No Extra Charge
Hra - No Extra Charge
Video se načítá
 

Terka TMA

RECEPTY #1 - Citronový koláč

Ahoj, mám tady jednoduchý recept na citronový koláč který doma dělám často a je fakt dobrý!

Ingredience
těsto

200 gramů hladké mouky

30 gramů krystalového cukru

160 gramů rostlinného tuku Hera

1-2 lžíce studené vody

20 gramů rostlinného tuku Hera na vymazání formy

náplň

4 vejce

100 gramů krystalového cukru

200 mililitrů smetany na vaření

2 kusy citronů - na nastrouhání kůry

12 lžic citrónové šťávy (nejlépe vymačkané citrony ne citronka)



Příprava

-
Utřeme mouku a cukr s nakrájenou vychlazenou Herou, přidáme trochu studené vody a rychle uhněteme tvrdší těsto. Zabalíme je do potravinové fólie a necháme 30 minut uležet v lednici. Těsto také můžeme připravit den předem a nechat uležet v lednici přes noc.


- Formu na koláč o průměru 24 cm s nízkým okrajem (můžeme použít i klasickou formu na dort s odnímatelným okrajem) vymažeme Herou a vložíme do ní těsto. Můžeme ho předtím vyválet, aby mělo rovnoměrnou tloušťku a lépe se s ním pracovalo. Povrch těsta propícháme vidličkou a předpečeme v předehřáté troubě při 180 °C (v horkovzdušné troubě doporučuji 165 °C) po dobu 15 minut.

- Mezitím připravíme krém: elektrickým šlehačem našleháme pěnu z vajíček a cukru (sníh). Šleháme přibližně 3–4 minuty při maximálním příkonu. Do vzniklé pěny přilijeme smetanu a šleháme dál po dobu 30 vteřin. Přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a po lžících přilijeme citrónovou šťávu.

- Krém nalijeme na předpečené těsto a rovnoměrně rozetřeme. Koláč dáme zpět do trouby a dozlatova pečeme při stejné teplotě ještě 20 – 25 minut. Upečený koláč necháme vychladnout ve formě, pak vyjmeme z formy a nakrájíme.



Tento koláč dělám fakt často - je jednoduchý rychlý a fakt dobrý!

Díky za komenty a "+"



Terka <3


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.