Sjůzin blog

láska přes facebook a penny board

Ahoj, jsem Amber Smithová a chtěla bych vám vyprávět příběh co se mi stal v mých šestnácti. (teď mi je osmnáct)

Přišla jsem ze školy domů a bez pozdravu křičím na mamku: ,,Mami , Josh Edemes se mnou chodí!"

Mamka pekla koláč a zavolala: ,,To je super a dáš si malinový koláč?" ,,Jasně." odpověděla jsem rychle a běžela k notebooku. A už jsem psala Joshovi : ,, Ahoj, mám tě ráda a nikdy tě neopustím!"

Po několika vteřinách přišla odpověď: ,,Já tě miluji víc a nebudu se hádat!"  

A takhle jsme si psali až do 8 večer kdy mamka přišla do pokoje: ,,Dáš si ten koláč, nebo ti ho Rick celý sní! A už u toho sedíš celé odpoledne  asi 5 hodin! A nemáš určitě úkoly!" Já jen mávla rukou a šla jsem ke stolu kde seděl Rick( můj bratr ,kterému mělo být zanedlouho 15) . Vzala jsem si čtyři kousky a dva jsem snědla u stolu ,ale pak jsem se vypařila pro mobil a zase to začalo až do půl desáté. ,,Amber, ještě nemáš úkoly!"

 

A TAK JSEM MU NAPSALA: Už musím zlato ahoj, zítra ve škole.

A do půl jedenácté jsem se piplala s matikou. A CHTĚLA JSEM SI S NÍM POTAJNU PSÁT ASI AŽ DO RÁNA ,ALE NEBÝT MAMKY TAK SE NEVYSPÍM ,PROTOŽE MI MOBIL V JEDENÁCT VZALA A ODPOJILA INTERNET V MÉM POKOJI. A já s pláčem o půl dvanácté usnula. A ráno jsem vstala v sedm a už jsme si psali a já zameškala první hodinu ,protože mamka mi mobil nechala v kuchyni a šla v šest do práce.

A NAŠTĚSTÍ MI TO DOŠLO RYCHLE JSEM SI vzala mikinu a bez snídaně jen počesaná jsem běžela do školy.

A ANI KDYBYCH BYLA OLYMPYJSKÝ BĚŽEC bych nestihla druhou hodinu takže jsem přišla až na třetí a vymluvila jsem se ,že mě bolelo v krku ,ale mamka mě pak poslala do školy.

Celý den jsem s Joshem nemluvila  ,protože se bavil s jeho kamarády a já s Lillou ,mojí nejlepší kámoškou.

Přišla jsem domů  ve 2 mamka ještě byla v práci. A taťka taky. Brácha byl venku s jeho nejlepším kámošem

Fredem. Psali jsme si. A TAK UŽ TO BYLO CELÝ MMĚSÍC VE TŘÍDĚ JSME SE MOC NEBAVILI.


A Josh k nám přišel na návštěvu. Pozdravil :,,Čus Amber!" ,,Ahoj." On si sedl na gauč a já jsem šla pro něco do pokoje . Ale nedalo mi to a koukla jsem se na FB. ON NAPSAL: ,,JSEM  dole a čekám!" A PSALI JSME SI A PAK K NÁM CHODIL A MY TŘEBA SEDĚLI vedle sebe a psali si místo toho aby jsme si povídaly

Jednou ke mně přišly kamarádky Lilla a Bella. Zakřičely do okna:. ,,Amber pojď ven jdeme se projet na penny boardu."  ,,Nemám čas ,píšu si s Joshem ,přijďte zítra v šest." A tak přišly ,ale já je odmítla jako by facebook byl důležitější. Pak už se mnou nemluvily ,ale mě to nevadilo. Byla jsem zaslepená facebookem a myslela jsem si ,že takhle bude fungovat náš vztah do nekončena.

Mamka i taťka mi dávali zaracha a brali mi mobil a vypojili internet ,ale já si ho vždycky zapnula.

Už jsem neměla žádné kamarádky ,bylo mi to jedno ,všichni mi byli jedno. Ale potom brácha přišel ke mně   do pokoje ,někdy kolem páté odpoledne. ,,Jdeš ven?"  ,,Píšu na FB!"    ,,To je zajímaví ,že furt píšeš nechodíš ani ven s Lillou a dalšíma kámoškami.  A NA ŠKOLU SI UDĚLÁŠ PŮL HODINY V 10! Copak ,to nechápeš? Stává se z tebe závislák  a Josh není tvůj kluk!" ,,JAKTO ,ŽE NENÍ MŮJ KLUK? "

,,Nechodíš s ním ven a normálně si s ním nepovídáš."  ,,Pojď ven." Už chci říct ne ,ale vtom mi to docvakne ,že jsem byla ta nejhloupější ta všech. Stala jsem se závislákem a moje láska přes facebook mi zabrala celý život kromě školy. ,,Jdu." Brácha nevěřícně civěl jak si beru pennyboardu ,který už jsem dva měsíce nepoužila.


