School Flirting Game
Hra - School Flirting Game
Video se načítá
Plants vs Zombies
Hra - Plants vs Zombies
Video se načítá
My New Room 2
Hra - My New Room 2
Video se načítá
Princess at Barbie's Wedding
Hra - Princess at Barbie's Wedding
Video se načítá
Ella Hip Surgery
Hra - Ella Hip Surgery
Video se načítá
Lego Friends Pool Party
Hra - Lego Friends Pool Party
Video se načítá
Elsa's Halloween Love Date
Hra - Elsa's Halloween Love Date
Video se načítá
Bratz Facial Makeover
Hra - Bratz Facial Makeover
Video se načítá
Rainbow Power Applejack
Hra - Rainbow Power Applejack
Video se načítá
Elsa Frozen Real Makeover
Hra - Elsa Frozen Real Makeover
Video se načítá
 

Říše divů

Hrdinové z Bradavic #5

Takže ahoj sušenkyPo dlouhé době je tu další článek o HP postavách! Tento díl nebude úplně o hrdinovi...,ale o zloduchovi. Představuji vám...Bellatrix Lestrangeovou!


Bellatrix Lestrangeová


Rozená Blacková, žila od roku 1951 až do roku 1998. Její přezdívka je Bella. Byla nejstarší dcerou Cygnuse Blacka a Druely Rosierové. Měla také dvě sestry, mladší Andromedu, kterou rodina vyloučila ze svého středu, protože si vzala původem mudlu Teda Tonkse (spolu měli dceru Nymphadoru), a starší Narcissu, jež si vzala za muže čistokrevného kouzelníka Luciuse Malfoye (spolu mají syna Draca). Jejími bratranci jsou Sirius a Regulus Blackovi. Studovala v Bradavické škole čar a kouzel ve Zmijozelu. Později se ukázalo, že spolu s Voldemortem měla dceru Delphi, která se objevila jako záporačka v Harry Potter a prokleté dítě.

Ihned po dokončení školy, nebo možná ještě na škole, se stala stoupenkyní lorda Voldemorta a provdala se za čistokrevného kouzelníka a smrtijeda Rodolfuse Lestrangea. Nemají spolu žádné děti, své první a jediné měla právě až s Voldemortem. Delphi se narodila v době sedmého dílu v sídle Malfoyových, brzy nato Bellatrix zemřela během bitvy o Bradavice, ale o tom až za chvíli.

Jako smrtijed proslula svou věrností Voldemortovi a také svojí krutostí. Vždy stojí vedle Voldemorta po pravé straně, jakožto nejvěrnější následovník, opravdu ho skutečně a šíleně milovala a obdivovala. Podílela se na mučení Nevillových rodičů, Franka a Alice Longbottomových, čímž zavinila jejich zešílení a doživotní léčení.


  


Po celou dobu, co byla zavřená v Azkabanu, zůstala věrnou služebnicí Pána zla a trpělivě na něj čekala. Dočkala se po Voldemortově "znovuzrození", kdy se strážci Azkabanu, mozkomorové, vrátili na stranu Pána zla. Při hromadném útěku z Azkabanu zorganizovaném Voldemortem na záchranu věrných smrtijedů se spolu s manželem a švagrem připojila k Voldemortově armádě. Potvrdila se také její slova, že Voldemort ji, jejího muže a jejího švagra vyznamená za věrnost. Několik měsíců poté, při boji některých smrtijedů, členů Fénixova řádu a studentů Bradavic na ministerstvu zabila svého bratrance, Siriuse Blacka.

Jinak necitelná Bellatrix měla pravděpodobně alespoň trochu svou sestru Narcissu "Cissy" ráda, protože se stala svědkem neporušitelného slibu, podle kterého bude Snape Narcissina syna Draca ochraňovat a pomáhat mu v úkolu, jenž mu byl svěřen Voldemortem.

Na začátku poslední knihy je Voldemort na Bellatrix stále rozzlobený, což vyplývá ze situace, kdy si dělá legraci, že si neteř Narcisy a Bellatrix vzala vlkodlaka Remuse Lupina. Voldemort jí dá ale šanci "očistit" svůj rod během přesunu Harryho Pottera od Dursleyových. Během toho se Bellatrix pokusí Tonksovou neúspěšné zabít. (Později se jí to ovšem povede)

Když jsou Harry, Ron a Hermiona chyceni a přivedeni do sídla Malfoyových, Bellatrix mučí Hermionu, která jí ale prozradí falešné informace. Když je přijde zachránit Dobby, tak po něm Bellatrix během přemísťování hodí dýku, ale všem se podaří utéct. Dobby bohužel brzy umírá.

Hermiona se za Bellatrix díky mnoholičnému lektvaru vydávala, aby se dostala do jejího trezoru, ale chovala se málo přesvědčivě, tak jí ostatní poradí, ať se chová tak, jako by se lidí štítila.

Při bitvě o Bradavice, kdy zabije Tonksovou, se také pokouší zavraždit Ginny, ale vymstí se jí to, a Molly Weasleyová jí zabije.

Jméno Bellatrix pochází z latiny a znamená „bojovnice“, zároveň jde o jméno jedné z hvězd souhvězdí Orionu (celá rodina Blacků má jména podle hvězd). Ve filmu si jí zahrála Helena Bonham Carter.




    


Nezapomeňte mi napsat, koho chcete příště!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.