Všecko možný

15 věcí, jenž můžete dělat, když se nudíte

Hua! Z názvu lze vyčíst vše, takže začínáme.

  1. Buďte venku- jděte na procházku, nebo si jen tak sedněte do sítě s knížkou. Jděte na houby do lesa. Čerstvý vzduch je lepší, než celý den vysedávat u počítače. A když je ošklivo, stejně jděte ven. Sedněte si pod střechu a pozorujte déšť. Je to velmi uklidňující.
  2. Čtěte si- sedněte si do sítě, vezměte si oblíbené čtivo a ponořte se do hlubin fantazie. Já si například píšu hodnocení každé kapitoly a pak ji vylepšuju. Můžete si také představovat, že jste jedna z hlavních postav a co byste udělali jinak, než je to napsáno. Mé oblíbené knížky, které doporučuji si přečíst, jsou: Sladké časy, Motýlí klub(obě dvě jsou od J. Wilsonové), A co když jsem blázen?(K. Harringtonová), Deník malého poseroutky(J. Kinney). 
  3. Učte se- ano, zním jako vaše učitelka, ale když si to zpříjemníte např. poslechem hudby, nebo posloucháním ptáčků, i tolik nenáviděný dějepis se naučíte za chviličku, protože nepřemýšlíte nad tím, co byste mohli udělat jiného. 
  4. Poslouchejte hudbu- najděte vaše oblíbené písničky, nasaďte sluchátka a relaxujte. Nebo můžete poslouchat rádio. Něco se dozvíte a ani nemusíte hnout prstem.
  5. Kreslete si- skvělá příležitost, jak se naučit kreslit. A pokud vás kreslení nebaví, můžete vybarvovat antistresové omalovánky. Nebo je můžete navrhovat.
  6. Pozvěte kamarádky- udělejte si např. zkrášlovací salon, proberte skříň s oblečením a roztřiďte ho, vyrazte na nákupy...záleží jen na vás.
  7. Přemýšlejte- ať už budete přemýšlet nad filozofickými otázkami, nebo prostě nad tím, co budete dělat, je to přínosné. Luštěte křížovky, hrajte logické hry, stavte v Minecraftu, dělejte cokoliv, co vás baví.
  8. Pište- nemusí to být dlouhé romány, stačí, když napíšete klidně jenom půl stránky. Procvičujete si slovní zásobu, pokud píšete v ruce, tak i svalstvo, pokud píšete na blog, můžete mít radost z návštěvnosti, počtu plusek, apod.
  9. Zkoumejte- vyrazte na zahrádku, pozorujte motýly, brouky, květiny, zapisujte si všechno co vám přijde zajímavé, pokud nemáte zahrádku, tak vyrazte do suterénu nebo na půdu, prohrabujte se věcmi- třeba narazíte na něco zajímavého.
  10. Udělejte si výlet- naleštěte kolo, jeďte po okolí, na zmrzlinu, jeďte kamkoliv, kam vás napadne.
  11. Foťte- přírodu, mraky, vodu, zahradu- prostě co vás baví.
  12. Tvořte- kupte si tvrdnoucí hmotu, modelínu, třpytky...- tohle všechno a ještě mnohem více seženete ve výtvarných potřebách. Od teď už se fantazii meze nekladou.
  13. Zajímejte se o cokoliv- můžete se zajímat o politiku, o přírodu, o vesmír, ale ať už to bude cokoliv, hledejte si pouze ověřené informace. Neověřené informace jsou sice zábavné, ale pokud je použijete před někým, kdo má větší rozhled než vy, můžete se hodně ztrapnit.
  14. Sbírejte- mít sbírku čehokoliv je pěkná věc, kterou se můžete chlubit, ale stojí hodně úsilí a často také dost peněz. Sbírejte horniny, známky, knížky, motýly, rostliny, apod.
  15. Koukejte na televizi- pusťte si oblíbený seriál od začátku do konce, koukejte na vědomostní pořady, koukejte na cokoliv, co vás baví.

Doufám, že jsem vás neunudila k smrti a...

Kiroma!

Komentáře

Katniss123

Ahoj, článok je pekne spracovaný, ale okrem pár výnimiek sú tam len veci, ktoré pozná každý a sú v každom článku...

Katniss123To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.