Sjůzin blog

kouzelná povídka 2- dlouhý díl

Ahoj ,je tu druhý díl, Napište do komentářů ,co bych měla zlepšit, díky. A už povídka. A tenhle článek bude hodně hodně hodně dlouhý ,tak prosím + ,dala jsem si s ním práci.

 Kapitola: Flim a jeho syn 

Probrala se  v ledové vánici. ,,Kde to jsem?", vyhrkla. Vedle ní seděl její otec proměněný v kocoura.

Ospale řekla: ,, Už si vzpomínám jsme ve vílí zemi, oh  tady muselo být kdysi  krásně. Ale Darkra tuhle zemi změnila ve věčnou zimu a někde i podzim. Kam půjdeme?" ,zeptala se Felixe. Půjdeme za mým starým dobrým přítelem rybářem Flimem k jeho chatě u rybníka. TADY se žije jako v 17 století???? Ne, on se živí rybolovem ,už dvacet let. Pak ty ryby prodává na trhu jeho 16tiletá syn ,nebo mu je teprve čtrnáct? Ne, docela určitě 16, už jsem tu totiž 16 let nebyl. A JINAK JSOU TU TECHNOLOGIE ,MOBILY JEŠTĚ VYMAKANĚJŠÍ ,NOTEBOOKY, VĚTRNÉ LODĚ ,VĚTRNÉ SKÚTRY, ŠKOLY PRO VÍLY, NADNÁŠEJÍCÍ SE AUTA,ŠKOLY PRO KOUZELNÍKY ATD. UŽ  došli  před chalupu. ,,Jdu první." prohlásila. ,,Dobrý den, Flime." pozdravila. ,,Kdo jsi mladá dívko? Nejsi Davidova holka nebo kamarádka?", ZEPTAL se udiveně. ,,Ne, nejsem.", řekla s úsměvem.

 vílí země dříve

 


jestli to nepůjde vložit omlouvám se.  

,,Jsem princezna Ariela co přišla zachránit vílí svět a i s tvým přítelem  Felixem zakletým v kocoura. ",řekla důstojně.

,,To je zase Davidův vtip?!" řekl nevěřícně, Až přijde tak to schytá. VTOM PROMLUVIL KOCOUR: ,,Ne, není to vtip příteli, koukni na tu podobu !" Je jako královna Alexa ,stejné hnědé oslnivé dlouhé vlasy ,modré oči i podoba v obličeji ,a po Felixovi ten lišácký úsměv a malé temné obočí. Jako bych viděl Alexu. Tak vám věřím! Felixi co se ti stalo? A už chápu, Darkra. Unáší víc a víc lidí a její víly-vojačky a vojáci kradou, aby dali energie Darkře ,přepadávají vílí školy a školy pro kouzelníky.

Už je to šestnáct let ,pět let jsem čekal a věřil ,ale už jsem beznadějný ,ale teď už ne. Sedněte si,dáte si princezno rybí polévku? Díky,ráda a říkejte mi Ariel nebo Arielo prosím. A jak koukám David je asi vtipálek? Ano, vtipálek a průšvihář. Má asi 20 kamarádů po celé vesnici, ale teď je hodně sám, změnil se pořád někam chodí po obědě se vytratí a chodí někam pryč. Vrátí se až v 7 hodin večer dá nažrat  psovi a o půl osmé si sedne na hráz a kouká na západ slunce ,když zrovna není čtvrtek ,protože to tudy chodí vílí strážkyně. A mohli by mu něco udělat i ,když ovládá les a slunce. Jsou silné a je jich asi deset. A ani lukem nebo mečem by je nepřemohl. A co dělá dopoledne? Pomáhá mi lovit ryby nebo jde v 10  do našeho obchůdku, na trhu. Který je jen ve středu a čtvrtek. ,,Já chci taky, prosím!" ozval se kocour, už jsem ji neměl šestnáct let. Rybář mu to dal do misky. Budeš spát v pokoji pro hosty  a ty na peci. ,,Je tu signál ?",řekla. ,,Jo, v Davidově pokoji." přitakal rybář. Zavolám domů. ,,Ahoj mami, jsme u tátového přítele  

 . Je rybář a má syna Davida. Nevím kdy vám budu moct zavolat, chybíte mi ,mám vás ráda. Možná zavolám zítra. OH, AHOJ ARIEL MÁME TĚ RÁDI A DRŽÍME TI PALCE A CO TEN KLUK? JEŠTĚ JSEM  HO NEPOTKALA ,ALE PRÝ JE VTIPÁLEK ,ALE TEĎ PRÝ NĚKAM CHODÍ, je záhadný, ahoj.  Ahoj.

