Fireboy and Watergirl 5
Hra - Fireboy and Watergirl 5
Video se načítá
Troll Tale
Hra - Troll Tale
Video se načítá
Ellie's Fashion Startup
Hra - Ellie's Fashion Startup
Video se načítá
Nyan Cat: Lost in Space
Hra - Nyan Cat: Lost in Space
Video se načítá
First Day of School Dress Up
Hra - First Day of School Dress Up
Video se načítá
Art Pad
Hra - Art Pad
Video se načítá
 

Říše divů

Hrdinové z Bradavic #11

Takže ahoj sušenky! Pro tento díl jste si poměrně jednohlasně odhlasovali Cedrica Diggoryho, tak ho máte mít!


Cedric Diggory

Narodil se roku 1977, jeho otec byl Amos Diggory (který se objevil i v knize Harry Potter a prokleté dítě, v němž tato rodina hrála důležitou roli). Do Bradavic nastoupil v jedenácti letech (1989) a byl zařazen do Mrzimoru, což svědčí o jeho dobrosrdečnosti a čestnosti. (i když si o něm někteří myslí, že je namyšlený, ne čemž možná něco bude)

Cedric je oblíbený student, kterého všichni podporují při Turnaji tří kouzelníků, kterého se účastnil společně s Harrym, Victorem a Fleur.

Cedric byl na rozdíl od ostatních jeden z mála, který Harryho nezesměšňoval a nebyl k němu zlý.

Velice důležitý byl ve čtvrtém díle (Harry Potter a ohnivý pohár), kde se se svým otcem připojil k Weasleyovým během mistrovství ve Famfrpálu, Fred a George se k němu nechovají kdovíjak přátelsky, protože mu neodpustili to, že chytil zlatonku, i když Nebelvírský chytač spadl z koštěte.

Mistrovství neprobíhá zrovna klidně– na vině ovšem nejsou rozverní fanoušci různých národů, nýbrž objevení skupiny Smrtijedů. Nad lesem nedaleko stadionu se po letech klidu objevuje znamení - znamení, které již třináct let nikdo nespatřil, Znamení Zla – znak lorda Voldemorta.

Během školního roku, po prvním úkolu se pořádá Vánoční ples, na který Cedric vyrazil se svou přítelkyní Cho Changovou, což zkazilo Harrymu plány, jelikož chtěl krásnou Cho pozvat také.


Cedric cítí povinnost oplatit Harrymu radu s draky (Harry mu prozradil zadání prvního úkolu), takže mu poradí, ať zkusí nad vejcem popřemýšlet při koupeli. S Cedrikovou pomocí se i Harry dopídí k zadání druhého úkolu a všichni čtyři šampioni jsou připraveni.




Při druhém úkolu se všichni musejí dostat pod hladinu jezera, kde jsou uvězněni jejich nejbližší. Pro Cedrica je to již zmíněná Cho.

Nakonec se Cedrikovi podaří zachránit svůj "poklad" jako prvnímu a získává nejvíce bodů, umisťuje se na prvním místě, takže ve třetím úkolu bude mít opravdu výhodu. Teď je však čeká dlouhý odpočinek, třetí úkol se bude konat až 24. června a šampionům bude dopředu oznámeno, o co se bude jednat.

Všichni víme, co se během třetího úkolu v bludišti stane. Cedric na své cestě bludištěm narazí na zakázanou kletbou očarovaného Viktora Kruma, který se jej pokusí odstranit z cesty. Na štěstí pro něj ho zachrání Harry a poté se konečně dostávají k Poháru. Rozhodnou se vzít Pohár společně a darovat vítězství Bradavicím.

Vše se ale velmi brzy pokazí. Na hřbitově se objeví Voldemort a Peter Pettigrew, který Cedrica odstranil, protože byl nadbytečný. Cedric Diggory zemřel 24. června na hřbitově v Malém Visánku, zavražděn, protože byl svědkem Voldemortova vzestupu. Kouzelnický svět na něj bude vzpomínat jako na milého hocha, který ke své smůle zkřížil plány lorda Voldemorta, a proto musel opustit tento svět. Nejvíce jsou zdrceni Cho a jeho otec a také Harry, který si to nikdy nepřestane vyčítat.

Cedric se objeví při Priori incantatem a požádá Harryho, aby donesl jeho tělo otci. Ten jeho přání splní.
Později odmítá ministerstvo uznat, že byl Cedric zabit Pettigrewem před Voldemortovým vzestupem. Naproti tomu Brumbál při závěrečné hostině studentům pravdu prozradí, aby věděli, jak to doopravdy bylo.

Ve filmu ho zahrál Robert Pattinson.

Nezapomeňte mi napsat, koho chcete příště.

Komentáře

lili005VIP(ANIME!)

Cedric není namyšlený! Filmový Cedric je někdo úplně jiný než knižní. Tvůrci filmu udělali z Cedrica někoho, kým není.smajl

lili005To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

lili005VIP(ANIME!)

Locika11: Ano, ale namyšlený nebyl, tedy aspoň podle knihy. Byl správný příklad mrzimorského žáka. Lidé ho nemají rádi, protože chytil tu pošahanou zlatonku v momentě kdy Harry padal z koštěte. Vždyť on to chtěl odehrát znovu a nerad se k tomu všemu vychloubal... Ale dobrá, nebudu brát názor ostatním, jen mi nepřijde správné, když říkají, že byl namyšlený i když nebyl.

lili005To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.