teenZ

SME RODINA

Ďalší môj článok na téma politika. Dneska to bude o politickej strane SME RODINA. Na začiatok pár informácii k tejto strane aby ste mali aspoň nejaký všeobecný bližší prehľad a potom to bude o mojom názore na túto stranu a jej členov.

SME RODINA – Boris Kollár
Založenie: 10. november 2015
Predseda: Boris Kollár
Poslancov: 8 (NR SR)
Volebný výsledok: 6,62%
Ideológie: Konzervativizmus Populizmus
Politické spektrum: Stredná pravica

V roku 2016 (posledné voľby do parlamentu SR) získali 172 860 hlasov čo je 6,62% (na vstup do parlamentu stačí 5%). Ich aktuálny počet poslancov v národnej rade je 11/150 čím sa dostali do opozície


Tak to by boli nejaké základné informácie viac sa ich nájde napríklad na Wikipédii ale ja tu nie som od toho aby som od toho aby som vám ju tu celú odpísala. Rada by som vám tu predstavila skôr členov strany ktorá sa tak príhodne volá koniec koncov líder strany Boris Kolár si ju sám takto nazval. Predsa on má veľmi veľkú rodinu tak si to aspoň dobre zapamätá. A nie ani tak veľkú rodinu ako veľa detí predsa len nie sme v stredoveku a mať ich desať je v dnešnej dobe trochu (nie trochu ale dosť) neštandardné.Samozrejme jeho rodina a strana neni to jediné prečo by nám malo byť jeho meno známe. Poznáte Fun radio? No tak to vlastný okrem iného aj ako majiteľa rôznych vlekov a hotelov. Zaujímavejšie však je že jeho meno si môžete spojiť aj s Petrom Steinhübelom. A kto to je, že vi ho nepoznáte? Dámy a páni to je bývalí bos Bratislavského podsvetia ale od toho sa dištancuje takže to potom nebude pravda (kto tomu verí nech zdvihne ruku, ja nie). Tak takto to vyzerá v našom parlamente ešte že majú tak príhodné názvy nie len NAŠE SLOVENSKO ale aspoň si to Kollár prizná. 



Slovník pre tích čo niečomu nerozumejú: 

opozícia= strana ktorá nespravuje žiadne ministerstvo ale kritizuje koalíciu a je pripravená ju kedykoľvek nahradiť                                                                                                                                            koalícia= strana alebo viac strán spravujúcich rôzne ministerstvá ktoré sa zasadzujú o chod štátu

(Tento článok zaradím do kategórie celebrity lebo slovenský parlament tvoria len samé celebrity)

Komentáře

Naty a KájaVIP(Fazole)

Zajímavé, asi si zapamatuju jen název té strany a jaký měsíc byla založena (ach, já a angličtina). Jen si znovu přečti první větu u netučného textu. Pozor na opakování se ve větách. Mezi slovy "hotelov" a "Zaujímavejšie" máš velkou mezeru a kousek za tím další, trochu menší. Ehm, jsi si jistá, že se u vás píše vy (všichni) s měkkým i?
Líbí se mi ten slovníček, to spousty lidí nenapadne a googluj. Pohybujeme se v politice, asi po tobě nemůžu chtít moc. Uvidím, jestli to příště (pokud nějaké bude) bude lepší, ale i kdy ti teď nedám plus, tak se mi článek líbil.
Hezký zbytek dne.

Naty a KájaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.