Všema deseti

Recenze na knihu: Divergence

Ahoj!

Dneska bych tu pro vás měla první recenzi. Je to knížka, kterou jsem nedávno dočetla a moc se mi líbila, takže se chystám číst i druhý díl. Budu se snažit nespoilerovat, ale občas budu muset něco prozradit.


.

Popis děje:

V knize se seznamujeme s hlavní postavou Beatrice.Žije se svým bratrem, otcem a matkou v postapokalyptickém Chicagu. Celý příběh se odehrává v budoucnosti a to právě zde - v Chicagu. Když obyvatelé dosáhnou 16ti let věku, musí si vybrat do které frakce chtějí patřit. Mají na výběr mezi:

• Odevzdanost (frakce, kde Beatrice vyrůstala)

•  Neohroženost

•  Sečtělost 

• Mírumilovnost

• Upřímnost 

Beatrice a její rodina jsou z odevzdanosti, z frakce ve které se nesmíte na sebe podívat do zrcadla, nosit šedé šaty a za nejdůležitější je považována nesobeckost a bezpečí ostatních.

Beatrice nedávno dovršila 16ti let, a tak jí i jejího bratra čeká simulační test. Když přijde Beatrice na řadu, vstoupí do místnosti plné zrcadel. Žena s tmavými vlasy ji pokyne, aby se posadila do křesla. Beatrice se posadí a žena ji podá sklenici s nějakou tekutinou a příkáže ji, aby ji vypila.

Beatrice vypije obsah sklenice a náhle vše zmizí, žena i křeslo jsou pryč a ona stojí uprostřed místnosti sama. Simulace se spustí a najednou před sebou uvidí dva předměty, sýr a nůž, hlas ji vyzve ,,vyber si". Beatrice váha, hlas na ní naléhá ,,no tak si vyber"! Když v tu ránu věci zmizí, Beatrice si nic nevybrala, jen čeká, co se stane dál.(celou simulaci popisovat nebudu, abych toho moc nevyspoilerovala a aby to nebylo tak dlouhé)

Když se ze simulace probudí, zajímá ji, jak jí test vyšel. Žena jí odpoví, že má předpoklady pro více frakcí, tedy že je divergentní. Žena jí zakázala jakkoli mluvit o výsledcích testu a že se nikdo nesmí dozvědět, že je divergentní.

Druhý den se koná Obřad volby. Každý si vybere do které frakce bude chtít patřit. Když si Beatrice vybere svojí frakci, znění si jméno na Tris. Ve své nové frakci jí toho čeká ještě hodně.


Můj názor:

Kniha se mi moc líbila, je plná tajemna, akce a děje.

Doporučila bych jí všem milovníkům sci-fi, ale klidně i všem ostatním, protože já zrovna na sci-fi moc nejsem,ale tahle knížka mě opravdu bavila!

✴️✴️✴️✴️✴️ 5 hvězdiček z 5

Pokud jste ji někdo četl určitě se o svůj názor můžete podělit v komentářích!

Já se s vámi zatím loučím!

Lili




Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.