Sešla dolů a řekla ,,Už jdu spát ,dobrou." a vzala si noční košili.JE TEPRVE SEDM ,ale jsem tak unavená. Asi o 10 minut později se přihnal David a tatínek mu vše řekl. A hned se ptal: Zachrání nás? To nevím. A ty se budeš zajímat jenom o ní!! Co to říkáš? Běž radši za Nickem, to je náš pes Felixi. UŽ  jdu ,sbohem veličenstvo kocoure. Byl tak mrzutý, drzý.

Ráno, šel do koupelny čistit si zuby a potkal ji tam. AHOJ JSEM DAVE NEBO DAVID. Jsem Ariela,Ariel.

Už jdu na snídani. A TAK TAM BYLY TŘI DNY A FELIX ŘEKL,ARIELO,MUSÍTE JÍT NAJÍT KORUNU TVÉ MATKY UKRYLA JI NĚKDE V JESKYNI V AKDELOVSKÉM LESE! KDO MY? TY A DAVID. CO JÁ?  Ale já tu mám tajemství! Dva jednorožce. ,,Ukaž mi je.", rozhodl Felix. TAK ŠLI I S ARIEL PO PROUDU POTOKA DO JESKYNĚ. Prošli tou jeskyní  a tam byl menší otvor do další a za ní už byla louka a krásná příroda nedotčená člověkem ani Darkrou. ,,O, TO JE ŘÍŠE JEDNOROŽCŮ NEJSOU TU JEN DVA ,ALE CELÁ STÁDA , SEM SE DARKRA JEŠTĚ NEDOSTALA!",ŘEKL KOCOUR. Tady jsou jednorožci v bezpečí ,ale kdyby je Darkra chytila vzala by jim moc a co teprve královna jednorožců ,její roh je jedním z nejmocnějších předmětů ve vílím království. Musí to tu zůstat utajené ,nikomu to neříkejte.

A už běžte.

pokračování příště..................................................................................................................................................................

.............................................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................


Kapitola: záhadné zvíře

Šli lesem dál a dál a David řekl: ,,Utáboříme se." Ariel šla pro dříví a rozdělala oheň , k večeři si vzali housku s jogurtem ,co měli v zásobách. David rozhrnul mapu a řekl: ,,Nejbližší jeskyně je na severozápad 5 kilometrů ,Ariel zítra tam dojdeme a celou ji prohledáme. Jmenuje se Hlučná jeskyně ,protože ozvěna je tak silná jako kdyby volala 10 lidí." ,,Dave, a jaktože  ji Darkra nenašla? " ,podivila se Ariel. ,,Ona ji ani nehledala ,neví o tom. " rozesmál se David. ,,Aha ,dobrou noc. " Dobrou.

Bylo 5 hodin ráno a Ariel se probudila ,slyšela šramot z křoví ,ale myslela si ,že to je jen veverka nebo sova.

Vstala v 7:00 a Dave už byl na nohou a něco opékal. ,,Dobré ráno." ,řekla vesele. ,,Dobré ráno." odpověděl David. A začal ranní rozhovor: ,, Zdálo se mi ,že v křoví rachotí nějaké zvíře celkem hlučně ,ale nejspíš to byla jenom veverka nebo nějaký pták. Tebe to neprobudilo? JO, někdy při rozednění tipl bych kolem 4 ráno a kdy se to zdálo tobě? Myslím ,že na mobilu bylo 5:02. Není to divné? Asi ne. Dáš si opečená chleba?

To křoví.

Jasně, díky. " V 9 hodin vyrazili na cestu a Ariel se zdálo ,že něco šramotí v keři asi dvakrát a viděla jak se něco mihlo ve větvích  a svěřila se Davidovi: ,,Něco nás sleduje ,šramotí v keřích a mihlo se to na stromě!"

,,Hmm ,to může být  někdo od Darkry. " ,odpověděl znepokojeně. ,,Hej vylez ať jsi kdo jsi!!!!" ,zařval.

Něco vylezlo z poza stromu a vypadalo to jako veverka  ,ale mělo to křídla a bylo to modré. A hned to zmizelo.

