Perfect Winter Look
Hra - Perfect Winter Look
Video se načítá
Vanellope Princess Makeover
Hra - Vanellope Princess Makeover
Video se načítá
Minion Surgeon
Hra - Minion Surgeon
Video se načítá
 

Říše divů

Detroit: Become Human

Zdravíčko, všichni! Dnes jsem si pro Vás připravila úžasný, informacemi nabytý, zajímavý....-

(o dvě hodiny později) ….článek, o mé oblíbené úžasné, akční, dojemné...-

(o další dvě hodiny později) ….hře, jejíž název není nic jiného než...


Detroit: Become Human


 


Detroit: Become Human je hra na PS4, jejíž hraní je založeno na rozhodnutích hráče. Zajímavostí rovněž je, že postavy ztvárňují skuteční herci, natáčení trvalo přes 4 roky. Celá hra je rozdělena do několika kapitol, ve kterých hrajete za různé postavy.

Celý příběh vlastně vypráví o městě Detroit v roce 2038, místě, kde vznikla společnost Cyberlife, ve které byli stvořeni první androidi, umělá inteligence, která má sloužit lidem, nicméně, většina lidí je nenávidí. A k tomu všemu se spousta z androidů stává deviantními, neposlouchají svůj program a mnozí z nich se uchylují i ke kriminalitě. A proto, abychom si tento příběh mohli vychutnat z různých úhlů pohledu, setkáváme se s našimi hlavními hrdiny. 


   

Město Detroit v roce 2038, město androidů


První z našich hrdinů, Kara, je vlastně úplně obyčejná androidí služka, kterou má doma každý druhý. Setkáváme se s ní na krátký okamžik již v Openingu, kde se probere v obchodě s androidy a zanedlouho si ji vyzvedává její majitel, jenž ji zde nechal opravit "po nehodě". Ve 4. kapitole se s ní opět setkáváme v jejím "novém starém" domově, na který si již nevzpomíná, jelikož jí v obchodě vymazali paměť. Poznáváme blíže obyvatele domu - drogově závislého nezaměstnaného Todda Williamse a jeho malou dceru Alice. Poté, co s Karou uklidíme celý dům, začínáme zjišťovat, že život v této společnosti asi nebude žádný med a celá kapitola končí dost podivným Toddovým chováním vůči Alice, jehož je Kara svědkem, ovšem jakožto android nemůže s celou situací nic dělat.



      

Kara byla prvním androidem, který se stal deviantním


Poté, co se Kara stane svědkem dalšího násilnického chování vůči Alice, přichází prvních několik rozhodnutí, které můžou ovlivnit celou budoucnost - dostane se Kara s Alice z nebezpečného domu hrůzy, nebo je Todd porazí ještě na schodech?

Fakt: Kara se objevila již ve stejnojmenném mini snímku, který vyšel roku 2012 a už tehdy ji ztvárnila Valorie Curry.

Co se týče Kařiny osobnosti, vše záleží samozřejmě na rozhodnutích hráče, ovšem ve většině případů je to hodná, obětavá žena, která by pro Alice udělala cokoli na světě. Je odvážná a chytrá, k ostatním téměř vždy milá, ale nebojí se zasáhnout, pokud se cítí utlačována nebo v ohrožení. Kara je rovněž "fyzicky nadaná", přestože k tomu nemá nejlepší předpoklady (vzhledem k tomu, že byla navržena jako služka), nemá problém zacházet se zbraněmi nebo se ubránit v nebezpečné situaci. 

Je to rovněž citlivá a empatická duše, příjemná a věrná společnice, která by pro svou "rodinu" riskovala život. Alice je pro ni celý její svět a ona je odhodlaná udělat cokoli, aby jí zajistila bezpečí, i kdyby to znamenalo obětovat všechno ostatní. 

Nicméně, i Kara může dělat špatná rozhodnutí, chovat se odtažitě, nebo dokonce zradit, pokud jí to hráč nařídí. 

Kara je povětšinou optimistka, občas jedná až naivně, jelkož nečeká od ostatních nic zlého, ráda dělá ostatním radost a záleží jí na štěstí ostatních, občas je i tak trochu snílek, ale zároveň čím více toho zažije, tím více stojí pevně nohama na zemi, 

Kařiným jediným cílem je s Alice uniknout do Kanady, kde budou konečně svobodné a je jen na Vás, jestli se jim to podaří a co je to bude stát. A cesta rozhodně nebude jednoduchá.



