TOP 5 Blog

TOP 5 Blog Nejhezčích obrázků ZVÍŘAT

Ahojky tady sova. jsme u prvního dílu TOP 5 Blog Nejhezčích obrázků ZVÍŘAT. Já vím že Nejhezčích obrázků ZVÍŘAT je mnoho a mnoho a mnoho ale já sem vybrala ty co se mi líbily. Tak můžem začít!!!

                                                         PANDA VELKÁ

Panda velká žije pouze ve východní Asii.Délka těla je kolem 1,6-1,9 metrů.Délka ocasu je kolem 10-15 centimetrů.Hmotnost je kolem 70-125 kilogramů.Panda velká je pro svoji velkou ohroženost světový symbol ochrany přírody.Panda velká nemá moc široký jídelníček.Z 99% to jsou mladé výhonky bambusu. Případně spořádá i  larvy hmyzu a ptačí vejce jsou-li v dohledu.Panda velká má také šestý prst pro lepší manipulaci s bambusem.Samice pandy velké prozrazuje svou připravenost na páření sténáním ,bečením a štěkavými zvuky.Samci samici pronásledují a bojují o ni.V doupěti v dutině stromů nebo skály se rodí 1-2 mláďata.Novorozenci jsou dlouzí asi 15 centimetrů,váží asi 100 gramů a jsou skoro holí.V zajetí je chováno

více než 100 pand,jen 30% mláďat z toho přežije.

 

                                                                 HLODAVCI

Co je to vlastně hlodavec
Hlavním rozpoznávacím znakem hlodavců jsou hlodáky složené ze dvou párů řezáků – jednoho v dolní a druhého v horní čelisti. Tyto hlodáky nemají kořeny a dorůstají po celý život.. Přední stranu hlodáků pokrývá tvrdá sklovina, zadní stranu tvoří mnohem měkčí zubovina.
Díky obrušování měkčí zadní části si hlodavci udržují hlodáky ostré. Pokud obrušovány nejsou, přerůstají a stáčí se do spirály. Přerostlé hlodáky mohou úplně uzavřít čelist a pokud se zuby nezkrátí, zvíře nemůže jíst ani pít a umírá.
Jsou všichni hlodavci býložraví?
Kdepak. Existují jak býložravé, tak i masožravé (např. myš bobří) a hmyzožravé (krysa hrubosrstá) druhy.
Dorozumívání hlodavců   Dorozumívají se ale nejen zvuky, ba i pomocí různých pachů.
Rozmnožování hlodavců - nejpočetnější jsou myši a potkani
Hlodavci se nedožívají vysokého věku – většinou jsou to jen dva až tři roky.  
Jak se chovat k hlodavcům
Ačkoliv zvířata nerozumí naší řeči, je důležité mluvit na ně klidným, tichým hlasem, zvláště pokud je bereme do ruky. Hlodavci intenzivně vnímají naši vůni, vyděsit je může i silný parfém. Je také třeba vyvarovat se prudkých pohybů a gest.
Umíte domácí zvířata správně přenášet?
Aby vám hlodavec neublížil nebo abyste naopak nevyděsili vy jeho, je důležité naučit se ho správně přenášet. Krotká domácí zvířata jako jsou morčata a křečci, lze vzít jednoduše jednou rukou pod břicho a druhou přikrýt zadní část těla.


                                                                          KONĚ                         

VÍŠ PROČ...

..Má hříbě tak malé tělo a přesto tak dlouhé nohy? ..To proto, aby mohlo běžet se stádem a utéci v případě nebezpečí.
..Spí kůň ve stoje?...To proto, že koně jsou od přírody kořistí a ve volné přírodě byly loveni. Jistě jste už viděli, jak kůň vztává. Není to moc rychlý proces. Bylo pro koně příliž riskantní ležet na zemi, když hrozilo nebezpečí, že se objeví predátor. Proto koně odpočívali ve stoje-útěk byl pak rychlejší a úspěšnější. Kůň si lehne jenom, tehdy, když se cítí být v bezpečí. Když se koni něco zdá (sny) tak většinou také leží.
..Se někteří koně bojí vody?..Koně nemají schopnost určit hloubku vody. Jejich zrak jim to nedovoluje. Proto je velmi časté, že se kůň vody bojí. Častokrát se kůň bojí i šlápnout do louže na zemi. Protože nevidí hloubku, neví zda když šlápne do louže jestli se mu ponoří půl těla nebo jestli smočí jen kopyto. Dává nám všechno co má. Rychlost, vytrvalost, sílu. Ale plane v něm i jeho divoký duch. Byl jiskrou, která zažíhala dávné mýty. Byl chloubou králů i dobyvatelů. Byl oporou civilizace. Pod jeho údery kopyt se vytvářely dějiny. Dodnes má v našich srdcích místo, ona, pyšná krása, která nese jméno KŮŇ.


     Pes 

Pes je nejstarší domácí zvíře, za jeho předka je považován vlk.
Člověk si ho ochočil zřejmě už v době kamenné před více než 12 tisíci let. Lidé vyšlechtili víc než 400 různých plemen od velkých, jako je bernardýn, doga a novofoundlandský pes, až po nejmenší, mezi něž patří pekinéz a čivava.

Fena (samice psa)
Může mít dvakrát ročně 3-9, výjimečně až 15 štěňat. Psi jsou dobří a vytrvalí běžci se slabším zrakem, ale výtečným sluchem. Zcela bezkonkurenční je psí čenich. Tvrdí se, že je milionkrát dokonalejší než lidský. Psi odedávna pomáhali lidem jako hlídači, pomocníci při lovu a chovu dobytka, v severských zemích také jako tahouni saní. Někteří nám slouží i dnes: vodí nevidomé, pomáhají policistům, pátrají po drogách nebo obětech katastrof. Většinu psů však dnes lidé chovají jako společníka a přítele. Kdo by nechtěl mít věrného čtyřnohého kamaráda, sterým se dá zažít lecjaké dobrodružství????? 


                                                                      KOČKY

Kočka domácí je savec. Jelikož má páteř, patří mezi obratlovce. Kočka domácí je kočkovitá šelma, je to masožravec.
Loví tak, že skočí na svou kořist. Neloví s ostatními kočkami - loví sama. Kočka domácí má drápky, které může sama zatahovat a vytahovat. Jelikož má přizpůsobené oči, loví za šera stejně dobře jako za světla. Své vousky má delší než je šířka jejího těla, proto pomocí vousků pozná jestli projde nějakou škvírou. Také skvěle slyší .
Příbuzní:kočka divoká
 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.