,,Co to bylo za zvíře Davide?" chtěla vědět polekaná princezna. ,,Nevím nikdy jsem to neviděl podívám se do knížky. " rozhodl. Ale ani po hodině pečlivého hledaní to nenašel. Žádné rachocení potom neslyšeli. Došli k jeskyni a Ariela zavolala: ,,Ahoj jeskyně." A  z jeskyně se ozvalo desetkrát silněji: ,,Ahoooooooooooooooj jeeeeeeskkkkkýýýýýýýýýýnnnnnnnněěěěěěěěěěěě." ,,Jak tu korunu najdeme?" zašeptala tiše ,protože tu ránu do uší nechtěla znovu slyšet. ,, Felix říkal ,že může být jako skalní útvar nebo v nějakém výklenku či tajné chodbě , v každé jeskyni je prý nápověda od Alexy. Něco hledali ,ale ani po dvou hodinách nic. ,,Je tu vůbec něco a co jeskyně s jednorožci?" zeptala se unaveně. ,,Je tu něco a o jeskyni s jednorožci nevěděla ani ona." odpověděl tajemně. Ariel nahmatala kámen ,kterým se dalo hnout ,odstrčila ho a byl tam nápis:

Záhadná postava ti pomůže ,až půjde do úzkých. Najdi kámen co koruně se podobá ,je to jen klam ,ale   je v něm nápověda.


,,Co to znamená?" řekla udiveně. Tak hledali a až na konci jeskyně byl KÁMEN A NA NĚM NĚCO S TŘEMI ROHY A VYPADALO TO JAKOU KAMENNÁ KORUNA. 

ve skalním útvaru. Ariela na ten kámen sáhla a on se rozevřel byl v něm dopis:

Jděte po cestě dál a hledejte něco co očima nevidíte.

,,Co ,že ? Jak to pak můžeme najít? ", divil se David. ,,To nevím a co ta bytost ,nemohlo to být to zvíře?" prohodila Ariel. ,, Pochybuji ,že je to ta veverka co nejde nikde najít ,ale nic není nemožné. Tak šli dál a

pokračování příště.  





Najednou u cesty byla vysoká jedle vyšší než nejvyšší smrk v celém lese. ,,To je divné, jedle nebývá tak vysoká." poznamenala  Ariel. ,,Je tu hodně kouzelné energie. ,,To místo je čarovné a divné",řekl udivený David. ,,Půjdeme radši dál!" navrhl. ,,Ne v žádném případě." rozhodla Ariel. ,,Má to určitě něco společného s Alexinou hádankou ,,Hledejte něco co očima nevidíte."  Ariel radostně zakřičela:,,Mám to očima nevidíme tu krásu tohohle místa lidé ji přehlíží ,ale cítíme to kouzlo srdcem." Když řekla ta slova jedle zmizela a zbyla po ní jen díra. ,,CO, CO SE  SSSEE STTA.....LLOO?????????????????" VYKŘIKL David .

,,Ta slova byla klíčová." odpověděla zaraženě.Šli se podívat k té díře pod jedlí.Byla tam malá truhla a Ariel jí otevřela. ,,Proč je tam obrázek té veverky? " zeptal se ještě stále šokovaný David. 

,,Ona je to zvíře z té hádanky ,ale do jakých potíží se dostaneme?" vyjekla.,,Je tu vzkaz : Ahoj ,Ariel princezno vílí země ,jestli to čteš vyřešila jsi hádanku! Jsem na tebe hrdá! Tatínek tě asi poslal hledat moji korunu ,ale kdyby to našel někdo jiný ,stala by se hrozná věc. Proto běž do  fialkové jeskyně.

A najdi fialku co jiná je ,ne však barvou ,ale pocitem.  Držím Palce. Tvoje maminka.

A truhlu i se vzkazem skryla kouzelným mávnutím. ,,Jdeme, na co čekáš?"  okřikla ho a běžela napřed. ,,Ta jeskyně je tou druhou cestou." smál se ,ale ona už tou druhou cestou odběhla pryč.


Běžel a volal : ,,Počkej!" Ale Ariel jakoby se do země propadla. ,,Kde jsi? Už to není sranda ukaž se." 

Ariel nemohla volat ,protože v té době už měla morfixovou tekutinu přes pusu a byla svázaná břečťanem.

