Všema deseti

5 tipů jak se starat o svou pleť o prázdninách

Ahoj!

Dneska tu pro vás mám pár tipů, jak se starat o svou pleť nejen v létě. Když je venku hodně vedro, potíme se a k tomu pálí slunko, je to pro naši pleť utrpení.


Tip č.1

Krém na opalování. Bez něj bychom neměli v létě vyjít ven. Proto se vždycky před výletem např. na pláž pořádně namazejte. Nesmíte zapomenout na obličej, krk nebo ramena. Já osobně doporučuji krém s nejvyšší ochranou 50+. Můžete použít i nižší ochranu, ale čím větší je ochrana, tím víc vás logicky ochrání před spálením.


 Tip č.2

Pokud se spálíme, měli bychom se namazat krémem po opalování, samozřejmě ho můžeme použít i pokud jsme se nespálili, protože slouží k uklidnění a chlazení pokožky po slunění. Doporučuji např. Panthenol .


Tip č.3

Večer, když už se vrátíme na pokoj a víme, že už ven nepůjdeme bychom se měli pořádně osprchovat. Protože jsme se přes den určitě zpotili, nebo také kvůli tomu abychom se zchladili. Důvodů může být více.


Tip č.4

Po osprchování doporučuji se namazat nějakým zklidňujícím krémem nebo tělovým mlékem, aby se naše pokožka uklidnila. Pokud máme nějaké lehčí zranění (myslím tím nějaké např. Popáleniny od sluníčka, které jsme už dříve namazali Panthenolem) můžeme je namazat Indulonou, ta, teda aspoň mě, pomáhá na rychlejší hojení.


 Tip č.5

Mám tu pro vás jednu radu, nidky se nemažte nějakým tělovým mlékem ráno (ráno se mažte jen opalovacím krémem) pokud se totiž namažete nějakým mastným krémem ráno, půjdete ven a zpotíte se, krém se z vás začne smývat a není to nic příjemného, když vám po noze stékají mastné kapky.


Tak jo! Doufám, že se vám můj článek líbil a já se s vámi loučím a přeji všem krásné prázdniny!

Lili

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.