Všema deseti

Typy pleti a jak je poznat

Ahoj!

Dneska se tu společně podíváme na to, jaké typy pleti existují a jak zjistit, jaký typ pleti máš. Na tento článek bude později navazovat článek o tom, jak sestavit skincare rutinu.


Začni tím, že si opláchneš obličej čistou vodou (neaplikuj na něj žádné krémy nebo jiné produkty) a počkej asi hodinu. Potom se podívej do zrcadla, a zkus pomocí hmatu a následujících popisů typů pleti poznat, který z nich máš ty.


1) Suchá pleť - suchá pleť na dotek působí suše, snáz se na ní tvoří vrásky a nebo se snáz odlupuje.


2) Normální pleť - Normální pleť není mastná ani suchá, je taková plná, hladká a pevná. Nejsou na ní vidět póry nebo vrásky.


3) Mastná pleť - Mastná pleť je na dotek mastná a na pohled lesklá také jsou na ní viditelné póry.


4) Smíšená pleť - Smíšená pleť je mastná v oblasti tzv. T-zóny, to je v oblasti čela, nosu a brady, zbytek obličeje by měl být spíše normální 


5) Problematická pleť - Problematická pleť bojuje s různými kožními problémy, jako například pupínky,akné, černé tečky a další 


6) Citlivá a reaktivní pleť -  Za mě to nejsou moc typy pleti, ale spíš konkrétní problémy, které může pleť mít. Mezi těmito dvěma problémy pleti je rozdíl, citlivá pleť reaguje na vnější vlivy jako je vítr nebo změna teploty, kdežto reaktivní pleť reaguje na dotyky.


Typů pleti může být určitě víc, ale tyhle mi přijdou jako ty nejdůležitější. Do komentářů můžete napsat svůj výsledek. Můžete se těšit, protože zanedlouho vyjde další článek, který navazuje na tento. Hezký zbytek neděle!

Lili


                                                          

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.