Sjůzin blog

Rozhovor s unicornem LILI

Hillou! Dneska je tu po delší době článek.  Jde o smyšlený rozhovor(logicky). Snad to v průběhu pochopíte. 

Rozhovor s unicornem  LILI. Nejdřív jsem LILI napsala na cornchat.ucorn

 Já : Ahoj LILI ,proč se tvé jméno nemůže psát Lili?

LILI: AHOJ , u nás se jména píší velkým písmem nebo malým. Podle toho jak velký má kdo roh . Např. můj kamarád jack má malý roh tak je to jack .

Já: Aha zvláštní , a jsi ráda ,že se se mnou podělíš o rozhovor?

LILI: Jasně , je mi ctí. Od mala si přeju podívat se na zem. Jsou však jen tři portály do vašeho světa. V Londýně pod Tower bridge, v Pekingu ,ale ten je přísně tajný ,nemohu říct kde. SORRY. A poslední je v ČR v Praze ve stěně Národního divadla. Ale mohou tam jen unicorni co prošli testem zdatnosti ,ale já ne. Už jsem se o to pokoušela 3krát. Hrůza.

Já: No, aha  a proč tím musí projít? A vaše tradiční jídlo? Neb žerete jen trávu a oves a jablka a mrkev a cukr?

LILI: Aby dokázal ,že je hoden jí na svět jiných lidí a pak teprve projde portálem a ten ho zároveň zneviditelní pro lidi. Ukáže se jen tomu komu chce. A tradiční jídlo jsou pomněnky s jablečným pyré. Mňam..mňam...je to moc dobré. Ale moje nejoblíbenější jídlo jsou jahody s kakaem a trávou.

Já: No, to by nám lidem asi nechutnalo :). A vaše známá města?

LILI: Hmm, hlavní město je Cornhorn. Další známá města jsou : UNIcornHRON,  Jednorožcov, Unicornov, New Uni, Teamcornie.

Já: Díky a jaký je úřední jazyk? A jste modří atd...nebo jen bílí ?

LILI: Úřední jazyk je  cornština a angličtina. Ale taky se dost mluví česky, čínsky a pegaštinou. Tu jsme pochytili od pegasů :D. A jsme modří , fialoví, růžoví , bílí a černí a hnědí. Já jsem bílá. 

Já: Jo a poslední tři otázky. Jaké jsou vaše státní svátky nebo slavnosti? Jací unicorni se ti  nejvíce líbí jako kluci :D :D ?? A kolik let se unicorni průměrně dožívají?

LILI: No , Sjůz líbí se mi nejvíce modří a hnědí :D. Státní svátky a slavnosti jsou : Den Unicornů a Pegasů ( 23.8.) , Unicornoce (24.11.),  Newunicronský  rok a Slivestroj. (  1.1. a 31.1.) , den Lásky a přátelství, Slavnosti první jarní duhy a to je vše. Potom ještě narozeniny ,ale svátek neslavíme. A průměrný věk je 200 let ,mně je 50 let. 50. let až 80.let je mládí ,předtím je dětství od 80. do 180 jste dospělí a potom už jste nejstarší unicorni. Díky za rozhovor a čau :D.

Já: Ahoj LILI. Moc díky.

A LILI mi ještě poslala svojí fotku :

 

 

 a fotku svých dvou kamarádek:

Tak Hillou ,vaše Sjůz 


 

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.