Říše divů

Článek plný tipů na seriály!

Zdárek! Myslím, že jste si už všimli, že velice ráda dělám podobné tipy a seznamy oblíbených věcí...Už to začíná být otravné, co? 

Nicméně, to mě neodradí! Jsem tady s novými tipy na seriály a máme zde rovnou čtyři kategorie, podle vašeho gusta.

První kategorií jsou SRDCOVKY, neboť seriály, které valná většina z vás zná  (to ale neznamená, že se k nim nemůžeme vrátit) a já je mám navždy uložené ve svém srdci. 

Druhou kategorií jsou HORKÉ NOVINKY (NEBO TAKY NE), kde jsou nějaké ty novější (nebo spíš, které jsem začala sledovat nedávno) nebo neotřelejší tipy.

Následuje kategorie SERIÁLY? NE TAK DOCELA, kde najdeme webové série (chtěla jsem tam přidat i Oscar's Hotel For Fantastical Creatures, ale sama jsem byla schopna najít pouze jeden díl, takže to by vám asi moc nepomohlo)

A poslední kategorií jsou SOUTĚŽE A SHOW, kde najdeme...inu, nějaké ty guilty pleasures.

Tak jdeme na to!








SRDCOVKY


Teorie velkého třesku - Seriál o skupině vědců a geeků jistě znáte, nebo jste o něm aspoň slyšeli. Já jsem se do něj nehorázně zamilovala již po prvním díle, který jsem viděla. Pokud si chcete pustit něco vtipného s "originálním" námětem, tenhle seriál je jistě správná volba!





Jak jsem poznal vaši matku - Tenhle seriál znám už tak, TAK dlouho. Snad od doby, co mi bylo tak 9. Jo, asi to není úplně nejvhodnější seriál pro devítiletá děcka, ale vyrostla jsem na tom. Pamatuju si, když na tom byl šíleně závislý i můj mladší bratr :D Prostě jen několik hodin seděl před televizí a koukal na HIMYM. Bylo to lehce otravné, ale aspoň dal pokoj. 





Přátelé - No, jistě, Přátelé. Další ze seriálů, na kterých jsem vyrostla. Znám spoustu lidí, kteří, když jsou smutní, jednoduše zapnou Přátele a hned se cítí lépe. Necítí se sami. Takovou atmosféru tenhle seriál má. Upřímně, chápu, pokud vás to nezaujalo, ale tohle je asi největší klasika ze všech seriálů, které jsem kdy viděla. 





Bylo, nebylo - To byly krásné časy, když jsem každý den přišla ze školy, zapla OUAT a na hodinu se ztratila ve světě pohádek a příběhů. Proto mi bylo šíleně líto, když jsem zjistila, že pátá série se nevysílá. A když ji začali vysílat, byla jsem tak šťastná. O to více mě zklamalo, když jsem zjistila, že mě nebaví ani z poloviny tolik, jako ty předchozí. Podle všeho ale nejsem jediná, kdo se tak cítil a fandom slibuje zlepšení v druhé polovině této série, takže se k seriálu jistě vrátím!






HORKÉ NOVINKY (NEBO TAKY NE)


The War At Home - Klasický sitcom o americké rodině ze začátku 21. století. Tento seriál bych vám rozhodně nedoporučovala, pokud příliš lpíte na politické korektnosti, jelikož seriál je plný kontroverzních poznámek a černého humoru. Je ale také velice vtipný a všechny díly můžete najít na YT a to se vyplatí :D





Jane By Design - A další ze "starších" seriálů, které se bohužel nijak neproflákly. Jane By Design rovněž můžete z větší části najít na YT, bohužel, seriál byl ukončen po jedné sérii :( Příběh o středoškolačce milující módu, která dostane místo v designové společnosti a žije dvojím životem se může zdát lehce klišé, ale rozhodně tomu tak není. Teda, možná trochu. Seriál je velmi chytlavý (jde to říct o seriálu?), velmi pěkně vykreslené prostředí a BOŽE. TY HADRY. 





You - Seriál lehce psychologický. Hlavní hrdina je na první pohled sympatický, inteligentní mladík, který ovšem skrývá mnohá temná tajemství. Poté, co pozná Beck, stane se jí posedlý a je kvůli ní schopen udělat neuvěřitelné věci. Přesto mi přijde, že nejde si ho neoblíbit, protože občas má fakt šíleně vtipný hlášky a momenty (neříkám, že ho to omlouvá, ale víte co). 





