Větviččin zelený blog
@Recepty - jahodový nanuk a rybízová dřeň
AHoj l-l-l-l-ladies!
Teploty nám OPĚT vyšplhaly nad 30 stupňů (u nás je na sluníčku 42 a ve stínu 37), takže tady mám specielně pro vás recept na chladivej, výbornej, domácí, jahodovej nanuk. A výbornou, chladivou, domácí rybízovou dřeň. A navíc maximálně jednoduché. Snad přijde k chuti :D Oba recepty jsou na cca. 4 porce a nezaberou vám víc než půl hodiny (když nepočítám mrznutí :D )
Domácí jahodový nanuk
Ingredience:
- 100g tvarohu - 600g jahod (malin, borůvek, rybízu...)
- 2 lžíce cukru - 2 lžíce jogurtu
Postup:
Smíchejte tvaroh s cukrem a jogurtem. Pečlivě promícháme tak, aby se cukr rozpustil. Jahody hodíme do mixéru a důkladně rozmixujeme (nebo nedůkladně, podle toho jestli tam chcete kousky jahod :P ). Když jsou jahody rozmixovány, přidáme směs tvarohu, jogurtu a cukru a opět necháme mixér aby to promíchal za nás. Nakonec směs nalijeme do formiček a necháme zmrznout.
Domácí rybízová dřeň
Ingredience:
- 1 kg rybízu - smetana ke šlehání
- med - led
Postup:
Rybíz opláchněte a dejte na hodinu zmrazit (pokud máte mražený, můžete použít ten, jen ho nechte třeba 3 minutky venku aby trošičku povolil). Dále si vemte kostky ledu a rozdrťte je (paličkou na maso, v hmoždíři...). Dále dejte rybíz do mixéru, přidejte med podle chuti a nakonec tam šplíchněte smetanu. Vše rozmixujte. Nakonec ovoce smíchejte s ledem a vložte do skleniček. Tramtadadá! Ochlazení je na světě.
Místo rybízu samozřejmě můžete použít i jiné plody.
Ještě dneska se můžete těšit na dvě domácí zmrzliny, které nebyly v magazínu.
Jednoduché, ne? Užívejte den ;)
Komentáře
terkamaderka(Knihy, Herci, Zpěváci, ....)
BOMBA!!!
Hanulak(Píšeme povídky a příběhy)
terkamaderka: díky