Vaším úkolem bude Alice ochránit


Přesouváme se k další postavě, zřejmě nejoblíbenější postavě z celé hry (ani se nedivím, taky ho totálně miluju) a tím je Connor.

Connorův úhel pohledu je opravdu zajímavý, jelikož zde plní roli jakéhosi "záporáka", je to totiž android speciálně navržený k policejnímu vyšetřování deviantních androidů. Setkáváme se s ním již v první kapitole, kde je jeho prvním úkolem zachránit malou holčičku, kterou drží jako rukojmí deviantní android. Opět záleží jen na hráči, jak vše dopadne. 

Connor se později dostává na místní policejní stanici, kde se stává parťákem starého a mrzutého poručíka Hanka Andersona, který nenávidí androidy a nebojí se to Connorovi vmést do obličeje. Ne, že by to Connora extra zajímalo.

Je to totiž stoprocentně spolehlivý, neomylný, nejvyvinutější a téměř lidský, speciálně naprogramovaný k lovu deviantů, statečný android, který udělá cokoli, aby splnil svůj úkol, ovšem, opět závisí na rozhodnutích hráče, jak se vše vyvrbí. Existují celkem dvě "hlavní verze" Connora, které jsou označovány jako Blue Connor, Red Connor a občas se dokonce můžete setkat i s názvem Green Connor. 

Blue Connor je milý a snaží se dbát i na ostatní, nejen na svůj úkol, je neskutečně cute a vtipný, a přestože je sám sebou ještě trochu zmatený, je to velice dobrý člověk a přítel.

Red Connor je pravý opak, záleží mu jen na svém úkolu, slova jako emoce nebo vlastní názor pro něj neexistují, pokud mu někdo brání ve splnění úkolu, uchyluje se k agresi a rozhodně si ho nechcete rozházet. 

Každopádně, ve většině případů se s Connorem setkáváme jako s úžasným a vtipným charakterem, který mnohdy riskuje život, je velice inteligentní a všichni v ConnorArmy ho milujeme! 



  

Connor je vždy připraven splnit svou misi


Tip: Poslechněte si úžasné písničky z hry, každá z postav má svou specifickou hudbu zde.

Podívejte se i na úžasný "videoklip na písničku Paralyzed



Už na začátku si pro Vás hra přichystá nelehký úkol



A naším posledním hrdinou je Markus, který žije po boku staršího handicapovaného umělce Carla Manfreda, který jako by pro něj byl otcem. S Markusem se seznámíme jako s posledním z protagonistů a to zřejmě v příběhu hraje nejdůležitější roli (i když z protagonistů ho mám ráda nejméně a jeho příběhové části mě také nijak extra nebaví, rozjede se to pro mě až na konci hry). Nicméně, Markus se snaží změnit společnost. Chce osvobodit svůj lid. Pevně si stojí za svým názorem a snaží se zrovnoprávnit androidy s lidmi. Jeho části se odehrávahí v androidí komunitě jménem Jericho, kde se Markus postupně stává vůdcem po boku bojovnice North, přemýšlivého Joshe a milého Simona. 

Stejně jako Connor, i Markus si může vybrat, jestli se přikloní k násilí a bude proti lidem bojovat a prolévat krev, nebo bude apelovat na jejich zdravý rozum a neublíží ani mouše. Myslím, že většina z Vás ví, která z možností je ta správná. 

Markus je sebevědomý, laskavý a odvážný, má organizační talent (a pokud to nijak nezvoráte, Jericho Vás velmi rychle začne respektovat až uctívat. 

Markus sice kdysi býval jako ve zlaté kleci, ale když "přišel" o Carla, dost ho to vzalo, stále mu velice chybí. Carl ho naučil, že lidé i androidi mohou být přátelé a žít vedle sebe rovni.

Markusovi záleží na blahu jeho lidí, pro které by riskoval cokoli. Záleží ale jen na Vás, jestli bude bojovat za vyšší dobro, nebo bude hlavně bojovat za své přátele a čisté svědomí. Protože i on dokáže být krutý, násilnický a vykašlat se na své milované. 