David zaslechl nějaký šramot hluboko v jádru lesa za lesní cestou. Šel se tam podívat a někdo tam seděl na kládě a vedle něj seděla svázaná  Ariel. Poznal tu holku ,byla to jeho kamarádka. Vešel tam a řekl :,,Ahoj, co to děláš s mojí kamarádkou?" ,,Myslela jsem ,že to je víla strážkyně! Omlouvám se Dave. Jak se jmenuje?" ,,EHM, to ti zatím říct nemohu." Dívka kouzlem odmotala břečťan a  Ariel si sundala morfix  

z pusy. ,,Co si to dovoluješ ,ty patříš ke strážkyním a za Daveovu kamarádku se jen vydáváš!" ,vyjela po ní Ariel. ,,Ne , je to moje kamarádka už od deseti a tebe si spletla s vílou strážkyní.Ale jak jsi si to mohla

 splést?!" ,ptal se David. ,,Já nevím, víly strážkyně nosí modrý náramek a ona ho má." ,,To je shoda náhod ,ona je proti nim" ,,Proč o mě mluvíte jako o ,,ona"?! Urážíte mě!" nasupeně vykřikla a odběhla pryč. ,,Jak se tedy jmenuje, ještě jsi nepředstavil?" podivila se víla. ,,Je to princezna Ariel." odpověděl nejistě. ,,Zase tvůj žert?" ,,Ne ,mluvím pravdu ,nevšimla jsi si té podoby?" ,,No máš pravdu.Chci její veličenstvo poznat!" ,,Počkej vyrůstala ve světě lidí." A víla odběhla za naštvanou Arielou.,, EHM, Princezno  nebo veličenstvo? Ariela se obrátila a řekla : ,,Jsem Ariel. Nikdy mi nikdo neříkal princezno natož veličenstvo." ,,Dobře Arielo! Jak si se sem dostala? " zeptala se užasle. ,,Portálem a je se mnou i Felix ,ale jako kocour." ,,Mě o něm často táta vyprávěl." ,, Povíš mi o Felixovi? " zeptala se Ariel pozorně.

    ,,To bude pro mne čest." David si přisedl a víla chtěla začít ,když vtom ji Ariel přerušila: ,,A jak se ty jmenuješ? ,,JÁ jsem nepředstavila? Promiň, jmenuji se Paige Adkinsová." Pokračovala: ,,Sice jsem krále nikdy neviděla ,ale slyšela jsem ,že byl šlechetný, důstojný,odvážný ,hodný. Ale byl hrozně tvrdohlavý a to ty jsi asi po něm.Za jeho vlády tu byla kouzla v rovnováze a byl tu mír mezi mořskou říší( říší mořských pan) vílí říší a kentauří říší( tam žijí kentauři) a bylo tu krásně avšak za Darkra se snaží ovládnout všechny říše a mořské panny se brání svým zpěvem pohlcují její kouzla a brání se vodními kouzly a mořské panny můžou mít i nohy a kentauři a kentraurky též. 

Kentauři se brání kopyty ,zbraněmi a kouzly. Ale když získá úroveň powerixu  tak bude silná ,velmi silná a její síla stále sílí a ty ji zastavíš." ,,Ale já nevím ,jestli to dokážu." ,odpověděla smutně. A nechybělo by kousek aby se rozplakala ,kdyby  David naschvál neudělal nějakou ptákovinu. ,,Čeho jsi vlastně víla ,Paige?" ,,Ovládám různé tekutiny a hudbu ,zvuk. " Ariel jí zase řekla co dělají v Akdelovském lese.

,,Mohu jít s vámi? zeptala se stydlivě. ,,Jasně." A už pospíchali k fialkové jeskyni. 

pokračování příště





Kapitola: Fialky

,,Vždyť to je jednoduché , ta fialka je na zvláštním místě ,a ne ničím jiným!" Ariel se tvářila jak nejchytřejší víla ze všech. ,,Cítím tam silnou energii!" Šla k tomu skalnímu výběžku a utrhla ji a fialka se proměnila v papír : ,,Ariel gratuluji k tvému úspěchu! JEŠTĚ NAJDI KORUNU ,která je skryta v Leknínovém jezeře, zachraň mě a zemi já vím ,že to dokážeš ,věř si a projdeš těžkou zkouškou.  

Ariel dala papír do truhly ,kterou kouzelným mávnutím schovala. Utábořili se a šli spát po úmorném dni.


Nemůžu tento článek udělat delší takže to bude na víc dílu,bohužel. Ahjoj



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.