Makeup Artist Adriana
Hra - Makeup Artist Adriana
Video se načítá
Easy Bake
Hra - Easy Bake
Video se načítá
Air Voltar
Hra - Air Voltar
Video se načítá
Youda Survivor
Hra - Youda Survivor
Video se načítá
Sports Heads Ice Hockey
Hra - Sports Heads Ice Hockey
Video se načítá
Harry the Hamster 2
Hra - Harry the Hamster 2
Video se načítá
Smoothie Quiz
Hra - Smoothie Quiz
Video se načítá
Animal Shelter
Hra - Animal Shelter
Video se načítá
Eliza And Chloe Bff Pool Party
Hra - Eliza And Chloe Bff Pool Party
Video se načítá
Monkey Go Happy Stage 178
Hra - Monkey Go Happy Stage 178
Video se načítá
Cake Decoration
Hra - Cake Decoration
Video se načítá
Pretty Dressup 2
Hra - Pretty Dressup 2
Video se načítá
Frozen Sisters In Disneyland
Hra - Frozen Sisters In Disneyland
Video se načítá
Net pet
Hra - Net pet
Video se načítá
Drake And The Wizards
Hra - Drake And The Wizards
Video se načítá
Angry Gran Run: Grannywood
Hra - Angry Gran Run: Grannywood
Video se načítá
Emo Party Prep
Hra - Emo Party Prep
Video se načítá
Dinner Party Slacking
Hra - Dinner Party Slacking
Video se načítá
 

Říše divů

Hrdinové z Bradavic #3

Takže ahoj sušenky! Dnes tu máme třetí díl, tentokrát o Lupinovi. Nezapomeňte hlasovat v komentářích!



Remus Lupin

Celým jménem Remus John Lupin, přezdívka Náměsíčník (Moony) se narodil 8.4. 1960. Zemřel v roce 1998 při bitvě o Bradavice. V dětství ho pokousal vlkodlak Fenrir Šedohřebt, tudíž se stal vlkodlakem také. Proto také nemá rád svého patrona, kterým je vlk.

V posledním díle se oženil s bystrozorkou Nymphadorou Tonksovou, se kterou měl i syna Teddyho Lupina. Naneštěstí, krátce po jeho narození oba zemřeli.Lupin byl zabit Antonínem Dolohovem a Tonksová Bellatrix Lestrangeovou. Teddyho, který je pojmenován podle svého mrtvého dědečka Teda, dál vychovává jeho babička Andromeda. Teddy Lupin se ukázal v epilogu Relikvie smrti, kdy se o něm zmiňuje James (Harryho syn). Podle jeho informací měl románek s Victoire, dcerou Fleur a Billa, tudíž sestřenky Jamese, Albuse a Lily. Teddy je také Harryho kmotřencem, Harry o něm říká, že je u nich nejméně 4x týdně na večeři. Teddy také po své matce zdědil svou schopnost Metamorfomága.

Remus Lupin se poprvé objevuje ve třetím díle, kde se stává profesorem Obrany proti černé magii na Bradavické škole čar a kouzel, kterou v mládí navštěvoval společně s matkou a otcem Harryho. Byl studentem nebelvírské koleje a jedním ze skupiny přátel přezdívajících si Pobertové, což byli tvůrci Pobertova plánku. Ostatními členy byli James Potter, Sirius Black, Petter Pettigrew. Lupinovi začali říkat Náměsíčník, Jamesovi Dvanácterák, Siriusovi Tichošlápek a Peterovi Červíček. (Všichni postupně zemřeli)

Remus byl velmi inteligentní, klidný, tolerantní, spravedlivý, statečný, laskavý a dobromyslný muž.Když byl profesorem v Bradavicích, byl jedním z nejoblíbenějších a spoustu studentů zasáhlo, když odešel.  

Odvaha je jeho předností, kterou prokázal v první a druhé kouzelnické válce. Je milý jak k dětem, tak k dospělým a nevyhledává konflikty, pokud nemusí. Měl vynikající smysl pro humor, tudíž mu nevadí vtipy na účet Smrtijedů. Ovšem v sedmém díle na čas opustil svou manželku, ze které udělal vyvrhela.


 


Samotné Lupinovo jméno již odkazuje na spojitost s vlky. Remus byl jeden z bájných bratří, kteří byli odkojeni vlčicí a založili město Řím. Lupin v mnoha jazycích (např. angličtina, němčina, francouzština, italština...) znamená divoký, vlčí a také rostlinu Vlčí bob (ta podle pověry zamezuje přeměně ve vlkodlaka).

Lupus (podobné jménu Lupin) znamená vlk.

Na chvíli se opět vrátíme k sedmému dílu.

Jakmile zjistil, že je jeho manželka těhotná, tak ji na krátkou chvíli opustil, protože se bál, že dítě bude vlkodlak po něm, navíc, byl členem Fénixova řádu, takže by dítě nemělo v nadvládě Voldemorta dobrý život... Navštívil Harryho, Hermionu a Rona, kteří se momentálně skrývali na Grimmauldově náměstí (kde Harry zdědil dům po Siriusovi) a chtěl si s nimi o tom promluvit. Při rozhovoru mu Harry řekl, že je zbabělec a on se vrátil zpět ke své ženě. Harry a jeho přátelé ho také slyšeli na rádiové stanici Potterova hodinka, kde vystupoval pod krycím jménem Romulus. Dále tam vystupovali třeba Kingsley nebo Fred s Georgem.

Mezi fanoušky je to velice oblíbená postava.


 


Nezapoměňte hlasovat v komentářích!


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.