Snažím se být pozitivní! :))

Když se akné množí...

                                      ♥♥♥♥                 ♥♥♥♥

Nejdřív se objevil jeden, prý nic se vyklubal druhý a najednou jich máš plný obličej...

Je úplně normální, že mazové žlázy,  aby udržely pleť hebkou, produkují maz a tuk. Právě v době dospívání se žlázy v důsledku, hormonálních výkyvů chování šílené - jsou hyperaktivní a na pleti se vytváří mastná vrstva. Mazové žlázy se zvětšují, a bakterie se tak množí a vznikají pupínky tzv. Komedony. Je- li komedon otevřený, dochází jen zřídka k jeho zanícení.


                                                                  

Problém je však zavřený, komedon: v malé bílé čepičce ve vrchní vrstvě pokožky, se nachází bakterie, dostatek živin - mohou se vyvinout v zanícený uher. Na prsou, na zádech na obličeji v tzv. T- zóně je obzvláště velké množství mazových žláz, proto pupínky tvoří právě v těch místech.



Když už si nevíš rady...

Nemůžeš - li si s pupínky poradit sama, vyhledej kožního lékaře. Doporučí Ti, program péče o pleť přímo šitý na míru Tvým problémům.

                                                        



Hormony a geny

U většiny děvčat se pupínky vyskytují ve větší míře, ve druhé půli menstruačního cyklu, kdy hormony silněji podněcují produkci mazu. Kromě toho skutečnost, zdá má je také otázkou genů, nehod dispozice k tomu se dědí po rodičích. 

                                                                                               

Co můžeš dělat?

• Základem je čistota. Nežmoulej si obličej špinavýma rukama. Dvakrát týdně, si vyměňují ručník v koupelně. Důležité je důkladně čištění pleti prováděné podle jejího typu.

• Po každém vyčištění pleti by sis měla na obličej nanést pleťovou vodu. Stabilizuje se tak přirozená ochranná vrstva.



                                                   

• Na pupínky v dekoltu a na zádech můžeš použít speciální sprchový gel. Poté potři  podrážděná místa čistou pleťovou vodou a namaž jemným pleťovým mlékem.

                                                                                                         

• jednou až dvakrát týdně kromě toho můžeš obličej důkladně vyčistit peelingem.

                                          

• úporné pupínky si dají úspěšně zaretušovat korektorem.

                                                                                     



Vymačkávání pupínků

Vymačkávání pupínků představuje pro kůži maximální stres. Pokud se bakterie rozmnoží může se pupínek ještě zvětšit takže na to pozor! To které pupínky pupínky si smíš vymačkat sama ty samozřejmě nejlépe poradí kosmetička. V každém případě se ale můžeš pouštět jen do těch zralých pupínků. Vyvaruješ se zarudlý bouliček žluté čepičky. Vymačkáváním se jen podráždíš a později Ti po nich mohou zůstat jizvy. Před vymačkáváním je dobré napařit.

                                                                       


Napařování pleti heřmánkem 

Do mísy nalej horkou vodu přidej 3 čajové lžičky květů heřmánku. Obličej dej nad mísu a hlavu si přikryj ručníkem. Asi po deseti minutách se póry působením tepla otevřou. Heřmánek působí na pleť protizánětlivě. Oba ukazováčky si pak obal papírovým kapesníčkem a kůži po stranách pupínku roztáhni. Pupínek musí jít sám Pokud ne není zralý. V takovém případě dej i když je to těžké ruce pryč od vymačkávání. 


                               

pokud se Vám článek líbil, můžete mi tu nechat plus

Děkuji

Listranda ♥

Komentáře

Naty a KájaVIP(Fazole)

Svižé, zajímavé a dost možná účiné. Dobrý článek, jen by mě zajímalo, co tě na toto téma přivedlo. Na těch videech nevypadáš namalovaná a pupínky tam nevidím.

Naty a KájaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ListrandaVIP

Naty a Kája: Děkuji, pokud to na videií není vidět tak, to jsem jedně ráda. Akné mám ale snažím se to zamaskovat korektorem BB creaemem a pudrem. Také na to každý den používám sudoctem a asi to pomáhá

ListrandaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.