétně ve scéně, kdy jdou nováčci z Neohroženosti na iniciační rituál na vrcholek mrakodrapu (později z něj budou sjíždět). Autorka je první, která vyběhne ze dveří na střechu. 

Kate Winslet byla během natáčení v pátém měsíci těhotenství v očekávání třetího potomka, syna Beara Blaze, a přesto odmítala při náročných scénách kaskadérského dvojníka. Režisér Neil Burger ale takovou nervozitu dlouho nevydržel a pro Kate přizval záskok, který byl prosazen i přes její protesty.


3. Rezistence

Shailene Woodley odmítla nosit paruku, potom, co se ostříhala pro roli Hazel ve filmu Hvězdy nám nepřály. V knize si sice Tris vlasy ostříhá, ale ne tak, jak jde vidět ve filmu.

Zeke, Shauna, Fernando, Robert a Susan jsou postavy, s kterými jsme se mohli seznámit v knize, ovšem ve filmu nejsou.

Jedná se již o třetí film, kde spolu hrají Shailene Woodley (Tris) a Ansel Elgort (Caleb). Předchozími filmy byly Hvězdy nám nepřály (2014) a Divergence (2014).

Jedná se o 1. film v kariéře Kate Winslet, ve kterém si svou roli zahraje znova.


4. Hunger games

Přestože je Jennifer Lawrence levačka a prošla výcvikem ve střelbě z luku, používá ve filmu luk pro praváky.

Za roli ve filmu bylo Jennifer Lawrence nabídnuto půl milionu amerických dolarů, což je v jejím případě vysoká částka. Po třech dnech na nabídnu kývla, což jí zajistilo dalších 10 milionů dolarů za roli v pokračování. 

45 minut trávila Elizabeth Banks (Cetkie) každý den jen čekáním na dokončení manikúry. 

První dva dny natáčení se na herce přišla podívat i autorka knižní předlohy Suzanne Collins.


To je vše, informace jsem přejímala s csfd.cz, pokud vás zajímají věci ohledně filmů, koukněte :)

Ahoj :)


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.