Slohovky :D

Nikdy jsem tě ale neviděla... - 4. Část

Regina Zajícová 

Bohužel po příjemně stráveném víkendu musela nastat zákonitě škola, kterou ze tří prostých důvodů nenávidím. 
Za prvé, ranní vstávání. Já nepatřím mezi ranní ptáčata. 
Za druhé, učitelka Vlčková. Teď nemyslím jednu nedůležitou úču, která nás vyučuje jednomu předmětu, ale naší třídní, učící snad polovinu hodin. Dějepis, zeměpis, čeština, matika, angličtina a ruština. Jak se ta ženská dokázala vyučit tolika předmětů, to mi hlava nebere. 
A za třetí, což je nejhlavnější příčina mé zášti k tomu ústavu, Daniel Robert. Dan je do mě zamilovaný od doby, co mě poprvé potkal na gymnáziu. To znamená od doby, co jsem přešla - od šesté třídy. (Pozn. aut. Snad jsem to napsala dobře XD Přestupuje se vždy v šestý nebo v osmý, že? Já si teď nemůžu vzpomenout... :'D kdyby to bylo blbě, tak prostě tahle škola, kam Reggie chodí, má jiný pravidla XD) Skoro tři roky už za mnou dolézá a neustále otravuje. Jistě, napoprvé mi jeho lichotky připadaly roztomilé a potěšující, ale když člověk slyší dvacetkrát za den, jak moc mu to sluší, jak moc je milý a chytrý, rychle ho to přejde. 
A já celou dobu stejně měla v hlavě akorát tu holku, s níž jsem si psala po Wattpadu. Nevím, prostě se mi dostala pod kůži. 


Ve třídě už na mě čekala moje kamarádka Lucinda. Seděla jako obvykle na našem místě úplně vzadu u oken a držela mi místo. Momentálně její oči byly upřeny do knížky, držící v jejích rukách. Je velká knihomolka. 
"Ahoj Indy," pozdravím jí s úsměvem, hned, jak k ní přijdu. Lucinda nesnáší svoje celé jméno, a tak jí říkám zkráceninou, kterou si sama vymyslela. 
"Dobré ráno," odpoví a ospale zívne. Přestože do sebe po ránu nalila kafe z automatu u šaten - soudě dle prázdného kelímku u jejího penálu - pořád je unavená. 
"Moc jsi toho nenaspala," podotknu vědoucně. Ona pouze přikývne. 
"Taky že ne," potvrdí mojí domněnku. 
"Cos proboha dělala o víkendu?!" 
"Učila se na ájinu, zemák, děják..." Zamyslí se. "Zkrátka na všechno, z čeho dnes píšeme." Frustrovaně zaúpí. "Tohle by mělo být nezákonný, psát tolik testů v pondělí." 
"Odkdy se TY musíš učit na angličtinu, to mi vysvětli," ušklíbnu se. Indy umí anglicky, jako jejich královna. Její rodiče pochází z Anglie a když se po jejím narození přestěhovali do České republiky, vychovávali jí pouze anglicky. Až později, na prvním stupni základky se naučila pořádně česky. Takže pokud se ona potřebuje učit na nějaký jazyk, je to spíš čeština. 
"Víš, kolik jsem toho zapomněla?!" vykřikla zoufale. "V současné znalosti mi pomáhají anglická videa na YouTube." Lehce našpulila pusu a přejela si mě strohým pohledem. 
"Taky by ses na to měla dívat. Pomůže ti to víc, než dvacet hodin s Vlčkovou." 
"Jasně..." Protočila jsem oči v sloup. Tohle mi opakuje neustále. 
"Po vyučování ti pošlu pár odkazů na zábavná videa," prohodí ke mně naposledy a s tím naše debata končí. Zvoní a se zvukem školního zvonku do třídy vchází naše třídní. 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.