On si jde pro svůj zelený pennyboardu a za chvíli už jedeme  cestou okolo rybníku.

A povídáme si. A já jako bych přišla do jiné dimenze kde nehodnotíme liky a disliky.

Musela jsem bráchu obejmout. Za to ,že mi otevřel oči. Napsala jsem Joshovi ,že takhle to dál nejde a pokud se nezmění ,že se s ním rozcházím. ALE ON MI NAPSAL ,ŽE MÁ DALŠÍCH PĚT HOLEK NA FB.

Další den jsem přišla do školy bez mobilu v ruce a omlouvala jsem se Lille ,Belle a Tianě.  

S radostí mi odpustily. Od té doby jsem si dělala úkoly dvě hodiny po škole a začala jsem více pomáhat mamce , a skoro každý večer jsem s bráchou jezdila na penny boardu okolo rybníku a polní cestou.

Nebo jsem nejela s ním pokud byl pryč ,ale s kamarádkami. A na noteboku a mobilu jsem byla maximálně hodinu denně.  

Měsíc před koncem školy k nám přišel nový kluk jmenoval se Tim Barker. Měl hnědé vlasy a modré oči.

Nikdo  s ním nekamarádil ,protože Josh tak rozhodl byl to nejpopulárnější kluk ze třídy. Tak se s ním kluci a nebavili a holky taky ne. On byl zamlklý a smutný. Tak jsem mu řekla: ,,Máš penny board?" Podíval se na mě ,jako kdybych se mu chtěla vysmívat a řekl: ,,Nemám, není dost peněz."

,,Aha a nechtěl by jsi se na něm naučit jezdit?" ,,Rád ,ale nemám ho." posmutněle odpověděl. 

,,Můžu tě to naučit."  ,,To by jsi fakt udělala? Nebo je to nějaký trik jak se mi vysmát?"

,,Proč by byl?! Víš kde začíná alej třešní?", zeptala jsem se ho ochotně. ,,Jo." zamumlal. ,,Proč?"

,, Buď tam v šest a přijdu tam já a můj o rok a půl mladší brácha. "

Odběhla jsem pryč. Přijely jsme tam s bráchou už o půl šesté. On přišel 20 minut po nás.

,,AHOJ!" KŘIČEL NA NÁS UŽ Z DÁLKY. ,,Čau Time, tohle je brácha Rick." ,,Ahoj Ricku."

Celý večer zkoušel jezdit na penny boardu. Bylo osm. ,,Díky moc Amber a Ricku! Taky bych chtěl vlastní pennyboardu." povzdech si. ,,Ahoj ve škole." Až odešel tak jsme si  s Rickem plácli.

Zavolala jsem to všem mým kamarádkám. Chtěla jsem Timovi pomoct ,ale nevěděla jsem jak.

Po škole jsem s Timem šla pro Ricka. Celé odpoledne jsem spolu byli. A  mě docvaklo ,že bratr má ještě jeden penny board. Měl ho ve dvanácti ,ale potřeboval nový ,protože tenhle byl zanedlouho rozbitý.

A já poprosila taťku aby ho spravil. Ale on řekl ,že to nejde. Od mala jsem byla kutilka na klučičí věci a tak jsem ho po 2 hodinách spravila ,protože jsem pevně věřila ,že to půjde. Druhý den jsem ve škole nedávala pozor a myslela na Timův překvapený výraz  až mu ten penny board dám. Ale Tim nepřišel do školy.

,,Co se stalo Timovi paní učitelko?" ,,Má angínu. Mám ti vyřídit pozdrav. "

Já byla smutná a  po nekonečných dvou týdnech Tim přišel do školy. ,,Ahoj Time! Chyběl jsi mi!"

,,Ahoj ,taky jsi mi chyběla." ,,Mám pro tebe překvapení."  

A večer jsem přišla k aleji třešní a on tam čekal. ,,Zavři oči." Penny board jsem položila na zem. On vykřikl :,, To není možné! Díky moc!" A CELÝ VEČER JEZDIL.  A  potom mi řekl: ,,Miluji tě."

Já nevěděla co odpovědět a tak jsem jen řekla: ,,Miluji tě." A DALA JSEM PUSU.

Od té doby jsme spolu chodily. Rick si taky našel holku jménem Cleo.

A TEĎ JSME S TIMEM DVA ROKY.


 A LÁSKA PŘS FACEBOOK NENÍ LÁSKA! A nebýt Ricka tak možná u toho mobilu ještě teď píšu s Joshem.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.