Rere blog

Zdravý Život ☺

Ahojky


Každý člověk chce žít zdravě, a tak jsem vám připravila 5 rad jak žít zdravě.☻


1) Voda
Voda je velmi důležitá a mnoho lidí zanedbává pitný režim. Ideální je 2 litry denně. Nejlépe uděláte, když budete pít vodu ( kdo ji nemá rád, ať zkusí vodu s citrónem), 100% ovocné džusy, čaje a výjimečně neperlivé minerálky. A určitě se vyhněte slazeným nápojům.

2) Snídaně
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne a dodává energii na celé dopoledne! Protože jednou na výpravě jedna holka nestíhala a nenasvačila se a potom jí bylo špatně a musela domů. A pokud neradi “ klasiku” chleba se salámem, tak můžete zkusit ovesnou kaši či banánové lívanečky ( pozn. Recepty na tyto jídla naleznete níže)

3) Ovoce a zelenina

Správně by jste měli jíst ovoce a zeleninu 5x denně, ale bohatě postačí jednou denně. Můžete vyzkoušet smoothie ( nápoj z rozmixovaného ovoce a zeleniny; recept naleznete níže).

4) Sport
Pohyb je důležitý pro naše tělo. Nejlepší je, když si člověk najde ten pravý sport třeba i běh či dlouhé procházky.

5) Vyhýbat se Fast- Foodu
Jídla ve Fast- Foodech jsou velice lákavá, ale i velice nezdravá. Jsou to jídla zbavena živin a vitamínu a navíc drahá. Za ušetřené peníze si můžete koupit jídlo ve zdravé výživě ( určitě je u vás v okolí mají) nebo něco co vám udělá větší radost, než jen hamburger s hranolkama a Colou.


Recepty

a) Ovesná kaše
Do kastrůlku dejte 5 lžic mletých ovesných vloček a přidejte 30ml vody,30ml mléka a lžičku medu. Přiveďte k varu, poté zeslabte a zvolna vařte, dokud nezačne kaše houstnout. Až zhoustne, nalijte ji do misky a přidejte nakrájený na kolečka banán, oříšky a máslo. Pokud chcete můžete přidat čokoládu ( nejlepší je tmavá s vysokým obsahem kakaa). Pokud se vám nechce přivstat si, dejte si večer do misky vločky s mlékem a vodou a přes noc nechte v lednici. Ráno ohřejte v mikrovlnce a máte snídani.

b) Banánové lívanečky
Banán rozmačkejte vidličkou, přidejte 4 lžíce jemně mletých ovesných vloček a jedno vejce. Ze směs usmažte na oleji na malé lívanečky, které můžete na talíři dozdobit tvarohem a ovocem.

c) Zelené Smoothie
1 banán, hrst listového špenátu, čtvrtka ananasu, mražené jahody, půlka jablka, 3 dcl vody, med
      Vše rozmixujte. ze špenátu nemějte strach, v tomto smoothie ho vůbec neucítíte. Ovoce můžete kombinovat, ale doporučuje se použít vždy jednu mraženou složku ( smoothie je mnohem lepší)

Čtená etiket
Čtení etiket je důležité, neboť ne každý ví co obsahuje jeho oblíbené jídlo/ nápoj. Např. Coca-Cola obsahuje kyselinu fosforečnou. Ale pro ty, kteří neradi čtou tu mám jeden tip.: Jídlo označené etiketou vím co jím
Mezinárodní výživová doporučení radí omezovat příjem nasycených mastných kyselin, cukru a sodíku, což přispívá k udržení dobrého zdraví. Výrobek těmto doporučením odpovídá a je vhodný jako součást vyvážené pestré stravy při zdravém životním stylu. Více informací naleznete na www.vimcojim.cz

No závěrem tělo máme jen jedno, tak by jsme se o něj mohli starat. ☺


Ahoj
Rere  :)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.