Říše divů

Hrdinové z Bradavic #2

Takže ahoj sušenky! Minulý díl se vám celkem líbil a pro dnešek jste si vybrali Ginny. Do komentářů mi můžete psát postavy pro další díly.


Ginny Weasleyová

Celým jménem Ginevra Molly Weasleyová (narozena 11. srpna 1981) je nejmladší ze sedmi dětí a zároveň jedinou dcerou manželů Arthura a Molly Weasleyových. Sama má s Harrym Potterem tři děti a to: Jamese Siriuse, Albuse Severuse a Lily Lenku.

Poprvé se objevila v prvním díle, když doprovázela sourozence na vlak. O rok později nastoupí do Bradavic, kde začne chodit do Nebelvíru.

Ginny má velký talent na famrpál, dokonce profesionálně hrála za Hollyheadské harpyje . (v knize Prokleté dítě se ukazuje, že později píše do Denního věštce rubriku na téma Sport) V pátém díle se spolu s Harrym, Ronem, Hermionou, Lenkou a Nevillem  účastní bojů na odboru záhad, kde chtějí zachránit Siriuse.

Mezi její nejbližší patří Harry, Nymfadora, její bratři a rodiče, zároveň třeba Lenka a Neville, se kterým byla ve čtvrtém díle na plese.

Ginny také kdysi chodila s Deanem Thomasem, spolužákem z Nebelvíru, který je nejlepším kamarádem Seamuse Finnigana. V posledním díle se Ginny poprvé objeví po Harryho příchodu do Doupěte. Ačkoli se Harry s Ginny rozešel, stále ji miluje. Například na svatbě Billa a Fleur řekne Viktoru Krumovi, když o ni projeví zájem, že je zadaná. Ginny strávila většinu školního roku v Bradavicích, kde spolu s Nevillem a Lenkou vedli obnovenou Brumbálovu armádu.Po Velikonocích se ale nevrátila, Lenku unseli a tak vše vedl Neville sám.  

  


V posledním díle se tajně zúčastní bitvy o Bradavice, kde ji málem zabije Bellatrix Lestrangeová, což její matku Molly vyprovokuje a Bellu zabije. 
Ve filmu je ztvárněna Bonnie Wright, které bylo při natáčení prvního dílu 10 let. Nebo spíše...Když se natáčela scéna na nádraží, bylo to na nástupišti devět a tři čtvrtě, samozřejmě. Tolik v té době bylo i Bonnie, což, jak  přiznala, na ní mělo velký vliv. Roli jí doporučil její bratr Lewis.


Názory na Ginny jsou velmi rozpoluplné, jedni ji milují a považují za nejlepší a nejkrásnější postavu, jiní ji nesnáší a cítí k ní odpor. Já ji vnímám jako neutrální. Nemám ji nějak extra ráda, ale nevadí mi.

  


V Brumbálově armádě se ukázala jako velmi užitečná členka, schopná čarodějka a Harry ji čím dál více obdivuje. Jejím patronem je kůň.

Ginny se stane nebelvírskou famfrpálovou střelkyní, na poslední zápas v sezoně, kterého se Harry nemůže kvůli Snapeovi, který mu udělil školní trest, zúčastnit, nahradí Harryho na postu chytače. Když Ginny během tohoto zápasu chytí zlatonku a Nebelvír zvítězí, probíhají na koleji oslavy.Nikdo ovšem netvrdí, že je  tak dobrá jako Harry.

Ginny se objevila ve všech dílech série. 


  


Nezapomeňte mi napsat, kterou postavu chcete příště.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.