The Pacific - Příběh podle pravdivých událostí ze druhé světové války. Máme zde tři hlavní hrdiny - Johna, Roberta a Eugena, kteří se tak nějak míjejí ve válce. Nejvíce se pohybujeme někde v Pacifiku, jak již napovídá název. Příběh je opět velice chytlavý, napínavý a zajímavý.





Jane The Virgin - Příběhy o těhotných teenagerkách, které zbouchnul nějaký přihlouplý kluk, jsme snad slyšeli všichni. Ale co příběh o dospělé ženě, která otěhotní bez toho, aniž by měla sex? To tu ještě nebylo!





Brooklyn Nine-Nine - Velice zábavný seriál z policejního prostředí, vyprávějící příběhy několika místních policistů, v čele s Jakem Peraltou, talentovaným, ale lehce dětinským detektivem. Tenhle seriál jsem chtěla již kdysi sledovat v češtině, když to dávali v televizi, ale vůbec mi nesedl dabing, takže jsem začala až teď :D





The Good Place - Když Eleanor zemře, dostane se do "dobrého místa". Jenže si záhy uvědomí, že byla s někým zaměněna a vůbec sem nepatří, což se neobejde bez následků.





Dead To Me - Jenin manžel jednoho dne tragicky zemře a ona se teď musí vyrovnat s jeho smrtí, zatímco se stará o své dvě děti a pracuje. Na skupinové terapii se seznámí s Judy, veselou ženou, která ztratila snoubence, a spřátelí se. Ovšem ne vše je tak, jak se na první pohled zdá.





Derry Girls - Seriál ze školního prostředí v Severním Irsku sleduje příběh skupinky temperamentních dívek Clare, Orly, Michelle a Erin - a taky Michellina anglického bratrance Jamese. Jo. Tihle všichni chodí na dívčí školu v Severním Irsku. Chudák James. 





Unbreakable Kimmy Schmidt - Když Kimmy po patnácti letech unikne z místa, kde byla držena fanatickým mužem, rozhodne se přestěhovat do New Yorku a začít nový život, který ale nejde podle jejích představ. Nicméně, Kimmy Schmidt nikdy nezlomíte. 

Věřte mi, takhle švihlej seriál jsem už dlouho neviděla.






SERIÁLY? NE TAK DOCELA

Následující série spadají v podstatě pod pořad Ant & Dec's Saturday Night Takeaway. (Mimochodem, když jsme už u SNT, tak vám doporučuju zkouknout i jejich série Undercover a Get Out Of Me Ear!) Všechny se točí kolem britských moderátorů Deca Donnellyho a Anta McPartlina. Jsou to velice humorné krátké klipy, ve kterých se většinou řeší záhady a zločiny. Jo. Vážně. 


Saturday Knight Takeaway



Missing Crown Jewels



Who Shot Simon Cowell




SOUTĚŽE A SHOW


Sugar Rush - Ano, koukám na soutěž v pečení, tak se z toho nezblázněte! Ježišmarja. Tohle není žádnej Masterchef ani Prostřeno, jasný? Víte, jaký úžasný věci tam ty lidi pečou?





Britain's Got Talent - Na Československo má talent nekoukám, díky za optání. Před pár měsíci jsem viděla jeden díl a poté, co jsem viděla, že 90% vystoupení je buď zaplacená nebo okopírovaná, rozhodla jsem se přesídlit do Británie. Popřípadě Ameriky, ale BGT je lepší. Porota je složená z herečky Amandy Holden, herce a spisovatele Davida Walliamse, zpěvačky Aleshy Dixon a Simona Cowella, který je...no, Simon Cowell. Celou soutěží jako moderátoři provázejí již zmínení Ant a Dec.





Queer Eye - Můžu to vysvětlit. Ano, koukám na pět gayů, kteří lidem předělávají šatník, barák a vzhled, a baví mě to, nechte mě bejt, je to zatraceně skvělý!





RuPaul's Drag Race - …tohle už nepůjde vysvětlit tak snadno, že?





100% Hotter - Okay, dneska asi končíme. 


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.