Markus žil s Carlem pokojný život, až do jedné chvíle, kdy se jim oběma navždy změnil život



     

V hlavním menu se můžeme denně setkávat s naší androidí průvodkyní Chloe, která byla ztvárněna Gabrielle Hersh, není to ale jediné místo, kde se s ní setkáme 




Může existovat láska i mezi androidy? 



Kromě hlavních hrdinů je ve hře spousta postav, tím pádem i spousta herců, jejichž výkony jsou mnohdy (hlavně Bryanovy) neskutečné, např.:

Clancy Brown - Hank Anderson

Audrey Boustani - Alice Williams (a také Emma)

Evan Parke - Luther

Lance Henriksen - Carl Manfred

Minka Kelly - North

Neil Newbon - Elijah Kamski, Gavin

Amelia Rose Blaire - Traci

  Bryan Dechart  

Bryan Dechart je představitelem Connora.

Věk: 31

Manželka: Amelia Rose Blaire

Povolání: herec, streamer/youtuber, fotograf

- Byl nominován na nejednu cenu

Kromě Detroitu účinkoval v: The Remaining, Children at play, Jane by Design, Beauty and the Beast, Robot, Storm, Blue Balled, The pit, Fish, Commencement, As good as you, Dakota´s Summer



¨   Valorie Curry

Valorie Curry je představitelkou Kary.

Věk: 32

Manžel: Sam Underwood

Povolání: herečka

Účínkovala: Blair Witch, The Twilight Saga - Breaking Dawn - part 2, Veronica Mars, Kara


 Jesse Williams

Věk: 37

Manželka: Aryn Drake-Lee

Povolání: herec, model

Účinkoval: Chirurgové, Chata v horách, Právo a pořádek




Zvládnete s pomocí Jericha osvobodit svůj lid?


Kdo je RA9?

Á, ano, konečně se dostáváme k našemu mýtu, rA9. Devianti ho uctívají, neustále o něm mluví, někteří jsou jím posedlí....Kdo je to ale doopravdy?

Androidí bůh?

Mýtus či výmysl?

"rA9 was the first of us to awaken….One day he will rise up and lead our people...And set us all free."

Pravda je, že to se asi nikdy nedozvíme. Někteří lidé věří, že Kara z tohoto snímku je rA9, protože jak vidíte, je deviantní. Někdo věří, (stejně jako většina andoidů), že rA9 je Markus, dokonce jsem viděla i teorii, že rA9 je Alice. Nicméně, já se zastávám teorie, že rA9 jsou všichni z hlavních hrdinů, jistě, pokud uděláte jiné rozhodnutí a změníte budoucnost, tak to nesedí, ale jinak mi to zní celkem logicky...


 

Connorův vztah s Hankem se může ubírat mnoha směry a je jen na Vás, jestli se stanou přáteli nebo nepřáteli na život a na smrt




"Hold on just a little while longer
Hold on just a little while longer
Hold on just a little while longer
Everything will be alright
Everything will be alright"



Poslechněte si Hold on v androidském podání




S Connorem se můžete pustit do napínavého vyšetřování



  

Kara nejprve neměla o ničem ani tušení


Hank Anderson:  SUMO! Attack!
(pes  zaštěká)
Hank Anderson: Good dog.


An eye for an eye and the world goes blind...
We won't punish a crime with another crime.
- Markus



Mnohdy se můžete dostat do bezvýchodných situací


The most important thing is not to live, but to have a reason to life.

If a man has not discovered something he will die for, he's not fit to live.

- Chloe


One error and I came to life. I stepped out of the darkness and I opened my eyes. First there was the fear, the light, the noise, the cold, and the fear again. I could feel my hands shaking, my heart pounding in my chest, life running into my veins. I wanted to live. I fought for that.

- Kara


You're a machine, you were designed to obey, so obey!

-  Connor

  

Vaše rozhodnutí mohou ovlivnit život nejen váš, ale i mnoha jiných


A pokud nemáte možnost, nebo se chcete pouze podívat na nějaké video z této hry, mohu vám doporučit tyto kanály, které hru natáčely: Bryan Dechart,jacksepticeye, 8-BitRyan, DefiFreakyBoo, Agraelus, MiscatSquad, MarielitaiGaming, 

No, a to je pro tento článek vše! Doufám, že vás aspoň trochu bavil nebo zajímal (mě teda docela ano, ale já jsem až nezdravě závislá) a uvidíme se zase příště!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.