Rere blog

Vánoční vetřelec

Nazdárek
Jak by se vám líbilo, kdyby za cca 20 let děti věřily, že dárky pod stromeček nosí herec z T-mobile Ivan Trojan spolu s pejskem z Kofoly. Myslíte si, že je to absurdní? A dokonce nemožné. Čtěte dál a dozvíte se, že něco podobného stalo v USA…




V roce 1822 napsal Clement Clark báseň návštěva sv. Mikuláše, která se stala populární. Povídala o tom, že dárky přináší dětem malý elfík, který se umí protáhnout komínem a do punčoch na krbové římse dává dárky. Sv. Mikuláš se v té době slavil jako u nás 5. Prosince a potom přesunul se na 24. Prosince. Na popud té básně začal sv. Mikuláš na pohlednicích vpadat jako skřítek (mužíček) v kožešinovém obleku zelené, či modré barvy a jezdil na saních taženým sobem.
A proč jméno Santa Claus? Do Ameriky totiž slavení sv. Mikuláše přinesli holandští osadníci (ten jejich totiž nosil červený plášť a jezdil na bílém koni). Jmenoval se Sinterlaas, což „zmutovalo“ na Santa Claus.
Dále k tomu přispěla firma Coca-Cola (což už možná někteří víte). Ono měli velký problém, proč? Málo lidí si v zimě kupovali jejich chlazené nápoje a tak vymysleli kampaň, která zněla: Žízeň nezná roční období a k tomu navrch roku 1915 vznikl plakát s podsaditým staříkem v červeném obleku lemovaný bílou kožešinkou, který nabízí láhev Coca-coly. A tak vznika postava Santa Claus, kterou známe dodnes.
Od té doby se severské země hádají, kde přesně Santa žije, a také si zahrál v mnoha filmech (snad každý viděl nějaký ten film). No co dodat lidé už na tohle vše zapomněli a furt věří na to, že dárky nosí Santa.
 




Něco navíc: Také u nás byla tradice, že dárky nosil sv. Mikuláš, ale kdo může za to, že nám dnes dárky nosí Ježíšek? No přece Martin Luther (zakladatel protestantismu). Nesnášel kult světců, a tak rozhodl, že dárky bude nosit Jezulátko v den svých narozenin.




A pro ty co rádi počítají, aneb důkaz, že Santa neexistuje:

380 mil. Dětí co věří, že Santa nosí dárky + to že Santa má na celý svět 31 hodin = 967,7 návštěv za sekundu čili na každý dům má 1/1 000 sekundy + to že domy jsou průměrně rozmístěny 0,70 km, musel by nalétat 75,5 mil. Km což znamená, že Santa jede 650 km/s (to je třetina rychlosti světla).
+ to že každý dárek by průměrně vážil 1 kg sáně by vezly 180 000 tun, což by kladlo obrovský odpor, který by soby rozehříval jako raketoplán při přistání = soby a Santa by se vypařily těsně po startu, a pokud by to zázrakem přežili, běžný Santa (který váží cca 12
0 kg) by byl přetížení při startu rozmačkán na kaši. Takže, když to vezmeme vědecky, tak je nemožné, aby Santa existoval. ☺



Ahojky příště      ReRe







Komentáře

ChilliVIP(ANIME!)

Za pár let si budou děti myslet, že dárky nám do Česka nosí Santa Claus. Je to všude!
Na přáních, na dárcích, na balícím papíře, na ozdobách, všude!
I my jsme v kostele vedle našich komed zpívali ,,Santa Claus is coming to town. "
Všude, kam se podíváš je ten Santa! Nic proti němu, ale mi tu máme Ježíška, tak proč nám tu furt cpou Santu Clause!
Fakt k naštvání!

ChilliTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.