Terka TMA

Rusovlasá Lily #2 - odpoledne pod jabloní

Ahoj, nevím, kdy tenhle díl vyjde, ale začala jsem ho psát 26.8.2016 ve 12:43, takže si můžete odpočítat, jak dlouho mi trvalo vše vymyslet a napsat :D Určitě si přečtěte #0 a #1. Jinak tato "kniha" je o Lily Evansové - Potterové :) (Matka Harryho Pottera) Harry Potter ff


Seděla jsem pod jabloní asi pět minut, než jsem zaslechla kroky. Bleskově jsem se zvedla a běžela k oné osobě svírajíc obálku v ruce. ,,Přišel mi dopis! Pojedu s tebou!" křičela jsem na chlapce. ,,To jsem rád!" vykřikl a objal mě. Pak jsme si sedli pod strom a povídali si. O prázdninách, o škole,... Severus mi vyprávěl, jak je to překrásné v kouzelnické ulici, kde si nakoupím všechny věci. ,,Anojo!" vyhrkla jsem ,,Nepřečetla jsem si seznam věcí!" Začala jsem dolovat z obálky druhý pergamen. ,,To je v pořádku, já to taky ještě nečetl. Ale víš co?" otečil se na mě ,,Mohla by jsi to přečíst nahlas." skoro zaprosil. Rozložila jsem pergamen a začala nahlas číst:

SEZNAM VECÍ POTŘEBNÝCH PRO STUDIUM

1 x hůlka

1 x koště

1 x kotlík

1 x křišťálová koule

3 x inkoust

3 x brk na psaní

1 x vařečka

2 x balíček přísad do lektvarů

1 x váhy

1 x sada lahviček vel. 1

1 x sada lahviček vel. 2

1 x sada lahviček vel. 3

1 x dalekohled

1 x univerzální hábit

oblečení dle uvážení

1 x klapky na uši

1 x rukavice z dračí kůže

hygienické potřeby


,,Severusi? Kolik to všechno bude stát Liber?" zeptala se Lily a podívala se na Severuse, který se začal smát. ,,Čemu se směješ ty troubo!?" zakřičela na něj Lily. ,,Víš... V kouzelnickém světě se platí Galeony, srpci a svrčky." Lily na něj jen zírala. ,,Ale já žádné takové peníze nemám!" skoro brečela. ,,Neboj se! Něco dostaneš od školy, protože jsi mudlorozená a něco si můžeš vyměnit v příčné ulici." ,,Aha, a jakou má cenu jeden Galeon v Librách?" ,,Mno..." začal Severus ,,Jeden Galeon je jako 17 srpců a jeden srpec má cenu 29 svrčků. A na Libry... Jeden Galeon je tuším 5 Liber. A ještě mi matka vysvětlovala, že oblečení se musí na začátku kupovat univerzální, protože nikdo neví, kdo bude v jaké koleji. První týden ve škole se ale pořádá výlet prváků do Příčné ulice, protože si plno lidé něco zapomene a musí si dokoupit kolejní oblečení. Do jaké koleje chceš jít?" Svou otázkou Lili trochu zaskočil. ,,J-j-já vlastně nevím! Nevím, v čem je která kolej lepší než druhá..." řekla rusovláska a sklopila oči k zemi. ,,Já o nich něco vím... Mrzimor má ve znaku jezevce a podle jejich sloganu je to kolej pro čestné, pracovité a slušné kouzelníky. Nebelvír má ve znaku lva a cenní si odvážných a statečných lidí s dobrým srdcem. Havraspár má orla a chodí tam chytří a nadaní kouzelníci. Zmijozel, tam chci mimochodem jít, má ve znaku hada a kouzelníci dosahují vysokých cílů jakýmkoli způsobem. Chodí tam hodně ctižádostiví kouzelníci." dopověděl svůj proslov Severus. ,,Ale já nevím, kam chci jít!" zašeptala Lily. ,,Naštěstí a naneštěstí to za nás rozhodne starý mluvící klobouk... Doufám, že se v něm nepřenáší nějaká nemoc!" řekl Severus naoko vystrašeně. Pak se oba smáli a povídali si o tom, kam chtějí jít a v co doufají. Sev vyprávěl Lily příběhy které slyšel doma a až do večera spolu seděli pod jabloní.



Snad se Vám kapitola líbila :)

Děkuji předem za sledování, komentáře a "+"



Terka  <3



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.