starry sky

Canada 2017 days 1-3

Hola amigos! Hello friends! Ahoj kamarádi, nebo jakým jazykem chcete... Zase jsem nebyla cca 2 týdny aktivní (aneb když slíbím že budou častěji články a jsou ještě míň). Ale tak, snad se moc nezlobíte =D. 

Dnešní článek- jak už můžete z názvu poznat - se bude týkat mých prvních tří dnů na dovolené v Kanadě. Tohle bych teď chtěla vydávat, abych se s vámi podělila o své zážitky, nebo třeba řekla co se tady dá dělat, pokud se tady chystáte =)

Day 1 - 7.7.2017

Praha- hotel Holiday Inn u letiště, 5 ráno. Vstávala jsem brzy, protože než se vyhrabeme z hotelu tak už je 6, asi Frankfurtu to letí v půl osmé. Máme (bohužel) do Kanady let s přestupem. No, abych se vrátila k mému "příběhu"... tak jsme prostě udělali všechny ty základní věci jako hygienu a oblečení a vyrazili na letiště. No do Frankfurtu to letělo necelou hodinu a pak jsme čekali na let do Vancouveru. Do Vancouveru to letělo cca 10 hodin a dorazili jsme sem ve 13 hodin zdejšího času. Takže 1 odpoledne =D. Ještě jsme si museli pronajmout auto, protože tady se bez auta nedá udělat nic. Takže jsme vyjeli z letiště asi ve 2, a první dojem? Heh... možná jsem měla zůstat v Praze... Každopádně když jsme dojeli na hotel, tak jsme se ocitli v takové hezčí části města. Ale hned jak jsme došli na pokoj (což bylo kolem 4 odpoledne) tak jsem sebou mrskla na postel a šla spát. Bez jakékoliv hygieny  (aneb. prasátko Felicity)

Day 2 - 8.7.2017

Probudila jsem se kolem 3 ráno... Ale naštěstí jsem pak ještě usnula. Tenhle den jsme byli nakupovat. Když jsme projížděli městem, bylo to pro mě velké zklamání. Všechno bylo staré a nemoderní. Ne že by mi v tom nějak záleželo ale tohle bylo opravdu něco, co vydět nechcete. Každopádně. Tenhle den jsme si vyhradili na nakupování. Šli jsme do outletu (obchoďák kde mají všechny značkové věci levněji) tam skoro nic nebylo, bohužel. No a pak jeden obchoďák kde jsme se jenom najedli a byl tam samej číňan a potom konečně něco aspoň trochu normálního, tak tam jsem si koupila aspoň tílko a mikinu. No tím pádem jsme už kolem 3 šli na hotel a já jsem si celý zbytek dne projížděla instagram.

Day 3 - 9.7.2017

To jsme šli do Stanley Parku. Musím říct že to bylo nádherný. Fakt krásná příroda a tak. Byla to vlastně dlouhá cesta která trvala asi 3 kilometry a dovedla nás na pláž Third Beach. Tam jsme s mamkou sbírala mušle a škeble. Já jsem našla jednu opravdu velkou. Pár malých jsme si vzali do igelitového sáčku. Když jsme u Third Beach odcházeli, našla jsem ještě živého krabíka, tak jsem ho hodila zpátky do moře (aneb dobrodějka Felicity xD) No pak jsme si vzali zmrzlinu a šli do akvária, které je vlastně taky v tom Stanley Parku. Vevnitř bylo spoustu zajímavých ryb, želv, chobotniček a dalších živočichů, které jsem ještě nikdy neviděla. Ve venkovním akváriu jsem viděla delfíny, tuleně a velrybí mládě. Akvárium bylo opravdu krásné, asi zatím nejlepší věc z celé dovolené. No a potom jsme šli do obchodu a já si koupila nějaké zdejší sladkosti.


No a to je zatím všechno. Snad se vám tenhle článek líbil, a připadal vám alespoň částečně zajímavý. Omlouvám se za nějaké chyby a tak, ale píšu z mobilu, takže... Všichni známe ty automatické opravy... takže tohle by už vážně bylo všechno, uvidíme se u dalšího článku a PáPá ^^


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.