Twailightina knihovnička

Hůlka - HP fanfiction


Když jsme se konečně z hospody dostaly zamířila jsem přímo k Olivandrovi, pro mojí první kouzelnickou hůlku. Rodiče mi dali sedm galeonů na hůlku , řekli že se sejdeme u obchodu s hábity a vydali se s bratrem do kouzelnického hračkářství přes ulici.


Zvonek u těžkých dveří krámu se rozezněl a já vstoupila dovnitř. Vonělo to tam dřevem. Přistoupila jsem k pultu, za ním seděl starší pán s šedivými, až skoro bílými vlasy . „Dobrý den já..“ „Přišla sis pro hůlku, já vím, já vím.“ Dokončil za mě, vstal a vytáhl z regálu krabici.
Vytáhl z ní hůlku a dodal : „ Dvanáct a půl palce olivové dřevo , žíně z jednorožce.“ Opatrně jsem vzala hůlku do ruky, byla pokrytá runovými znaky a její rukojeť byla zdobena čímsi jako spletenými prstenci dřeva. Zkusila jsem s ní mávnout.


Víčko dřevěné krabičky, v tu chvíli odletělo někam do regálu. Omluvně jsem se usmála a podala hůlku zpět Olivandrovi.
Ten vrátil na místo do regálu a vytáhl další krabici. Jakmile jsem z ní tu hůlku vyndala věděla jsem že bude moje. „ Jedenáct palců , růžové dřevo, žíně jednorožce.“ Oznámil stařík .
Žádnou takovou hůlku jsem ještě neviděla, jako by ji omotávaly růžové větývky s trny, které na ní byly vyřezané. Mávla jsem s ní, z hůlky vyšlehl modrý záblesk.


Dala jsem na pult sedm galeonů a šťastně vyšla ven.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.