Twailightina knihovnička

Lord voldemort a jiná kolej pro Rive

Lord Voldemort, za svých dob působení v Bradavicích spíše znám jako Tom Riddle , Zmijozel až do morku svých prohnilých (přesto neméně zajímavých) kostí. Na přání Rive je zde jedna povídka, zadání bylo jasné : co kdyby Voldy neskončil ve Zmijozelu? To se budou dít věci! No , jen čtěte!

Mladý Tom Riddle hrdě přistupuje ke stoličce a sedá si na ni, se svou kolejí má jasno, a půjde si za tím. Když mu profesorka nasazuje na hlavu moudrý klobouk, je si jist smaragdovou kolejí, o to víc ho však překvapuje rozhodnutí. ,, Mrzimor!" křikne klobouk a zděšený chlapec se odpotácí ke stolu odkud na něj nadšeně mávají studenti jezevčí koleje. Je absolutně zdrcen, jak on, Tom Riddle mohl skončit tady? Mezi hlupáky a povaleči? Bude to hrůza!


O rok později: Tom Riddle , nejlepší žák madame Prýtové, bylinkář, zahradník a nadšený botanik právě pomáhá své oblíbené profesorce přesazovat odrůdu Srpců podivných, když tu madame Prýtová používá pro něj dosud neznámou formuli : ,, Mdloby na tebe!" Srpec padá a přestává okolo sebe mlátit kořeny. Tom je dotčený ,, Paní profesorko, nechte ty stvořeníčka na pokoji, tohle je nelidské týrání." profesorka se zjevně zastydí a Srpce pohladí. ,, Omlouvám se Tome, bylo to opravdu nevhodné."

O tři roky později: Mladý tom přichází do ředitelny, ředitel ho vítá a nabízí mu aby se posadil. ,, Tome, složil jsi NKÚ z bylinkářství, kouzelných formulí i  vedlejších oborů na výbornou, trváš na svém přesvědčení stát se bylinkářem?" pohlédne na něj skrz své stříbrné půlměsícovité brýle. ,, Abych řekl pravdu pane profesore," chlapec se odmlčí a začervená se ,, viděl bych to spíše na botanika."

O deset let později : Tom Riddle se svou novomanželkou vchází do nového domu, drží se za ruce , šeptají si milá slůvka a smějí se. ,, Jsem rád žes vzala tu práci jako bystrozorka, jsi skutečně skvělá." chválí černovlásku. ,, Miláčku, ty a ty tvoje květinky jsou přece stejně důležité jako moje práce." políbí ho. ,, Jsi tak milá, proto jsem si tě vzal, i když jsi ze začátku pochybovala." sklopí pohled. ,, Zmijozel a Mrzimor, byla jsem hloupá a myslela jen na nepřátelství kolejí, teď je ale všechno jinak. My jsme jiní." pohladí ho po vlasech. ,, Miluji tě Bellatrix." poví tiše a zavře dveře domu.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.