The Darkness

Mých 5 oblíbených knižních autorů

Jsem velká milovnice knih, a proto není divu, že jsem si našla několik máloautorů, jejichž knihy jsou pro mě jistotou, a ke kterým se velmi ráda vracím :D

1. Richelle Mead

Richelle Mead (* 12. listopad 1976, Michigan, USA) je americká spisovatelka žánru fantasy, autorka sérií Vampýrská akademie, Sukuba, Pokrevní pouta a Věk X, určených převážně dospívajícím.

V České republice prozatím vyšly čtyři knižní série a jeden samostatný román této autorky.

Od této autorky jsem četla Vampýrskou akademii, Sukubu a Věk X :D


2. L. K. Hamilton

Pokud jste četli můj článek, ve kterém jsem psala o mých TOP 5 nejoblíbenějších knihách s upíry, musí vám být jasné, že tato autorka v tomto seznamu nesmí chybět :D

Americká autorka dark fantasy, narozena jako Laurell Kaye Kleinová 19. 2. 1963 ve vesničce Heber Springs poblíž Shirley v americkém státě Arkansas.


3. Chloe Neill

Chloe Neill je autorka bestsellerů Chicagoland vampires. Narodila se a vyrůstala na jihu, ale teď je její domov v Midwest.

Opět, pokud jste četli výše zmíněný článek, není co řešit :D



4. Stephen King- "Mistr hororu"

Samozřejmě nesmím zapomenout na autory z řad mužů :D

Stephen Edwin King (* 21. září 1947, Portland, Maine), některá díla vydal pod pseudonymem Richard Bachman, je americký spisovatel hororů, jeden z nejproduktivnějších a čtenářsky nejúspěšnějších autorů současnosti. Řada jeho knih a povídek byla zfilmována. Mezi jeho slavná díla patří knihy Carrie, To, Mrtvá zóna a série Temná věž, ve filmovém zpracování prosluly především na jeho dílech postavené snímky Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle. Jeho kniha Pod kupolí se v roce 2013 dostala na obrazovky americké televizní stanice CBS v seriálové podobě.


5. Sir Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Ignatius Conan Doyle (22. května 1859, Edinburgh, Skotsko, Spojené království – 7. července 1930, Crowborough, Sussex, Spojené království) byl britský spisovatel, proslulý především příběhy o Sherlocku Holmesovi, jež zásadně ovlivnily podobu detektivního žánru.

Ačkliv tento autor již není mezi námi a je to již nějaký ten pátek, co vydal první knihu, musela jsem ho sem zařadit. Nikdo nedokáže napsat detektivní romány s takovou genialitou jako on :D





Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.